ahoj
stretol sa niekto s podobnym problemom?
mam export dat z sql servera kde bunka obsahuje hodnotu 10.5 (bodka .) to preto ze sql server ma bodku ako desatinu ciarku
ked dam nahradit . na , sa mi to zmeni na 10.5.2012 co je zle ja potrebujem cislo 10,5
formatovat bunku som skusal..nepomaha
neda sa to nejako?
vdaka
textove pole a datum
textove pole a datum
- Přílohy
-
- Zošit1.xls
- (17.5 KiB) Staženo 53 x
Naposledy upravil(a) marek26 dne 30 led 2012 08:26, celkem upraveno 3 x.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: textove pole a datum
Zdravím,
pokud to potřebuji jednorázově, dělám to klasicky - označím sloupec, dám nahradit tečku za čárku.
Pokud se bude export opakovat, zvolil bych jednu ze dvou věcí a to.
1. Tímto si odstraním tečku v excelu a nahradím jí čárkou.. (hodnota s tečkou je v A1, výsledek v A2)
2.Rozhodně lepší bude to samé udělat sql dotazem, který přímo vyexportuje data v novém, číselném tvaru.
S pozdravem Karel Láska
pokud to potřebuji jednorázově, dělám to klasicky - označím sloupec, dám nahradit tečku za čárku.
Pokud se bude export opakovat, zvolil bych jednu ze dvou věcí a to.
1.
Kód: Vybrat vše
=KDYŽ(JE.CHYBA(NAJÍT(".";A1;1));A1;"n")
2.Rozhodně lepší bude to samé udělat sql dotazem, který přímo vyexportuje data v novém, číselném tvaru.
S pozdravem Karel Láska
dakujem Karel
samozrejme to bude jednorazovka,
ale to mi nepomoze....skuste inak....
diky
samozrejme to bude jednorazovka,
ale to mi nepomoze....skuste inak....
diky
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdá se že jsem špatně pochopil zadání :-)
Export dat je míněn do excelu, v excelu zaznamenáno ve formátu 10.5 Požadovaný výstup je číslo a to 10,5
Říkám to správně?
Karel
Export dat je míněn do excelu, v excelu zaznamenáno ve formátu 10.5 Požadovaný výstup je číslo a to 10,5
Říkám to správně?
Karel
ano tak ako mam uvedene v prilohe moj prvy prispevok, je tam hodn. 10.5. a ja potrebujem 10,5 a nie 10.5.2012
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to potřebuješ v daném místě ( v té samé buňce ) nastav formát text, potom zaměň tečku za čárku a změň na datový formát číslo..
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To nebude fungovat. Protože když se do buňky zapíše třeba 10.5 tak z toho udělá datum i když v buňce je stále zobrazeno 10.5
Když změníš formát buňky na text nebo na číslo tak hodnotu převede do formátu excel datum jako "41039". Takže jediná možnost asi bude funkce nahradit. ctrl+h
1. do řádku hledat: . (tečku)
2. do řádku nahradit: , (čárku)
3. potom stiskneme nahradit vše. Tím se z hodnoty stane např: 10,5,2012
4. potom znovu najít: ,2012
5. nahradit: necháme prázdné.
6. Opět nahradit vše a je hotovo.
Snad jsem to napsala srozumitelně.
Pokud by se jednalo o častější převod, lze snadno záznamníkem maker udělat makro které přiřadíme tlačítku
Když změníš formát buňky na text nebo na číslo tak hodnotu převede do formátu excel datum jako "41039". Takže jediná možnost asi bude funkce nahradit. ctrl+h
1. do řádku hledat: . (tečku)
2. do řádku nahradit: , (čárku)
3. potom stiskneme nahradit vše. Tím se z hodnoty stane např: 10,5,2012
4. potom znovu najít: ,2012
5. nahradit: necháme prázdné.
6. Opět nahradit vše a je hotovo.
Snad jsem to napsala srozumitelně.
Pokud by se jednalo o častější převod, lze snadno záznamníkem maker udělat makro které přiřadíme tlačítku

Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, ale když nastavíš formát text, potom vložíš do buňky 10.5, potom CTRL+H nahradíš v daném sloupci tečky za čárky, tak je to hotovo :-)
karel.laska píše:Pokud to potřebuješ v daném místě ( v té samé buňce ) nastav formát text, potom zaměň tečku za čárku a změň na datový formát číslo..
no ak zmenim v danej bunke na format na text okamzite mi prehodi 10.9 na 41 039...
dal som najprv prazdne bunky (niekde vedla) formatovat ako text
potom som do tychto riadkov vlozil tych moc hodnot asi 200 (copy, vlozit ako hodnoty)
ihned mi urobilo z nich 41 039 a pod.
mešuge mam z toho uz
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak v tom případě nevím kde je problém...
Zkusil jsem udělat obrázkovou nápovědu, máš jí v SZ...
Karel
Zkusil jsem udělat obrázkovou nápovědu, máš jí v SZ...
Karel
netrapte sa....nejako to vyexportujem inak uz zo samotneho servera
Ahoj :) presne tento problem sa stal aj mne, len mi to ešte písalo aj rímske číslice. Skúsil som to hodiť do wordu, tam som nahradil cez ctrl+h bodku čiarkou. Potom som to skopčil do excelu, a je to vybavené :) neviem ako, ale hlavne že to ide ako má :)