Zdravím, nedávno jsem si pořídil 7.1 sluchátka (Roccat Kulo 7.1 USB) a dnes jsem narazil na takový problém(?). Nevím jestli je to schválně nebo jestli se jedná o závadu v produktu.
Když v Ovládacích panelech -> Zvuk, vyberu svoje sluchátka a dám "Konfigurovat" a vyberu test pro zvukový kanal "7.1 surround" tak mam tzv. postavičku uprostřed a 7 reproduktorů okolo mě 3 vpředu (levý, střední a pravý), pak jsou 2 na bocích (levý a pravý) a vzadu jsou opět 2 (levý a pravý) + je k tomu Subwoofer nahoře vpravo.
Zkusil jsem tedy ten test a na každý reprudoktor to vydá zvuk. U všech reproduktorů, kromě toho předního a zadního pravého jsou v pořádku. Ty reproduktory vpravo mají sníženou hlasitost, prostě nejsou tolik slyšet jako ty vlevo(Ten uprostřed + subwoofer zní taky normálně)...
Chci se tedy zeptat, je to takhle u 7.1 sluchátek normální a nebo je to nějaká porucha, která by se dala reklamací opravit?
Při normálním poslechu to je vše ok, ale když přesunu hlasitost na pravou stranu, je to slyšet méně, než když hlasitost přenesu doleva
Problém u 7.1 sluchátek Vyřešeno
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém u 7.1 sluchátek
Dostal si ke sluchátkům nějaké cd s ovladači nebo něco podobného ? Nebo si jen zapojil sluchátka a hned fungovali ?
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak. Nejsem si jistý, jestli to 7.1 je myšleno jako 7.1 reprosoustava. to "Virtual 7.1" už samo napovídá, že prostorový zvuk je vytvářen vyrtuálně a tudíž si nejsem jist, zda jze ten test ve správci zvuku považovat za relevantní. Ale odpověz na otázkuod autoprda. Zde bude potřeba udělat zvě věci. Nainstalovat ovladače + nějaký soft pro sluchátka je jedna věc ale instalace (nebo spíš aktualizace) firmwaru USB adaptéru je věc druhá a důležitá neboď právě ten se stará o ten prostorový zvuk.
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přesně, pochybuju že budou sluchátkak obsahovat opravdu 8 repráčků :) A kdyby budou všechny napojeny do jednoho a zvuk 7+1 se bude vytvářet visualně jak řekl Funstorm007. Proto bude dobré sehnat si soft přesně k těmto sluchátkám kde bude určitě nastavení jednotlivých repráčků nebo vyvážení(center volume) Zde jsou ovladače pokud je nemáš : http://fichiers.touslesdrivers.com/rocc ... _FW2.0.zip
CD jsem k tomu přiložené neměl, ale z mojí zkušenosti s myší, co je také od Roccat jsem věděl, že určitě budu potřebovat nějaký driver, takže jsem ten Roccat Kulo driver hned stáhnul a nainstaloval.
Takhle nějak to vypadá -> Klik
//
Teď jsem zjistil, že když dám ten samý test pro "Stereo", tak to už zní stejně hlasitě, ale přece jenom je ten zvuk pravo trošičku odlišný od toho vlevo.
Takhle nějak to vypadá -> Klik
//
Teď jsem zjistil, že když dám ten samý test pro "Stereo", tak to už zní stejně hlasitě, ale přece jenom je ten zvuk pravo trošičku odlišný od toho vlevo.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
A co z toho plyne? Že to není HW ale SW... Chce si to pohrát. Také mi jednoz nešly zadní repro u mé 5.1 soustavy. Řešení jsem hledal kde jen to šlo a nakonec stačilo změnit prostředí na nějaké jiné než "deafult" a jede to...
Jo a updatuj ten firmware na tom adaptéru. Buď ta možnost bude někde v tom manageru nebo to bude ke stáhnutí sólo.

- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten výstup jde změnit na 5.1 nebo něco podobného ? Skus stereo, 5.1 atd musíš zkoušet :))
Asi to bude jak říkáš, Funstorm007, protože jsem měl (ani nevím proč) nastavenou Jeskyni a když to dám na obecný, tak pravá strana není vůbec slyšet(Takže bych řekl, že je to nejspíš schválně).
Můžu si vybrat i výstup 5.1, ale tam jsou ty zvuky totožné, je rozdíl akorát v tom, že u 5.1 nemám repráčky v zadu (V tom testu, ne driveru).
Můžu si vybrat i výstup 5.1, ale tam jsou ty zvuky totožné, je rozdíl akorát v tom, že u 5.1 nemám repráčky v zadu (V tom testu, ne driveru).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
prosim vas řekněte mi kde mam stahnout software na ty slchatka dejte přesny link prtotože ja jsem hledal a za boha jsem nikde nenašel software na roccat kulo 7.1 prosim nutně pošlete přesny link ke staženi
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém u 7.1 sluchátek Vyřešeno
Prosím, přečti si pravidla a až pak pokládej dotazy! Ale aby se neřeklo, ZDE to máš. A příště nebuď línej a použij google.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1329
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
07 kvě 2025 06:48