Potřeboval bych občas použít externí HDD nebo flashdisk s jiným operačním systémem. Mám starší počítač, Everest mně vypsal tuto podporu bootování: Floppy disk, HDD, CD-ROM, ATAPI-ZIP, LS-120.
Bootování z USB tam není. Dá se to nějak doplnit, nebo by bylo nějaké jiné řešení?
Bootování z USB
-
- Pohlaví:
Re: Bootování z USB
Radix píše:Potřeboval bych občas použít externí HDD nebo flashdisk s jiným operačním systémem. Mám starší počítač, Everest mně vypsal tuto podporu bootování: Floppy disk, HDD, CD-ROM, ATAPI-ZIP, LS-120.
Bootování z USB tam není. Dá se to nějak doplnit, nebo by bylo nějaké jiné řešení?
Ale je tam "Jiné zařízení". To by mohlo být ono, ale zkušenosti s tím nemám.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podívej se do BIOSu,jestli je tam u položky boot i USB disk nebo Flash disk.Pokud je- nastavíš jako ho jako první a můžeš to vyzkoušet.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Já osobně bych nový BIOS instaloval, jen když by deska měla s něčím problémy a bylo prokazatelné, že nová verze BIOSu to bezpečně odstraní. V opačném případě si můžeš velmi snadno připravit oči na operaci rohovky
Když jsem před pár lety flashoval BIOS, protože deska uměla jen 32GB disk a já potřeboval 40GB, tak jsem se klepal snad víc, než před svým prvním pohlavním stykem, aby nějakej debil nevypnul elektriku (před svým "poprvé", jsem se bál, aby nějakej debil nerozsvítil. To jsou paradoxy
).

Když jsem před pár lety flashoval BIOS, protože deska uměla jen 32GB disk a já potřeboval 40GB, tak jsem se klepal snad víc, než před svým prvním pohlavním stykem, aby nějakej debil nevypnul elektriku (před svým "poprvé", jsem se bál, aby nějakej debil nerozsvítil. To jsou paradoxy

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Re: Bootování z USB
Ahoj, potřeboval bych poradit s BOOTOVÁNÍM HDD přez USB, potřeboval bych na svém notebooku, který to podporuje nahrát systém z druhého a i nadále ho pouštět na tom novém přez Externí HDD, předem děkuji za odpověď 

Zpět na “Problémy s hardwarem”