Problém se zapojením HDD Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Glloid
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém se zapojením HDD  Vyřešeno

Příspěvekod Glloid » 13 úno 2012 06:56

Zdravím. Hledal jsem na vašem fóru nějaké informace o mém problému, ale bohužel jsem nic podobné nenašel (se mi zdá trošku nepřehledné vyhledávat určitý typ otázky, proto sem založil nové téma).

Chtěl bych se zeptat na všeobecné věci ohledně HDD

Teda ne tak všeobecní, ale spíš mám jeden problém. Mám HDD (3,5), který vypadá asi nějak takhle (nebudu psát přesně co to je za typ, protože to ani sám nevím… Jako myslím ty různé přípojky (ATA, SATA …)

Prostě vypadá nějak takhle:
Obrázek

A můj dotaz zní: Jak ho zapojit aby fungoval. Mám pouze notebook, takže nějaké připojení na základovou desku nepřichází k úvaze. Proto jsem se rozhodl, že bych chtěl HDD připojit pomocí USB.

Mám k dispozici taky takový šuplík, ale bohužel ty přípojky tam vypadají celkem jinak:

Obrázek

Proto můj první dotaz zní: Existují nějaké dráty, které mi dovolí zapojit (lajcky řečeno): existuje něco, pomocí čeho přepojím MODROU do ZELENÉ? (tak aby to fungovalo) Děkuji ;)

Obrázek

Potom mám k dispozici, takový šuplík na šuplík ;) ten šuplík (víše zpomínaný) přesně sedí do toho většího, který má na zadní straně určité zdířky. Proto další dotaz zní: jaké káble přesně potřebuji aby „vetší“ šuplík fungoval? (napájení, pak nějaké připojení pomocí usb do NTB atd…)

Obrázek

A poslední dotaz by byl, kdybych už všechno měl vyřešeno, či je ještě něco potřebné dělat s těmi MASTER a SLAVE prepináčky apod.

Obrázek

Shrnutí: 1. Jak zapojit můj HDD do šuplíku když tam jsou jiné koncovky?
2. A jak zapojit „vetší šuplík“ k NTB a k elektřině aby fungoval?
3. Master/slave?

K závěru bych se chtěl ještě jednou omluvit za duplicitu, za předpokladu že se tu už stejný příspěvek nachází, a za nepřesné vyjadřování, ale já ty zkratky různé neovládám, a proto i prosím potencionálního rádce či by mi mohl můj problém vysvětlit lajcki ? (různé odkazy, kde mam přesně co koupit, atd. ďekuji mnohokrát. S pozdravem Roman.

Reklama
Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém se zapojením HDD

Příspěvekod Funstorm007 » 13 úno 2012 08:46

Mno, tak to vezmem popořadě. Nevím jaký HDD máš ale už má SATA sběrnici. Ten šuplík už bude sřejmě staršího data páč má ATA (IDE) sběrnici tudíž to do toho nenacpeš. Existují redukce ATA-SATA ovšem né moc praktické pro využití v takových boxech. S tím větším boxem těžko říct, chtělo by to konkrétnější informace a co se zapojení týče, vzhledem k tomu, že každý disk je zapojen zvlášť se jumpery neřeší. Asi to nastavíš na Master a nazdar bazar. ;)

Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zdena.Sladky » 13 úno 2012 09:01

Je to tak nějak, jak píše kolega výše. Ikdybys sehnal nějakou redukci (vím, že existuje opačná, tedy z IDE do SATA), tak do rámečku ji zaručeně nenacpeš.
Řešením by pro tebe bylo pořízení nějakého, např. takového externího boxu pro pevný disk.
Je jich hodně, jen si vybrat.
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD

Glloid
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Glloid » 13 úno 2012 15:31

Děkuji mnohokrát. Asi zainvestuju a budu volit tu možnost toho nového boxu. Avšak nabízí se další dotaz... protože jsem si všimnul že u těchto boxu jsou taky nejake parametry tak mam hledat, resp. si koupit takový který má SATA sbernici, předpokládám že ? :) (nechci do toho investovat moc, už ten disk byl samotný dost drahý, proto bych se chtel zeptat či je tento vhodná volba ? http://www.peco.cz/eshop/i-9074/ (vzhledem k cene, protože pod těch 500kč jsem moc nesehnal a tento jen za 300? :) anebo radši mam jít do http://www.czc.cz/sweex-3-5-sata-ii-hdd-enclosure-usb-cerna/101422/produkt?q-c-0-f_1427559570=s3.5&q-category-id=7j2duvgfe0g6r8dqor08j16up6&q-c-1-f_1427559569=sSATAďekuji.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 13 úno 2012 16:30

No raději bych nakupoval z osvědčených e-shopů takže jestli s tím prvním zmíněným nemáš nějakou zkušenost tak bych to neriskoval. Teda, já ho neznám což nemusí nutně znamenat, že se hned jedná o nějaký podvod, každopádně nakupuji jen tam, kde to znám... Pak už je to jen a jen otázka výběru a jak už bylo řečeno, vnitřní sběrnice musí být SATA a jakou to má výbavu zvenku už záleží na tvých požadavcích. já osobně mám třeba na NTB i SATA takže to mám o to jednodušší a samosebou i rychlejší, protože, co si budeme povídat, rozdíl mezi USB a SATA je markantní. :)

EDIT, určitě by sis to i dokázal najít (nebo už našel) ale ZDE je máš vyfiltrované na CZC na vnitřní SATA, velikost 3,5 a řazené dle ceny nahoru. Pohybuje se to od těch 4 stovek výš. Jinak, ještě taková malá technická. Pokud máš na NTB USB 3.0 pak by bylo jistě vhodné aby ho měl i box. Opět tím navýšíš jeho přenosové rychlosti.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 13 úno 2012 21:44

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3552
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4237
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    4893
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem