Monitor notebooku - zelená místo černé

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pepa1d
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Monitor notebooku - zelená místo černé

Příspěvekod pepa1d » 19 úno 2012 17:42

Zdravím,

mám problém s monitorem notebooku (Asus M51va - display 15,4). Mám už ho něco přes 4 roky a notas chodí bez chybičky až teď na ten monitor. Problém se objevil teď nedávno jak byl velký mráz. Dojel jsem s notasem v batohu k přítelkyni a nechal jsem notebook přes noc na stole poměrně blízko okna. Ráno když jsem notebook zapnul tak systém naběhl v pořádku, akorát display zobrazoval místo černé zelenou, a to ještě ne úplně, ale tam kde má být černá barva tak to zeleně zrnělo. Jinak fungoval normálně a ostatní barvy mi přišly normální. Když jsem druhý den dojel domu notas jsem nechal cca hodinku ohřát na pokojovku a pak když jsem ho zapnul monitor běhal normálně. Takhle fungoval cca 14 dní, ale upřímně jsem sním nikam moc necestoval nebo mu dal vždycky čas se ohřát. Předevčírem v pátek jsem ho večer normálně vypnul a nechal doma na stole v pokoji (cca 22°C), daleko od všech oken. Ráno zapnu a zase zelená místo černé. Zkusil jsem připojit externí monitor a ten funguje normálně takže chyba grafické karty to neni. Sundal jsem krytky pantů a odpojil a zapojil oba konektory. Po zapnutí noteboku pořád stejné. Zkusil jsem sundat i plastový rámeček kolem monitoru zapnul notas a zkusil lehce zahejbat kabelama co vedou k monitoru a žádná změna (k plochému konektoru monitoru jsem se nedostal, rámeček displaye je přišroubovaný asi 10 šroubky k ramenům notasu a do toho už sem se nevrtal). Všechno jsem vrátil zpátky, připojil externí monitor a hledal na netu nějaké řešení. Po cca 30-60 minutách se zřejmě v notebooku něco dostatečně zahřálo a obraz se sám od sebe za běhu vrátil do normálu a od té doby zase běží v pohodě. Dokonce byl zase celou noc a den na tom samém místě a zapnul se normálně. Takže podle mě je tam někde spoj kterému vadí chlad. Bohužel nevím kde a co by to mohlo být. Když by bylo potřeba můžu sem přidat potřebné fotky.

Takže jestli někdo má podobnou zkušenost nebo ví jak bych mohl zjistit kde je problém, případně co nebo který kabel by to mohl způsobovat, který kontakt by takhle mohl zlobit a prostě jakoukoliv radu budu vděčný. Servis bych rád viděl až jako úplně poslední možnost, nerad dávám notas z ruky.

Jinak ted píšu z toho notasu a je to v pohodě..

Díky za rady :wink:
pepa1d

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
    od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky
    3
    3344
    od elninoslov Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 09:27
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    10854
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
    od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp)
    14
    5772
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 10:56
  • Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
    od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2062
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 13:53
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3025
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”