Dobrý den,
snažila jsem se někde na internetu najít odpověď, ale bohužel jsem neuspěla... Tak se obrací na Vás.
Mám cca 1000ci stránkový dokument ve wordu a mám tam moc volných řádků, které bych potřebovala smazat a stránky trochu zredukovat, ale nevím jak. Ručně bych to dělala celé věky a zde: viewtopic.php?f=35&t=38541 jsem našla něco podobného, ale nefunguje mi to a navíc jsem zjistila, že řádky nejsou prázdné, ale celý řádek je "projetý mezerníkem" nebo alespoň má pár znaků mezerníkem.
Pomocí najít a nahradit mi to nejde, řádky jakoby najdu, ale nevím čím to nahradit, aby se to smazalo a v makrech se moc nevyznám, takže bych Vás chtěla požádat o radu - pokud vůbec poradit jde.
Díky Bára:-)
Word - odstranění řádků
Re: Word - odstranění řádků
Mozna napíšu blbost ,ale co .. 
Máš word 2010 nevím jestli je to i u starších verzí ,ale na SkyDrive od hotmailu mam toto viz.screen nemáš tam toto aktivované ?

Máš word 2010 nevím jestli je to i u starších verzí ,ale na SkyDrive od hotmailu mam toto viz.screen nemáš tam toto aktivované ?
- Přílohy
-
- mezery.jpg (12.67 KiB) Zobrazeno 2438 x
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jednoduše, přes najít a nahradit (Ctrl+H). Do najít zadej ^w (možno i přes Více > Zvláštní znak > Prázdná mezera) a do nahradit zadej jeden mezerník.
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Úno 2012 21:24) ---
"Bez mezer" je myšleno prokládání mezi znaky.
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Úno 2012 21:24) ---
556996324 píše:Mozna napíšu blbost ,ale co ..
"Bez mezer" je myšleno prokládání mezi znaky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Jo mám word 2010, ale tím to bohužel není. Původně to byl txt soubor, který se ale otevírá ve wordu a ty řádky tam jsou udělané jakoby mezerníkem....
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Postup jsem napsal.
Asi jsem to napsala špatně, nebo nedostatečně, ale text má také nějaké formátování, kde je i více mezer a je to tak správně a tím ctrl+h mi to to formátování rozhodí a navíc to neřeší smazání řádku, ale mezera tam zůstane, takže se to o řádek neposune....
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
A jak bys chtěla aby Hledaní nebo nějaká VBA procedura rozpoznala, kde má mezeru nechat a kde ne? To jaksi nejde.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Možná najít 2 a více prázdných řádků a odstranit je krom jednoho? Jestli to jde, ve VBA se zase až tak dobře neorientuju. A pokud to taky nezmění chtěný formátování, pak už asi nezbude nic jinýho než ručně mazat a mazat a mazat a mazat a mazat...
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na to není třeba VBA. Najít a nahradit >
Najít ^p^p
Nahradit ^p
a prováděj opakovaně, dokud to nebude do požadované podoby.
Najít ^p^p
Nahradit ^p
a prováděj opakovaně, dokud to nebude do požadované podoby.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím vespolek,
chtěl bych se zeptat, zda už od převodu do wordu byly provedeny nějaké úpravy, nebo zda je soubor stále stejný.
Myšleno například formátování nadpisů apod.
Prostě jestli ho máte stále v txt..
S pozdravem Karel
chtěl bych se zeptat, zda už od převodu do wordu byly provedeny nějaké úpravy, nebo zda je soubor stále stejný.
Myšleno například formátování nadpisů apod.
Prostě jestli ho máte stále v txt..
S pozdravem Karel
Tak pomocí tohoto to lze, ale jen když je více volných řádků a jen někde, nevím proč...
Najít ^p^p
Nahradit ^p
Nedošlo k žádnému formátování, soubor mám stále jako txt, jen se otevírá ve wordu, jsou to jakoby mezery mezi stránkami. Myslela jsem, že to jde nějak jednoduše, že když není na řádku žádný znak, tak se řádek smaže, ale když jsou tam mezery, tak to asi nejde.... Děkuji za rady:-)
Najít ^p^p
Nahradit ^p
Nedošlo k žádnému formátování, soubor mám stále jako txt, jen se otevírá ve wordu, jsou to jakoby mezery mezi stránkami. Myslela jsem, že to jde nějak jednoduše, že když není na řádku žádný znak, tak se řádek smaže, ale když jsou tam mezery, tak to asi nejde.... Děkuji za rady:-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Tak odstaraň nejdřív mezery ^w a potom prázdné řádky ^p^p. Pokud to někde řádek neodstraní, tak tam není mezera pomocí Enter. Když si dáš zobrazit skryté znaky, ukáže Ti to symbol, který značít Odstavec, tvrdou mezeru nebo podobně, pak se s tím dá pracovat.