Trojan PC Cleaner

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

endyss
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Trojan PC Cleaner

Příspěvekod endyss » 18 úno 2012 13:10

Zdravím,
chtěla jsem si z internetu stáhnout nějaký dokument a místo toho se mi stáhla uplně něco jiného než jsem chtěla- program PC Cleaner, který se tváří jako odstraňovač virů, ovšem sám je trojan. Po nějaké době co je pc spuštěný, se ten program sám spusí a na ploše se objeví tabulka, kde je něco v tom smyslu ať zavolám na nějaké číslo atd. Tabulka nejde odstranit, program nejde odinstalovat. NOD sice nějaké infikované soubory našel, ale po jejich odstranění se problém nevyřešil. Našla jsem na netu nějaký Trojan remover, který trojana sice najde, free verze je ale neodstraní. Po každé když se snažím trojana nějak odstranit, pc cleaner se spustí a počítač se naprosto zasekne.
Prosím o jakoukoliv radu, děkuji

Reklama
the ProtoType
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Trojan PC Cleaner

Příspěvekod the ProtoType » 18 úno 2012 13:33

Pusť Windows v nouzovém režimu a tam pust znovu antivir. Mělo by to pomoct. (Nouzový režim se spustí : před startem bootování Windows mačkat F8)
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. :D

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

endyss
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod endyss » 18 úno 2012 13:44

no jo, na tu možnost jsem uplně zapomněla, jdu na to, děkuju

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 18 úno 2012 14:07

Nejlepší bude vložit log z HiJackThis (v FAQ je návod) do patřičně sekce zde na fóru. Máš tam staženej falešnej AV program a kdo ví, jestli ten free remover není jenom další falešnej AV program.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 18 úno 2012 14:13

Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranìní historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit doèasné soubory Windows, vysypat koš atd.

Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Update Malwarebytes' Anti-Malware (Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware) a Launch Malwarebytes' Anti-Malware (Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware), pokud jo tak klikni na tlačítko Finish
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Perform Quick Scan (Provést rychlý sken) a klikni na tlačítko Scan (Skenovat)
- po probìhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Show Results
- pak zvol možnost Save Logfile a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”