Jakou banku si zvolit-poradíte prosím?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Peťa
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jakou banku si zvolit-poradíte prosím?

Příspěvekod Peťa » 14 úno 2012 22:25

Téma to není úplně vhodné pro počítačové fórum, ale zase si myslím, že účet v bance tu má většina lidí a někteří budou tak hodní, že se podělí o názor.
Já jsem rovnou vyloučil klasické banky jako je KB, Česká spořitelna atd. protože mi jejich služby přijdou drahé. V podstatě se rozhoduji mezi Fio bankou a Air Bank. U Fio banky se neplatí za odchozí platbu v rámci ČR, ale zase mají celkem komplikovaný ceník, kde se skrývají zase vyšší poplatky za výběr hotovosti atd.
Další plus je dostatek bankomatů.
U Air Bank mě vadí 5 Kč za odchozí platbu a zatím méně bankomatů, ale zase je dobré, že se můžou vkládat peníze přímo přes bankomat, žádné poplatky za kartu a přehledný ceník a možnost vybrat v jakékoliv jiné bance či bankomatu za 25Kč.
Zatím to vidím 60% na 40% ve prospěch Air Bank.
Obě banky plánuji navštívit a ještě se jich doptat na konkrétní věci. Jak to vidíte s výběrem banky vy?
Díky.

Reklama
Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Jakou banku si zvolit-poradíte prosím?

Příspěvekod Orcus » 14 úno 2012 22:27

No já osobně jedu GE. Když sem si spočítal (i ozkoušel), kolik dám za běžný věci (výběry, sipo, atd.), tak se mi vyplatilo za 120,- měsíčně to mít vše zdarma.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 14 úno 2012 22:29

U Air Bank je to za 150Kč vše zdarma, nebo druhý způsob je platit si jednotlivé úkony zvlášť. U Fio Banky možnost zaplatit si nějakou částku a pak to mít zdarma, zřejmě není.
Ale já bych stejně ten účet nějak moc nevyužíval. Počítám tak jeden výběr měsíčně a občas nějaký platební příkaz a nějaká došlá platba.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 14 úno 2012 22:56

Co to tady melete? Za 150,-. vše zdarma a blabla. Nic není zdarma, všude jsou nějaké poplatky za něco! Pak jsou paušály, např. GE to má 129,- a pak si můžeš provádět co chceš.

Kterou banku si vybrat je těžká otázka a nikdo neporadí, tedy nikdo nezaujatý. Někdo bude preferovat českou spořitelnu, protože tu v případě krachu podrží stát. Já zase volím GE, za kterou stojí židi /ne pejorativně/ a velký kapitál.

Je úplně fuk jaké tam jsou úrokové sazby pokud mě tam bude chodit jen výplata.

Rozhodně bych ale nešel do nové, neznámé banky. Já vím, že někdo musí začít, ale já se jako první spálit nemusím.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 úno 2012 23:06

Mám Fio a proti Spořce je to nebe a dudy. Spořce jsem ročně na poplatcích nechal cca 1200 za to, že si může hrát s mými pěnězi. Co jsem u Fia, tak platím v podstatě jen za výběry z bankomatu a 20 Kč za Visa kartu. Standardně dávají Maestro a s tou nejde platit všude, tak proto Visa.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 14 úno 2012 23:52

Air Bank bych se nebál. Za jejím zrodem stojí skupina PPF Petra Kelnera, která tímto krokem zvyšuje už tak velký podíl na finančním trhu. Pochybuji, že by ji tvořili se záměrem blízkého bankrotu. I proklamovaný třetí nejvyšší úrok (alespoň co jsem zahlédl v reklamě, kterou vysílají v TV) je pro investiční skupinu jako je tato "minimální ztrátou" ( kdo se alespoň trochu orientuje ve fungování bankovních instuticí, ví kam tím směřuju.. ) ale zpátky k účtům.

Pokud jsi student, určitě bych na tvém místě zmapoval současnou nabídku u prověrených bank s dlouhodotrvající působností ( ČSOB, KB, PS ad.). Před pár lety, když jsem byl v tvé situaci, vybíral jsem banku podle dvou kritérií - minimální poplatky, dostupný e-banking. Vítězem byla mBank. I když se už některé výhody vytratili, stále je vše zadarmo ( odchozí, příchozí platby, platby kartou aj. služby), pouze výběry z bankomatu nejsou bezplatné - tři výběry za 9Kč, další za 35Kč ; při objemu nad 4000Kč jsou tři výběry za 0Kč, další 35Kč. Podrobnější info vyčteš na webu.

Nevýhodou banky je úrok na běžném účtu rovnající se 0,00%, a dále nemožnost vložit peníze pomocí terminálu/bankomatu. Existuje schůdné řešení pomocí terminálu Sazky, a nebo jednoduché přeposlání z jiného účtu. Pro někoho mBank může být výsměchem, pro někoho jasným vítězem. Záleží na tvých požadavcích a záměrem, jak s účtem naložíš. Pro nenáročného člověka, který účet potřebuje ryze z praktických důvodů, může být mBank vhodným kandidátem.

0 Kč je částkou, kterou jsem bance za celou dobu dal. Vyjímkou byla situace, kdy jsem při platbě kartou na zahraničním e-shopu (Amazon.com) při převodu mezi měny ( z CZK na USD) o pár korun kvůli kurzu přišel, ale naštěstí to nebyla velká částka.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 14 úno 2012 23:56

skupina PPF Petra Kelnera
bojím se zbohatlíků, kteří nemají potvrzené zdroje zisků

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 15 úno 2012 17:36

Blue Spirit ty to vidíš moc černě.
Tradiční banky jsem zmapoval a prostě mi přijdou drahé. Když už mi nic nedají za to, že jim tam vložím svoje peníze, tak by mi z nich neměli ještě ubírat.

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nuggett » 20 úno 2012 10:34

Vyzkoušel jsi www.bankovnipoplatky.com ? Je na nich vcelku velmi dobré srovnání bankovních poplatků. Já mám 3 známé co odlišně pracují s financemi (u české spořitelny, Raiffeisenbank a u partners). Každý mi ale ze začátku doporučil zajít si na ty stránky. Podle toho co a jak a kolik budeš využívat, ti to vypočítá která banka by pro tebe byla nejvhodnější. Pak už je jen na tobě si do těch bank skočit nebo zavolat a optat se na konkrétní věci a udělat si z toho závěr a tím vybrat pro tebe nejlepší banku.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jakou grafiku
    od 32387 » 16 srp 2024 12:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2280
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 19:28
  • Jakou laserovou tiskárnu pro domácí tisk
    od Miranda6 » 10 dub 2025 18:52 » v Vše ostatní (hw)
    9
    4327
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 23:23
  • Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
    od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    4112
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    02 úno 2025 00:50
  • Prosím o kontrolu sestavy
    od user158 » 11 led 2025 15:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1253
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    11 led 2025 17:38
  • PC nenaběhl - prosím o rady