Herní noťas - max. do 12k Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Herní noťas - max. do 12k
Právě naopak, na tom laptopu nebudeš dělat nic náročnějšího (podle popisu) než hry. A kombinace i5 s GT540 je ideálním předpokladem slušného hraní a velmi svižné práce.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
a co je náročnější než hry?
znamená to, že když bydy vytvářet nebo renderovat video,nebo něco jinýho, tak byde pracovat pomaleji, než ten asus?
předpokládám, že při práci v textových editorech nebo při práci na internetu atd se budou chovat stejně rychle, nebo ne?
znamená to, že když bydy vytvářet nebo renderovat video,nebo něco jinýho, tak byde pracovat pomaleji, než ten asus?

předpokládám, že při práci v textových editorech nebo při práci na internetu atd se budou chovat stejně rychle, nebo ne?
Přesně tak.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Práce s videem vyžaduje špičkový procesor a tady nenajdeš lepší než tuto i5 nebo i7. Od AMD není konkurence.
Na hry je zase naopak třeba dobrá grafika, a to je GT540.
Na hry je zase naopak třeba dobrá grafika, a to je GT540.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tady se můžeš podívat jak je na tom ta grafika ve hrách a zjistíš že to není nic moc
http://extranotebook.cnews.cz/test-rade ... y?page=0,3
http://extranotebook.cnews.cz/test-rade ... y?page=0,4
http://extranotebook.cnews.cz/test-rade ... y?page=0,3
http://extranotebook.cnews.cz/test-rade ... y?page=0,4
► Zobrazit spoiler
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To ti přijde málo?
Pokud to teda nesrovnáváš s desktopem. Na laptopovou grafiku je to výsledek více než slušný.

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
No já to chtěl jenom aby pochopil že notebook není herní a že mu nevydrží tech 5 let co chce a z tohoto pohledu mi přijde že je ten výsledek malý.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

dobře, říkáte, že na hry, je potřeba co nejlepší grafika a na video lepší procesor, ale u to ho asusu je grafika: NVIDIA GeForce GT540M s 2 GB vlastní paměti
a u packard bell je grafika: NVIDIA GeForce GT630M s 1 GB vlastní paměti
odjakživa jsem myslel, že grafiky se poměřují, podle vlastní paměti (to je taky to jediný, podle čeho to můžu poměřovat,protože ty ostatní slova mi nic neříkají
)
a procesor je tím lepší, čím méně má GHz ne? asus má 2,4, zatímco packard má 2,3, takže mně přijdou ty notebooky naopak, než jste říkali - PB na normál. užívání a asus na hry
v čem je teda háček?
a u packard bell je grafika: NVIDIA GeForce GT630M s 1 GB vlastní paměti
odjakživa jsem myslel, že grafiky se poměřují, podle vlastní paměti (to je taky to jediný, podle čeho to můžu poměřovat,protože ty ostatní slova mi nic neříkají

a procesor je tím lepší, čím méně má GHz ne? asus má 2,4, zatímco packard má 2,3, takže mně přijdou ty notebooky naopak, než jste říkali - PB na normál. užívání a asus na hry

v čem je teda háček?

To si bohužel myslel špatně. :) Podle vlastní paměti můžeš u grafických karet možná tak porovnat, jestli jsou 4 roky staré, nebo ne. Teď nevím, jestli to chceš nějak podrobně vysvětlovat, nebo jen uvést na pravou míru. Pokud vysvětlovat, pak si to určitě můžeš vyčíst na internetu sám. Každopádně 1GB nebo 2GB nemají v tvém případě na výkon absolutně žádný vliv.
- - - - -
Co se frekvence procesoru týče, pak si to trefil přesně naopak. Tím nechci říct, že vyšší frekvence procesoru (vyšší GHz) automaticky znamená lepší CPU. To vůbec. Záleží na spoustě dalších faktorech jako použité technologii atd. Pokud však porovnáváš dva procesory, které jsou postavené na stejné úrovni, pak ten s vyšší frekvencí bude výkonnější. (Proto lidé tu frekvenci dobrovolně zvyšují - "taktování". Kdyby méně bylo lepší, těžko si lidé koupí nový procesor a dobrovolně se budou snažit tu frekvenci zvýšit, co myslíš?)
edit: Jinak já na ty procesory/grafiky teď nekoukal, takže nevím, které z nich mají vyšší frekvenci / větší dedikovanou paměť, takže to neber tak, že ten s nižší frekvencí a gpu s větší pamětí není v tomhle případě lepší, jen říkám, že pokud ano, není to kvůli tobě popsaným parametrům.
- - - - -
Co se frekvence procesoru týče, pak si to trefil přesně naopak. Tím nechci říct, že vyšší frekvence procesoru (vyšší GHz) automaticky znamená lepší CPU. To vůbec. Záleží na spoustě dalších faktorech jako použité technologii atd. Pokud však porovnáváš dva procesory, které jsou postavené na stejné úrovni, pak ten s vyšší frekvencí bude výkonnější. (Proto lidé tu frekvenci dobrovolně zvyšují - "taktování". Kdyby méně bylo lepší, těžko si lidé koupí nový procesor a dobrovolně se budou snažit tu frekvenci zvýšit, co myslíš?)
edit: Jinak já na ty procesory/grafiky teď nekoukal, takže nevím, které z nich mají vyšší frekvenci / větší dedikovanou paměť, takže to neber tak, že ten s nižší frekvencí a gpu s větší pamětí není v tomhle případě lepší, jen říkám, že pokud ano, není to kvůli tobě popsaným parametrům.
Naposledy upravil(a) Poky dne 08 úno 2012 11:23, celkem upraveno 1 x.
a procesor je tím lepší, čím méně má GHz ne? To si mě rozesmál
. Je to naopak
//Někdo rychlejší, no

//Někdo rychlejší, no

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3