Jo, taktování AMD s otevřeným násobičem je jasné. Čemu spíš nerozumím je taktování těch grafických karet. Jako například jaký je rozdíl mezi těmi non-OC, OC a nebo verzeme jako "Hawk" pro gtx560ti..
Tím myslím, pokud je ta gtx560ti základní, nebo OC. Dá se ta OC ještě taktovat, nebo je to jen ta samá, už předtaktovaná od výrobce a dál tedy nepůjde?
A pak je tu ta Hawk, http://www.czc.cz/msi-n560gtx-ti-hawk-1 ... 86/produkt - čím se liší, že se prodává rovnou v téhle frekvence a měla být jít ještě dál taktovat?
Low-end gaming PC, MB vhodná na OC?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Low-end gaming PC, MB vhodná na OC?
Ta karta je v podstatě na svém stabilním maximu. Viděl jsem ji i nataktovanou přes 1GHz, ale tam už bych dal pořádné chlazení od Arctic, ale nikdo Ti nezaručí, že karta pojede a hlavně že pojede dlouhodobě. Jakékoliv OC snižuje životnost.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
OK. Díky. Takže finálně bych sem měl s taktováním té GPU inspirovat podle OC verze? (tzn nějakých 900/4000 i přes to, že třeba twin frozr OC sedí na 880/4200?)
V podstatě mě zajímá, jestli je reálně taktovat ji na těch 900/4200
Uvidíme, snad k tomu přidají nějaký fajn software pro "taktéry začátečníky" :)
Nechám tedy vše jak bylo, jen tam lupnu tu lepší grafiku, no. http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-ti-u ... 64/produkt
V podstatě mě zajímá, jestli je reálně taktovat ji na těch 900/4200
Uvidíme, snad k tomu přidají nějaký fajn software pro "taktéry začátečníky" :)
Nechám tedy vše jak bylo, jen tam lupnu tu lepší grafiku, no. http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-ti-u ... 64/produkt
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Gigabyte dává ke grafikám utilitu EasyBoost, kterou to nataktuje opravdu každý. Musí to ale být karta s označením OC, GOC,... ale ta utilita je myslím i ke stažení.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Trochu OT ale pořád se zabývám výběrem komponent pro svoje PC (než přijdou peníze
..
Vybírám desku v případě, že to složím s i5-2380P vzhledem k tomu, že i bez taktování na obyčejné desce bude určitě výkonnější než ten X4 a nevím si trochu rady s tím chipsetem.
V podstatě nemám žádné zvláštní požadavky a nechce se mi brát H67 oproti H61 jen kvůli tomu, abych tam byl schopný zapojit tři ventilátory. Podle alfy jsou u těch H61 jen dva, místo třech. (což na front/back/cpu nestačí) -> Je to tak?
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-p61-usb3- ... 80/produkt

Vybírám desku v případě, že to složím s i5-2380P vzhledem k tomu, že i bez taktování na obyčejné desce bude určitě výkonnější než ten X4 a nevím si trochu rady s tím chipsetem.
V podstatě nemám žádné zvláštní požadavky a nechce se mi brát H67 oproti H61 jen kvůli tomu, abych tam byl schopný zapojit tři ventilátory. Podle alfy jsou u těch H61 jen dva, místo třech. (což na front/back/cpu nestačí) -> Je to tak?
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-p61-usb3- ... 80/produkt
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
na té desce cos sem dal jsem napočítal čtyry
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

To si jako hrál Where's Waldo? MB edition s těmi konektory?
Já vycházel z popisků na alfě..
No jestli tam jsou tak paráda.

No jestli tam jsou tak paráda.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ne ta mne na Androidu vůbec nebavila 
Tady je máš zakroužkovaný, dva sou s PWR regulací (CPU a Fan3 )a dva sou klasicky (Fan1 a 2)

Tady je máš zakroužkovaný, dva sou s PWR regulací (CPU a Fan3 )a dva sou klasicky (Fan1 a 2)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Paráda, díky moc. :))
Co se té PWM regulace týče, jak poběží ventilátor s rozsahem 400-1500 ot./min. když mi na něj zůstane jen ten klasický? Bude to permanentních 1500, tak abych radši na ten jeden koupil rovnou nějaký pomalejší?
Co se té PWM regulace týče, jak poběží ventilátor s rozsahem 400-1500 ot./min. když mi na něj zůstane jen ten klasický? Bude to permanentních 1500, tak abych radši na ten jeden koupil rovnou nějaký pomalejší?
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ony se daj regulovat i ty normální, ale nesmíš tam zapojit ventilátor s PWR

Meh, je jedno. Hodím tam dva obyč, 14.9dB mě nezabije.
Zdravím.
Tak zítra PC objednávám a finálně to vypadá nějak takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SG0116QJ01
Vím, že co jsem koukal dřív, vycházela mi obyč GTX560 lépe, než 6870, ale když koukám na ty benchmarky teď, pak se ta 6870 OC drží jen pár FPS pod GTX560 Ti, což mi přijde za tu cenu celkem hezké.
Jen bych měl možná ještě dotaz na poslední doladění toho zdroje: Já tam plánoval Corsair CX500, respektive CX600 (ten rozdíl v ceně jen pouze asi 160 Kč za těch 100W?), ale v komentářích si lidé stěžují na to, že nějak odchází.. to mi zas takové vrásky nedělá, dá se reklamovat, pokud s sebou nevezme ostatní komponenty. Co mě celkem "děsí" je ten problém s tím, že zdroj očividně čas od času začne pískat, což prodejce jako důvod k reklamaci neuznává..
Tak sem tam hodil ten Fortron zase.. Vzhledem k tomu, že ta 6870 by měla žrát poměrně málo a třeba d1amond ho tady doporučuje do sestav s gtx560 Ti, by snad měl posloužit? U toho zdroje opravdu nevím. Nechce se mi za něj dávat víc než těch 1500 vzhledem k tomu, jak levná ta sestava celkově je..
Tak zítra PC objednávám a finálně to vypadá nějak takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SG0116QJ01
Vím, že co jsem koukal dřív, vycházela mi obyč GTX560 lépe, než 6870, ale když koukám na ty benchmarky teď, pak se ta 6870 OC drží jen pár FPS pod GTX560 Ti, což mi přijde za tu cenu celkem hezké.
Jen bych měl možná ještě dotaz na poslední doladění toho zdroje: Já tam plánoval Corsair CX500, respektive CX600 (ten rozdíl v ceně jen pouze asi 160 Kč za těch 100W?), ale v komentářích si lidé stěžují na to, že nějak odchází.. to mi zas takové vrásky nedělá, dá se reklamovat, pokud s sebou nevezme ostatní komponenty. Co mě celkem "děsí" je ten problém s tím, že zdroj očividně čas od času začne pískat, což prodejce jako důvod k reklamaci neuznává..
Tak sem tam hodil ten Fortron zase.. Vzhledem k tomu, že ta 6870 by měla žrát poměrně málo a třeba d1amond ho tady doporučuje do sestav s gtx560 Ti, by snad měl posloužit? U toho zdroje opravdu nevím. Nechce se mi za něj dávat víc než těch 1500 vzhledem k tomu, jak levná ta sestava celkově je..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1592
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 20:56
-
-
High-end Gaming PC do 70K Příloha(y)
od Punchmade » 18 led 2025 21:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2558
-
od Alferi
19 led 2025 11:33
-
-
- 1
- 2408
-
od Alferi
23 čer 2025 17:48
-
-
27” Odyssey G5 Gaming Monitor nejde repro Příloha(y)
od pepan321 » 10 říj 2024 10:05 » v Problémy s hardwarem - 3
- 2220
-
od pepan321
10 říj 2024 10:44
-
-
-
Výběr notebooku do školy+hobby gaming do 25 000
od Trody » 19 říj 2024 14:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1665