DOS WIN 7 64 bit /BOOT DOS samostatně

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kupjong
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

DOS WIN 7 64 bit /BOOT DOS samostatně

Příspěvekod kupjong » 07 úno 2012 16:17

má win 7 svuj wlastni dos
jak mohu vytvořit bottovaci cd nebo dvd abi my najel samostatny dos ?
pro samostatne sformatovani disku po sektorech
nebo kde stahnu zalež na tipu dosu našel jsem pro win 98/2000/xp

http://www.google.cz/search?client=fire ... l0.5.2l7l0
Naposledy upravil(a) kupjong dne 08 úno 2012 15:38, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: DOS WIN 7 64 bit /BOOT DOS samostatně

Příspěvekod Žbeky » 07 úno 2012 18:45

CO? :idea: Co myslíš dosem? Samostatný OS?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 úno 2012 20:49

Jestli máš na mysli OS DOS, tak ten byl , pokud se dobře pamatuji, ve verzi 6.22 na 6ti disketách. Můžeš mi objasnit pojem formátování po jednotlivých sektorech.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

kupjong
nováček
Stav:

Příspěvekod kupjong » 08 úno 2012 15:18

mislim tim ms dos
http://www.umel.feec.vutbr.cz/~adamek/k ... htm#format
prikazy format

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2012 15:33) ---

klikni a najdi si Příkazy pro práci s diskem
ted jsem se dočetl že to jde aji po stopach ale to mně nezajima
mám instalačni disk win 7 ten když nabotuje tak mám možnost opravit mužu spustit přikazovy řadek je to same jak ms dos
už jsem v tom skoušel formatovat ale neni to ono protože mně to nechce pustit na jeden z disku .
kdiž dam instalowat win 7 tak tam je možnost format ale mně se zda že to ten disk jen smazne trva to jen pár sekund
zato když bych to dal formatovat v ms dosu tak to jede po sektorech a trvá to nejměně hodinu .vtom je ten rozdil a proto si mislim že to jede po sektorech

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2012 15:35) ---

klikni a najdi si Příkazy pro práci s diskem
ted jsem se dočetl že to jde aji po stopach ale to mně nezajima
mám instalačni disk win 7 ten když nabotuje tak mám možnost opravit mužu spustit přikazovy řadek je to same jak ms dos
už jsem v tom skoušel formatovat ale neni to ono protože mně to nechce pustit na jeden z disku .
kdiž dam instalowat win 7 tak tam je možnost format ale mně se zda že to ten disk jen smazne trva to jen pár sekund
zato když bych to dal formatovat v ms dosu tak to jede po sektorech a trvá to nejměně hodinu .vtom je ten rozdil a proto si mislim že to jede po sektorech

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 08 úno 2012 15:40

A co je za problém s rychlým formátem?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 úno 2012 16:59

Dos formát neumí formátování NTFS, ale jen FAT. JInak pomalé formátování zároveň kontroluje disk a nepoužije tedy vadné clustery a proto trvá déle.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 08 úno 2012 17:21

Pokud chceš spouštět staré hry a programy na win 7 64 bit tak si sosni Dosbox, danou hru nebo program lehce spustíš a můžeš makat jako kdysi. (přes ikonu počítač najdi spouštěcí soubor dané aplikace a myší ji přetáhni na ikonu Dosboxu, samo se to spustí v původní rychlosti i se zvukem). PS teď jsem si dal hru Stunts. :D
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

kupjong
nováček
Stav:

Příspěvekod kupjong » 09 úno 2012 19:32

proste je ten problem že jse mi stavá že nainstaluji win 7 a po nějaké době 3 až 5 měsicu win přestané fungovat musim to znovu přeinstalovat nekdy disk nechce nabootovat tak tam musim dat win xp a vnich sformatovat disk a pak to znovu přeinstalovat na win 7
ale zda se mi že tam pak na tech diskach nejake soubory zustanou aji po tom formatu.
a kdeybych to formatoval přes dos na FAT 32 a pak tam wložil win 7 tak už bi si s tim mněli poradit to spatky hodit do NTSF .

Odebrán duplicitní příspěvek. Pic

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 úno 2012 20:38

To, že Win7 přestane po čase fungovat nemá nic společného s formátováním, ale nejspíše se zaneřáděním PC nekorektními instalacemi a i odinstalacemi různých programů, bez průběžné údržby. Další možnou příčinou je přítomnost virů a jiné verbeže stažené z netu a v neposledním případě problémy na disku. Hledáš problém, tam kde není. Pro čistou instalaci je nejvhodnější nejprve odstranit původní oddíl se systémem, pak vytvořit nový, naformátovat pomalým formátem (dělá kontrolu disku) a následně teprve instalovat. Stáhni si CD HirenBoot, vypal na CD, tam najdeš k tomu potřebné programy a nejen jen ty. CD je bootovací.

kupjong
nováček
Stav:

Příspěvekod kupjong » 16 úno 2012 14:30

jako prostě nevym ale když se dějě v sistemu jedna a ta sama chba vickrat i po přeinstalovaní nebo .kdíž to teda chci nabootovat a dam instalovat a ono to jede a pak nakonec se neobjeví okno abich mohl pokračovat a děje se to vickrat a vyry nejsou projety cely komp AWG i NOD 32 kde muže byt chba v nějake aktualizaci kterou jsem stahnul a ta musi byt uložena bud na disku aji po sformatovani nebo v RAM jinak si to už nedokažu vysvětlit .
shanim win 7 PROF 64 bit ne že stahnu win a jsou tam všechny produkty nakopany na sebe nebo win jaky koli ale 64 bitovy škoda že xp nejsou 64 bitovy stahnul jsem verzi ale nešlape něco jsem se dozvěděl že aktualizace na tento sistem maji pokračovat až od roku 2014 ale nevym co natom pravdy je .budu muset jen se snažit vyřešit ten problem .jedno vym jistě ten win když jsem ho nainstaloval po prve tak šlapal v pohodě jen jsem to chtel přeinstalovat bo jsem si sam v sistemu udělal chybu .

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 16 úno 2012 14:39

Potom je jasné odkud vítr vane, kdyby sis ty Windowsi normálně koupil, tak bys měl čistej systém a né nějakej nabouranej už od "výroby". IMimochodem na instalačním DVD Win 7 jsou všechny verze. Zároveň Ti doporučuju zkontrolovat disk nástrojem od výrobce + otestovat moduly RAM pomocí Goldmemory nebo Memtestu.

A nauč se používat interpunkci, protože číst jednu věty přes 4 řádky tady nikoho nebaví. Nehledě na to, že se v tom člověk během chvíle ztratí a musí to tak číst zbytečně víckrát.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
    od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    2
    4749
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 16:21
  • Secure boot win 11
    od Luk4579 » 23 úno 2025 22:03 » v Problémy s hardwarem
    2
    1737
    od Luk4579 Zobrazit poslední příspěvek
    23 úno 2025 22:39
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    7739
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
    od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem
    6
    4527
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 09:16

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”