Ahoj, jsem uplný začátečník v C++, používam program Dev-cpp. Udělal jsem jednoduchý program na sčítání a odčítání. Nešlo by ale tomu přidat nějaký lepší vzhled?
Aktualní vzhled: http://imageshack.us/photo/my-images/802/39330382.png/
Chtěl bych například: http://imageshack.us/photo/my-images/718/65296610.png/
C++ design
Re: C++ design
Tohle teda nevypadá jako program na sčítání a odečítání 
To víš že "lepší" vzhled tomu můžeš dát, zkus použít něco takového: http://cs.wikipedia.org/wiki/Qt_(knihovna)
Ale jestli jsi úplný začátečník, tak se radši ten jazyk nejdřív pár měsíců uč, než se začneš pouštět do vyšší školy programování. Tohle není BASIC, kde se dal udělat malý prográmek za pár minut a nemohl jsi nic pokazit, tenhle jazyk je jako břitva kterou se holíš na krku, a když blbě přitlačíš, tak...
A nebo použij jednodušší jazyk, jako je Python nebo Java.
EDIT: opraven odkaz.

To víš že "lepší" vzhled tomu můžeš dát, zkus použít něco takového: http://cs.wikipedia.org/wiki/Qt_(knihovna)
Ale jestli jsi úplný začátečník, tak se radši ten jazyk nejdřív pár měsíců uč, než se začneš pouštět do vyšší školy programování. Tohle není BASIC, kde se dal udělat malý prográmek za pár minut a nemohl jsi nic pokazit, tenhle jazyk je jako břitva kterou se holíš na krku, a když blbě přitlačíš, tak...
A nebo použij jednodušší jazyk, jako je Python nebo Java.
EDIT: opraven odkaz.
Naposledy upravil(a) faraon dne 30 led 2012 17:58, celkem upraveno 1 x.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
To zvládnu :) dík :) ale tvuj odkaz nefunguje
a když už jsme u toho
Znáš program Cheat Engine?

Oki, děkuju :) A poradíte mi jak ten program zapnu? Stáhl jsem a extrahoval složku plnou souborů a složek a nikde spouštěci ikona :)
Popřípadě nějaky zdarma ke stažení :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2012 22:26) ---
Java znám jen hry do mobilu bez OS
Jeslti je to teda jednodušší, jde v tom dělat taky tolik věcí jako v C++? Ja už v C++ umím dělat různé výpočtové programky tak nevím jestli přecházet, protože Java nebo Python není moc známy jazyk a takže bych ho v budoucnu ani moc nevyužil :(
Popřípadě nějaky zdarma ke stažení :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2012 22:26) ---
faraon píše:A nebo použij jednodušší jazyk, jako je Python nebo Java.
Java znám jen hry do mobilu bez OS

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Java že není známý jazyk? No, na to, že je na ní postavený celý ekosystém androidu s několika set miliony zařízeními...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Též Minecraft je napsanej v Javě.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- Ellrohir
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
známý jazyk to je - dokonce je trend kvůli jeho objektovým vlastnostem zavádět Javu coby vůbec první vyučovaný programovací jazyk...ovšem pro začátečníka v oboru GUI bych přece jenom Javu úplně nedoporučoval, protože většina věcí se v ní dělá dost pitomě (LayoutManagery, ActionListenery, práce s ListBoxy a Tabulkami pomocí Modelů dat atp.)...spíš takový Delphi (postavený na Pascalu) nebo C#
"Zprávy mají velikost, třeba i nulovou, a mají nějaký význam, třeba i žádný."

Když mi doporučuješ Pascal, navazuje to pak na C++?
proFI píše:A poradíte mi jak ten program zapnu?
To není program ale knihovna, takže se nezapíná ale inkluduje. Tak jak jsi to měl v té ukázce na Wikipedii:
Kód: Vybrat vše
#include <QtGui>
int main(int argc, char *argv[])
{
QApplication app(argc, argv);
QWidget window;
window.resize(320, 240);
window.show();
return app.exec();
}
A potom používáš třídy té knihovny, a její funkce nebo metody (nevím jak se to zrovna v C++ jmenuje), ve svých programech, stejně jako používáš například standardní knihovnu pro vstup a výstup na konzoli nebo do souboru.
Java opravdu není vhodná pro výuku programování, takže pokud by ses chtěl naučit dobře programovat, bylo by vhodné začít tím výše zmíněným Pascalem. Ten tě naučí základy (algoritmizaci, dekompozici, strukturované programování a další věci), a také jak psát programy slušně, navíc všechno hlídá, takže ti za každou blbost hned nafackuje, což ti ušetří hodiny a hodiny hledání začátečnických chyb. Pak je možné přejít na Delphi, což je prostředí pro programování grafických aplikací pro Windows, jazyk v něm používaný se nazývá Object Pascal.
C++, Java, C#, PHP a vůbec většina dnešních programovacích jazyků vychází svou syntaxí z jazyka C, který stejně jako Pascal je odvozený z Algolu 60. Tím pádem není problém z toho Pascalu přejít na kterýkoliv z nich, principy jsou všude stejné, liší se jen slovíčka a detaily, ke společnému základu si každý ten jazyk přidává něco svého.
Mimochodem, co povíš se svou znalostí C++ na tohle?
void (*(*f[])())()
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
no to ještě neumim
void sem použil jen jednou když sem vytvářel menu. Měl jsem na výběr A, B, C a po vyběru nějakého písmena mi to vždy vypsalo nějaky text :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Led 2012 20:19) ---
Ale jinak děkuju za rady, začnu tedy jak říkáš :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Led 2012 20:19) ---
Ale jinak děkuju za rady, začnu tedy jak říkáš :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3018
-
od Jettero
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 22:27