Zdravím,
prosím o radu, co by mohlo být s notebookem, kterému zničeho nic vypne LCD. Vše ostatní jede dál, protože, když ho v tu chvíli vypnutí dám tlačítkem do režimu spánku a potom zapnu, najede zpět na práci, kde jsem skončil. Je možné, že by to dělala baterie? Protože se mi stalo, že při zapnutí vypínače nechtěl PC najet, ale při připojení nabíjecího zdroje, najel bez problémů, avšak psal baterie nenalezena. Po restartu vše v pořádku! Je možné tuto poruchu v PC někde zjistit?
Díky všem předem za radu.
vypínání LCD na notebooku
Re: vypínání LCD na notebooku
Ještě jste se s tímto problémem nikdo nesetkal?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus ho vyfoukat stlačeným vzduchem, možná se něco přehřívá.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Zkusil jsem nainstalovat program, který hlídá teploty v PC a nejvíce mi ukazuje i při práci 54°C a to je nejvíce co ukazoval. Jinak ty žebra na vzduch jsem vysál a uvidím co bude dál. Kolik se tak může nejvíce teplota na notebooku pohybovat ?
54°C určitě není vysoká teplota. Pro jistotu si stáhni HWMonitor, přiveď notebook do zátěže, a postni nám na fórum screen teplot.
Jednoznačně určit příčinu problému nebude jednoduché, avšak svépomocí můžeš otestovat napájení. Zkus vyjmout akumulátor, notebook zapojit přímo do sítě, a pár hodin/dní jej tímto způsobem používat. V případě, že by fungoval bez potíží, závěr by byl jednoduchý.
Pokud využíváš Windows 7, spusť příkazový řádek jako správce a zadej příkaz powercfg -energy. Výsledkem bude soubor, který obsahuje informace týkající se akumulátoru, z kterého dokážeš polopaticky vyčíst závadu na akumulátoru. Zeptám se tě, jak je starý akumulátor?
Problém by mohla způsobovat grafická karta vlivem vysoké teploty, zdroj napájení, závada v OS. Příčin existuje bezpočet.
Jednoznačně určit příčinu problému nebude jednoduché, avšak svépomocí můžeš otestovat napájení. Zkus vyjmout akumulátor, notebook zapojit přímo do sítě, a pár hodin/dní jej tímto způsobem používat. V případě, že by fungoval bez potíží, závěr by byl jednoduchý.
Pokud využíváš Windows 7, spusť příkazový řádek jako správce a zadej příkaz powercfg -energy. Výsledkem bude soubor, který obsahuje informace týkající se akumulátoru, z kterého dokážeš polopaticky vyčíst závadu na akumulátoru. Zeptám se tě, jak je starý akumulátor?
Problém by mohla způsobovat grafická karta vlivem vysoké teploty, zdroj napájení, závada v OS. Příčin existuje bezpočet.
Děkuji za radu, odpojil jsem tedy baterii a budu zkoušet jestli se to vypínání bude opakovat. Baterie je asi tak 3/4 roku stará a tak uvidím...
Odpojil jsem ji když je plně nabitá a tak doufám, že pár dní vydrží bez nabijení.
Odpojil jsem ji když je plně nabitá a tak doufám, že pár dní vydrží bez nabijení.
Některé akumulátory vydrží nabité až jeden rok, proto obavy nejsou na místě. Můžeš být klidný 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17854
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44