PC-Často sám od sebe padá Vyřešeno
PC-Často sám od sebe padá Vyřešeno
Zdravím všechny. Mám již postarší počítač- Délka jeho života asi tak zhruba 4-5 let. Před třemi měsíci to všechno začalo.Počítač začal nadměrně hlučet, ale nestálo to tehdy za zmínku.Jednou se mi stalo, že počítač začal trošku pískat a samovolně se vypl a zapl.Postupem času počítač začal čím dál tim víc hlučet a stávaly se pády.Pro vysvětlení: Nejčastější to bylo u her.Počítač začal hlučet a samovolně se jako kdyby restartoval. Tak mě trklo, že už to zřejmě není normalní. Zkontroloval sem po pádu teploty PC. Zdálo se mi vše v pořádku nic neobvyklého.Před týdnem to už začalo padat pořád, při každé hře( Ať už hry z roku 1 jako například Cs 1.6). Tak jsem si řekl, že počítač zkusím vyčistit. Počítač sem celý profoukal, vysál a zapojit zpět. Jenže, co by člověk nečekal stav se ještě zhoršil.PC hučí o mnohem víc a samovolně padá i při programech jako je internet.Rád bych to vyřešil prozatím sám, nebo aspoň chtěl vědět, kde bývá u těchle problémů "problém". Na co se mám zaměřit, nebo co zkontrolovat.Děkuji mnohokrát za rady
Re: PC-Často sám od sebe padá
Zkus si od někoho půjčit jiný zdroj. Mě to pomohlo , měl jsem stejný problém.
NTB : Lenovo Y570
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
Děkuji určitě to zkusím jeslti jak říkáš, že to pomůže. Zapomněl jsem, že počítač se i výrazně zpomalil a teď mi zase spadl a sám počítač začal reagovat po načtení se nenačetl úplně ale do jakéhosi Modu.Bylo napsáno: Kontrola systému na C: . Systém souboru je typu NTFS.Nekterý z disku vyzaduje kontrolu konzistence atd. a jedna ze tří kontrol byla například: Program CHKDSK overuje popisovace zabezpeceni nebo Program CHKDSK overuje denik USN.
Jo , to je klasika , měl jsem tu čest to poznat. Jinak zpomalení pc zkus dat log z HJT do stejnojmenné sekce. Návodů je tu plno.
NTB : Lenovo Y570
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jaké jsou teploty? Použij HWiNFO32. Točí se ventilátor na GK? Není zanesený chladič? Otestuj HDD utilitou od výrobce nebo aspoň HD Tune. Nejsou kondenzátory na MB nafouklé či vytečené?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
PC jsem čistil takže by to nemělo být zanesené, ale neotevíral sem ho pořádně, žádné součástky sem neotevíral(netroufnu si na to, nemam zkušenosti)Profoukal sem vše po otevření bedny.Problém s přehříváním GK sem měl dřív, proto jsem koupil novou, ale teď myslím jede normálně.
Teploty:
Základní deska 40 °C (104 °F)
CPU 24 °C (75 °F)
1. CPU / 1. jádro 34 °C (93 °F)
1. CPU / 2. jádro 35 °C (95 °F)
Grafický procesor (GPU) 46 °C (115 °F)
Teploty:
Základní deska 40 °C (104 °F)
CPU 24 °C (75 °F)
1. CPU / 1. jádro 34 °C (93 °F)
1. CPU / 2. jádro 35 °C (95 °F)
Grafický procesor (GPU) 46 °C (115 °F)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsou nějaké soubory ve složce Windows\Minidump?
Pokud ano, upni je na www.leteckaposta.cz
Pokud ano, upni je na www.leteckaposta.cz
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teploty vypadají dobře. Zkontroluj ty kondenzátory: viewtopic.php?f=85&t=74891
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Zhlédl jsem vše a nic se mi nezdálo opuklé nebo jinak nateklé.Ve složce Minidump nejsou žádné soubory.Ještě otázka to pištění ten hluk může být součástí tohohle problému?Když těsně předtím než se počítáč vypne se to písnání zvětší?
Omlouvám se, že takhle refreshuji topic, ale vážně nikoho nenapadají ještě jiné problémy nebo odpovědi na otázky výše?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otestuj HDD utilitou od výrobce nebo aspoň HDTune
Bohužel teď se tam nedostanu, takže to vyzkouším později a vážně si myslíš/myslíte, že by to mohlo být HDD?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4033
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 09:11
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2809
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-
-
- 3
- 3155
-
od Signalista97