Problemy s routerem huawei hg520i

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

huawei
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problemy s routerem huawei hg520i

Příspěvekod huawei » 30 led 2012 18:09

dobrý den
má potíže s wireless - wlan připojením na tomto routeru
po dlouhych hodinach kdy jsem se snažil všelijak zadat adminovo jemeno a jeho heslo na web 10.0.0.138. nakonec se mi to povedlo, s tím, že jmeno a heslo bylo nakonec admin/admin... coz vazne nechapu kdyz heslo meho počitače i admin jsou samozřejmě jiné.
ale to neni vše - nastavil jsem si zabezpečenou domaci wifi síť podle O2 huawei guru na youtubu kde jsem udělal presne tak jak rikali (proto posilam: http://www.youtube.com/watch?v=AKywIK5yafc )
no tak jsem tedy zajasal a začal připojovat mobil přes wifi, a hle, kupodivu to nejde - jmeno připojení nalezeno ale ani po několikansobném zadání hesla se nelze připojit - prosím pomoste uz jsem zoufali, delam to celi den...(nejsem moc dobry v pocitacovych zalezitostech tak prosím berte ohled)

Jinak internet v počítači je připojen kabelem a v pořádku běží.
taky heslo "admin jsem zadat zkusil ale asi to taky nefunguje (nepustilo mě to)
kontrolka WLAN svítí jmeno změněne je tak nevím co s tím heslem ktere vím(nebo si to tedy aspon myslím) že zadávám správně

Děkuju moc předem za jakekoli odpovědi a přeji hezky den

--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2012 18:11) ---

taky se omlouvam za spatne umisteni me otazky - ted sem si toho vsiml - tak se nebojte - pak to sam smazu az zvladnu ten problém - omlouvám se

--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2012 18:29) ---

a nejde se připojit ani kdyzž je síť nezabezpečená.. vážňě už nevim - visílá to 802.11 b+g (nebo jenom b nebo jenom g) mam to ted na b+g a telefon není schopen se připojit - je možné že je to tím??
pujde připojit notebook??

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Problemy s routerem huawei hg520i

Příspěvekod Žbeky » 30 led 2012 18:59

Heslo do routeru nijak nesouvisí s heslem na počítači. Proto není nic divného, že to bylo admin/admin.

Přiřadí ti to IP? Máš možnost se připojit bezdrátově počítačem?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

huawei
nováček
Stav:

Příspěvekod huawei » 30 led 2012 21:34

už jsem se jednou připojil mobilem ale to až poté co jsem to odheslil takze to byla volná síť(nechráněná) a taky to neslo dokud se tam neprihlasil kamarad se svým windows mobilem (ja mam lg android ale je novějši než modem) pak to teprve slo a ne moc dobre (sneci rychlost)

když jsem znovu nastavil heslo - nedokaze se pripojit, notebook zkouset nechci dokud nebudu mit na nej ochranu jelikoz mam plno nainstalovanych aplikaci cekajicich na internetovou aktivaci
a s ip je ten problem ze nemam poneti co to je - nastavene jmeno (adresu) wifi mam a heslo na wpa-spl(myslim teda ze ta skratka takhle je) a mylel jsem si ze to ip je ta stranka 10.0.0.138(jsem vazne opravdovy lajk ale i tak myslim ze si wifi zaslouzim :D )

při instalaci internetu na tento komp jsem bohužl nebyl takže o nastavovani ip nevím - myslite ze to pujde este neak vyresit??

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 30 led 2012 23:19

wpa-spl neexistuje, myslíš wpa-psk? A je to WPA nebo WPA2?

Zkoušej postupně šifrování WEP -> WPA -> WPA2. Ale doporučuju si pozvat nějakého známého, který bude mít aspoň malilinko páru o tom, co dělá
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

huawei
nováček
Stav:

Příspěvekod huawei » 31 led 2012 12:21

je to wpa-psk jak jste říkal
a zabezpečení mi samo o sobě nedělá problém měnit - děkuji, vyzkouším :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Led 2012 12:30) ---

jsou tam tyto možnosti : wep 64bit a wep 128 bit (pak dve wpa (wpa a wpa2)) ale wep navím jak se nastavujou hesla - je tam key1 pod tím key2,3 a 4. dvojka je automaticky zaškrtlá(a uaždého klíče je kolonka pro zadání hesla) a u jedničky je už předepsane nějake podivne heslo 000AA(tak proč je zaškratla dvojka)
prosim, nemam nikoho v rodině kdo by tomu rozuměl - kam mam co zadat
děkuji mnohokrat

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Led 2012 12:39) ---

uz sem vyzkousel wpa2 - ma to vetsi uspech nez wpa - už to nevzda hned ale snaži se už i najit ip...coz nenajde - nevim v cem je problem

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 31 led 2012 13:08

u wep 64bit do key1 dáš 5místné heslo

huawei
nováček
Stav:

Příspěvekod huawei » 31 led 2012 13:44

tak to nakonec taky nefunguje - už nevim co dělat, ale i tak děkuju moc za pomoc :)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 31 led 2012 21:37

Zkus ten počítač, tam se to dá i líp diagnostikovat. Připojuješ se na svou síť nebo na obecnou VOIP?

huawei
nováček
Stav:

Příspěvekod huawei » 31 led 2012 22:17

no(nevim jesltli jsem sprvne pochopil otazku) - do dneska jsem měl od modemu připojeny jen jeden počitač a to kabelem ateď jsem chtěl zapojit wifi abych se mohl připojit se svým mobilním telefonem a notebookem.
tak jsem vse nastavil podle toho videa co jsem již posílal, jenže když chci mobil připojit a napíšu do něj heslo tak se snží připojit(někdy se i snaží získat ip adresu) ale pak to vzda a necha to tak - takze se nezvladne připojit, to bych si rekl že třeba nečte zrovna tuhle frekvenci ale jednou se přece připojil(pravdou je, že i tak stále nešlo nic stáhnout na marketu... ale i tak - connected)
wifi visila 802,11 g+b mobil je nejbliže v popisu 850 mozna je to tim(zjisteno dnes) ale za prvé se jednou připojil a za druhé - v kazdé kavárne co jem byl nemel problem.
děkuji ze ste nad tim este nezlomil hul :)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 31 led 2012 22:27

Kde má 850? Připoj notebook a můžem nějak diagnostikovat, s mobilem se tu budem honit za vlastním ocasem

huawei
nováček
Stav:

Příspěvekod huawei » 31 led 2012 22:37

jo to asi jo - napisu do par dni(az koupim ten antivirus) jinak diagnostika v ovladacich panelech taky nechce nic najit a kdyz dam pripojit zarizeni tak mobil taky nenajde.
ale to bylo jenom pro lepši info
děkuji mnohokrat a napisu hned jak to s tim notebookem budu moct zkusit.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 01 úno 2012 05:57

Antivir kupovat nemusis - avast, avira, avg, to vse je zdarma

Odesláno z mého HTC HD2 pomocí Tapatalk

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”