mám dve otázky
ta hlavní: na mém počítače se to stalo už dvakrát a to, že z ničeho nic mi začne klesat paměť, jenže docela hodně a rychle - třeba sto mb za dve sekundy
nevím čím to je - na mém počítači přitom paměť jako taková snižována není (ano z původních 500 je dnes 465 gb ale množství mnou smazaných souborů je podle mě více než 35gb), nyní je paměť stabilizována - někdy 1gb někdy 1,5gb a někdy až 2gb ale antivir nic nenašel(AVG)
k tomu se váže má druhá otázka - pravdou je že hraju multiplayer hry(občas i mikro transakce), stahuju semtam nějaké freeware programy, koukam na widea a jsem na facebooku - proste ne uplne vzorne uzivani pc s netem-jakou ochranu by jste mi doporučili - už jsem trochu početl na internetu ale radši vyslechnu uživatele, u avg si nejsem zcela jist - sice najde štít vir ale chce abych vymazal celí napadený soubor nebo nic a ja se bojím mazat věci ktere nevím co jsou)
eset smart security 5 je zase víc pro ty kteří rozumí všelijakým těm pokročilím nastvením a to já teda zrovna nejsem, norton někdo rikal ze mu znicil pocitac...atd atd co by jste rekli??(radsi bych mozna neaky ten paceny protoze treba avast chce denniaktualizace a ja se bojim ze prave aktualizace snizuji tu pamet)
navic me celou dobu trapi mcafee - nevim jak se to maze a mam pocit ze by se to mohlo kousnout s avg, na počítači to každopádně nechci, porad to nekde vyskakuje a scanuje a nikdy nic nenajde...
+kdyz to smazu tak se to tam nainstaluje znova a nemam poneti jak je to mozny kdyz jsem to predtim odinstaloval.
děkuji předem mnohokrát na odpovedi k jakekoli časti dotazu a přeji hezky den :)
divné chování paměti a vyběr antiviru
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: divné chování paměti a vyběr antiviru
Ono pokud Ti tam běží dva a více antivirů, tak se moc nediv, že Ti haluzí počítač. Konflikty mezi rezidentníma částma jsou častý. A pokud chce nějakej AV odebrat soubor, tak zpravidla proto, že obsahuje jen škodlivej kód a není co opravovat.
A k paměti? Jednak paměť nesouvisí s volným místem na disku, jsou to dvě oddělené části (vynechám-li stránkovací soubor). A je od toho, aby se používala. Nebo snad ne? Tak neřeš proč máš najednou o 100 MB míň.
Je to stejný, jak kdybys chtěl, aby procesor běžel jen na půl.
A k paměti? Jednak paměť nesouvisí s volným místem na disku, jsou to dvě oddělené části (vynechám-li stránkovací soubor). A je od toho, aby se používala. Nebo snad ne? Tak neřeš proč máš najednou o 100 MB míň.

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

jenze ono to ubiralo 100 mb za dve s az k nule bajtu a neslo se toho moc zbavit jelikoz nesel hned spustit jedinej program vcetne antiviru a kdy se neco odinstalovalo tak to hned tu pamet zase znicilo - tak sem to myslel a ten mcafee je strasne- odinstalnu a on se znova nainsataluje - nechapuu
jinak byla to pamet na hdd
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Odinstalovat ho můžeš skrz návod zde:
http://service.mcafee.com/FAQDocument.aspx?id=TS100507
Je tam na to i servisní nástroj. Z toho co píšeš, ten PC bude evidentně trošku zaprasenej, takže bych zavítal do HJT sekce (návod najdeš zde v FAQ).
http://service.mcafee.com/FAQDocument.aspx?id=TS100507
Je tam na to i servisní nástroj. Z toho co píšeš, ten PC bude evidentně trošku zaprasenej, takže bych zavítal do HJT sekce (návod najdeš zde v FAQ).

huawei píše:jinak byla to pamet na hdd
Té „paměti na disku“ se běžně říká kapacita nebo volné místo. Tedy úložný prostor – místo, kam se uloží soubory podobně jako do šuplíku. Zavřeš šuplík (vypneš počítač) … a kdyš šuplík otevřeš (počítač zase zapneš), tak svá data najdeš přesně tam, kam sis je položil (uložil).
Jak vypadá harddisk, to jsi možná někdy viděl:
Data se ukládají na těch kotoučích – magnetických plotnách. Čtou z nich čtecí hlavičky, které se na ramínkách vysouvají podobně jako přenoska u gramofonu.
Dneska se vyrábějí i SSD (Solid State Disky), které už nemají rotující plotny, ale pracují podobně jako flashka.
Oproti tomu když se mluví o paměti, zpravidla se myslí paměť operační, tedy RAM. Do té si ty nic neukládáš – tam si systém (Windows) a jednotlivé spuštěné programy umísťují svá vlastní data, která nutně potřebují k práci – je to podobné jako s pamětí obyčejné kalkulačky – když ji vypneš, po zapnutí je na ní zase napsaná nula, všechny výpočty zmizely – stejné je to s RAMkou.
Jestliže ti tedy něco zaplňuje disk, může to být systém, který si tam odkládá věci, které se mu nevejdou do ramky a zrovna je aktuálně nepotřebuje takhle si ramku uvolňuje pro data, která v ní mít potřebuje.
Taky ti můžou disk zaplňovat zálohy (tzv. body obnovy), které si Windows vytvářejí pro případ, že se něco podělá (třeba instalace špatného ovladače, která systém nakopne), aby se systém mohl vrátit zpět do stavu, kdy fungoval dobře.
Taky ti mohou na disku zabírat stále další a další odinstalátory záplat, aktualizací, které si Windows stahují.
Může to být zkrátka leccos. Stáhni si SpaceMonger. Je to sice obstarožní kousek, ale krásně přehledně ti ukáže, co na disku zabírá kolik místa, takže je pravděpodobné, že škůdce odhalíš.

Pokud si nebudeš jistý, k čemu kynoucí bumbrdlíček slouží, rozhodně ho nemaž. Dej ale vědět, co jsi vypátral.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
díky moc za rady - určitě zkusím ten program a odhalím toho "zrouta" 
jen se chci zeptat - na pc (nb) je už předinstalovany mcafee - asi ho i koupím - jen chcci pred tím vědět jestli je stejně dobrý jako eset nebo avg
jelikoz mi strasi porad na tomhle pc... ale nevim jaky je - nepouzivam.
tak děkuji za vase nazory a hlavne za ten chytry grafo program

jen se chci zeptat - na pc (nb) je už předinstalovany mcafee - asi ho i koupím - jen chcci pred tím vědět jestli je stejně dobrý jako eset nebo avg
jelikoz mi strasi porad na tomhle pc... ale nevim jaky je - nepouzivam.
tak děkuji za vase nazory a hlavne za ten chytry grafo program
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vyber si takovej AV, kterej Ti vyhovuje. Virlaby stejně spolupracujou navzájem, takže ta detekce je +/- stejná. Než koupíš, ideální je ozkoušet zkušební (trial) verze.

mužu vam sem poslat obrazek schema meho pocitace?? - ja tomu moc nerozumim...
neni tam nic co by zabiralo vyrazne vic mista ale necim to bejt zasekany musi - snad tomu budete rozumet vic nez ja. 

je tam ale strassne moc beckup files - vite co to je??
bojim se mazat
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”