Ahoj, prosím o radu. Na notebooku HP Pavilion dv5 (Windows Vista) přestal z ničeho nic fungovat internet.
Začal jsem se pídit po příčině, zkontroloval jsem např. režim offline, povolení/zakázání připojení, bránu firewall a došel jsem až k síťové kartě RTL8168C(P)/8111C(P). Zde systém píše, že zařízení pracuje správně. Jak už jsem se dočetl zde na fóru, zkusil jsem odinstalovat ovladač, který jsem po restartu PC znovu nainstaloval ze stránek spol. Realtek.
Přes to všechno síťová karta i nadále nepracuje, anebo nepracuje správně, co já vím. Prostě nejde internet a když se v ovládacích panelech/síťová připojení podívám na stav, je zde neaktivní internet. Graficky zde znázorněno: PC ------ Místní síť ---X---- Internet. Přičemž mezi "Místní síť" a "Internet" je červený křížek, jako že to nefunguje. Pokud se fyzicky podívám na zdířku, kam se zapojuje síťový kabel, tak diody při jeho zapojení blikají.
Veškeré pokusy o diagnostiku a vyřešení problému přes nabídku blbé Visty vyšly naprázdno (včetně restartu síťového adaptéru).
Podotýkám, že pokud kabel internetu připojím do stolního PC, tak internet frčí.
Poradíte mi, co by se s tím dalo dělat? Díky předem za rady.
Asi nefunguje síťová karta..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Asi nefunguje síťová karta..
Naposledy upravil(a) Ltb dne 17 úno 2012 10:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis - kapitálky - netřeba křičet...
Důvod: Upraven nadpis - kapitálky - netřeba křičet...
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: ASI NEFUNGUJE SÍŤOVÁ KARTA..
Koukni se do správce zařízení, zda je u ovladače vykřičník nebo otazník. Internet přestal fungovat z ničeho nic? Byla nějaká HW či SW úprava?
To znamená, že už internet na notebooku byl?
přestal z ničeho nic fungovat internet.
To znamená, že už internet na notebooku byl?
Mám zcela stejný problém. Internet vždy krásně fungoval, ale už tak týden se nelze přihlásit. Jedná se o integrovanou sk, zkoušel jsem odinstalovat, nainstalovat, opravit, ping na bránu (ztráta 100%). Připojení píše, že je připojen i jak dlouho. Síťovka je ve správci zařízení v pořádku (funguje správně-prý). Tak jak na to? Prosím o radu.
Nejsem si ani vědom, že bych instaloval cokoliv nového.
Nejsem si ani vědom, že bych instaloval cokoliv nového.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ping na 127.0.0.1 projde?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Asi nefunguje síťová karta..
se divím, to prošlo bez problémů. Ale co s tím tedy teď? Už jsem zkoušel i přes nouzový režim...instalovat, odinstalovat, čistit registry...Už fakt nevím
Re: Asi nefunguje síťová karta..
Tak asi nikdo neuvěří jak jsem se vyvztekal u obnovení síťovky.
Ale snad má zkušenost pomůže i někomu dalšímu. Jak už jsem psal výše, tak síťovka se stále tvářila, že funguje, že je vše nastaveno jak má být. Já zkoušel odinstalovat, nainstalovat, měnit DNS, ping(at) na vše možné, ale spojení se nedařilo, ačkoliv při jakékoliv manipulaci s kabelem síťovka normálně reagovala. Vyřešil jsem to nakonec odinstalováním poslední aktualizace Windows z 11.2.2012 (byla to ta poslední nainstalovaná).
A hle. Po odinstalování a restartu se internet rozběhl bez potíží....
Taková blbost a hlavně ač jsem to možná tušil, tak jsem to hned nezkusil. Víc jak 10 dní bez internetu a málem odvoz PC do servisu......
Takže rada: Odinstalovat aktualizaci.....
Ale snad má zkušenost pomůže i někomu dalšímu. Jak už jsem psal výše, tak síťovka se stále tvářila, že funguje, že je vše nastaveno jak má být. Já zkoušel odinstalovat, nainstalovat, měnit DNS, ping(at) na vše možné, ale spojení se nedařilo, ačkoliv při jakékoliv manipulaci s kabelem síťovka normálně reagovala. Vyřešil jsem to nakonec odinstalováním poslední aktualizace Windows z 11.2.2012 (byla to ta poslední nainstalovaná).
A hle. Po odinstalování a restartu se internet rozběhl bez potíží....
Taková blbost a hlavně ač jsem to možná tušil, tak jsem to hned nezkusil. Víc jak 10 dní bez internetu a málem odvoz PC do servisu......
Takže rada: Odinstalovat aktualizaci.....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3741
-
od martanius
Zobrazit poslední příspěvek
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3288
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1714
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 6000