Jak oživit W7 po nainstalování Win XP na druhý HDD
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak oživit W7 po nainstalování Win XP na druhý HDD
Tys ale asi trošku nedával pozor. Kdybych měl možnost instalovat první XP a až pak W7 tak to asi tak udělám nemyslíš? Navíc, když jsem instaloval ty XP na druhý HDD tak jsem ho použil jako primární bootovací HDD. Stejně se přepsaly zavaděče W7 a po použití toho EasyBCD už nejdou nabootovat ani XP. No jak já to vidím, nezbyde než znova instalovat vše od začátku... :/
DEJ TAM TY 7 A OPRAV SPOUŠTĚCÍ SOUBORY, PAK REINSTALLNI S PŘEHOZENÝM BOOTOVÁNÍM V BIOSU XP A JE TO, NEVÍM KDO NEDÁVÁ POZOR, VRAŤ PO TÉ BOOTOVÁNÍ NA WIN 7
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud vím, opravu ale můžu provést jen ze spuštěných win...
Opravu pro každý systém spustíš pomocí instalačního dvd, cd. K tomu funkční systém nepotřebuješ.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem přiinstaloval ty XP abych měl přístup alespoň k datům. Tu opravu jsem nikdy nedělal neboť jsem vždy raději udělal kompletní reinstal ale teď by se mi hodilo kdyby to šlo nějak opravit. Můžeš alespoň nějak jednoduše popsat, co, kde, jak a proč?
Přeinstaloval jsi tedy win xp. Přehodil jsi na tu instalaci bootování na hard disk kde jsou ty xp? Pokud ne, tak jsi to pos... Pokud ano přehoď to teď na disk s win 7 a vlož instalační dvd win7, spusť instalaci a ta sama nabídne opravu systému. Opraví Ti spouštecí soubory. Neboj není to jako opravná instalace wi winxp, je to pouze dokopírování souborů co chybí a detekce problému, něco jako když jsi najel v instalaci winxp do konzole, holt je to zjednodušený pro všechny uživatele. Takže Ti bude fungovat na 1 disku win7 a druhém disku win xp. Můžeš použít ten program Easy BCD (v něm pouze zaškrtneš druhý disk a win xp, nic jiného neměň). Ve windows 7 si nastav v systému dobu čekání tabulky s oběma systémy. Easy BCD můžeš nyní odinstalovat a změny v bootování zůstanou.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Když jsem instaloval XP, tak jsem měl ten HDD, co jsem to na něj instaloval, nastavený jako první. Takže stačí když to DVD s W7 nabootuju? Protože já ikdyž nastavím Ten HDD co na něm jsou ty W7 tak se mi stejně spustí XP....
přehoď v biosu bootování na disk kde jsou win7 a spust to dvd, pokud zůstaneš na disku s winxp tak to nebude fungovat
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, tak nějak jsem se tam něčím proklikal a teď tam mám na výběr několik možností... Ale co já vim kterou zvolit. :/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3052
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 dub 2025 08:18