Vyuziti CPU:100%-prosim pomoc

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

davsa
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod davsa » 17 úno 2007 19:12

Muzete mi nekdo pomoct?porad mi PC beha na 100%Uz me to s... :smile: ze nemuzu ani hrat hry pac to hned zmrzne.Plz POMOC :D

Reklama
Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 17 úno 2007 22:10

Nastartuj UPM a po naběhnutí zmáčkni OK. Objeví se ti okno,potom v levé části vyber proces vyber proces svchost.exe. Ukáže ti zda je systémový a v detailech,zda je opravdu od Microsoftu. Měl by si jich tam mít asi 5. Pokud se některý ukáže jako nesystémový nebo chybný,podívej jaký je "rodič" a pak to napiš sem. Možná jeden bude novější verze
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

davsa
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod davsa » 17 úno 2007 22:28

Tak jsem to udelal jak jsi mi to rekl a mam vsechny od Microsoftu a jsou systemovy.Je jich tam 7 ale 5 jich je pohromade.Doufam ze jsem to napsal dobre :oops: Diky za snahu,opravdu ti dekuji :smile:

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 17 úno 2007 22:54

Instaloval jsi nějaký soft,nebo ti to "najednou" vyskočilo? Skus soubor schvost.exe otestovat na http://virusscan.jotti.org/ nebo na http://www.virustotal.com/en/indexf.html
.Otevři si služby,exportuj seznam do logu a log zkopíruj sem
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.

davsa
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod davsa » 17 úno 2007 23:20

Zaclo mi to delat asi ve stredu,kamos mi daval novou mechaniku a pak to zkousel u sebe doma a tam se to zacalo sekat a zpomalilo se to.Ja sem asi blbej ale odkud mam ten soubor skopirovat_a mam to vlozit do toho radku nahore?Promin jsem lama jak vysita :oops: Doufam ze budes mit strpeni se mnou.

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 17 úno 2007 23:24

Stáhni Process Explorer a spusť ho poté jak je to čtvereček + u svchost.exe (který ti tak bere ten výkon CPU) tak na něj klikni a on se rozevře aby jsme se podívaly co ti ho tolik vytěžuje. Vypiš sem ty položky nebo sem dej screen shot.

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 17 úno 2007 23:33

Soubor najdeš normálně v C:\WINDOWS\system32\svchost.exe . Tedy procházet C: (otevřít)-system32-(otevřít) svchost.exe. Nech to načíst a pak napiš co ti najde,udělá to tabulku. Buď bude OK,nebo něco červeně vypíše.

Pro LOG služeb klikni na Start a měl by si tam mít odkaz Služby(nebo Nástroje pro správu a v něm Služby). V horní liště příkaz Akce,klikni a vyber Exportovat seznam... Napiš si nějaký název a exportuj ho,bude to soubor .txt. Pak ho skopíruj sem.
Nebo skus ten proces explorer. Otevři ho v C:\WINDOWS\system32\ a už po najetí myškou se ti ukáže seznam procesů ovládaných svchost.exe
Naposledy upravil(a) Damned dne 17 úno 2007 23:52, celkem upraveno 1 x.

davsa
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod davsa » 17 úno 2007 23:38

Me uz asi sibe protoze ve spravci uloh mam vyuziti cpu 100% a v tom Process Explorer jenom kolem 20 ale kolisa to.Tak nevim :cry:

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 17 úno 2007 23:56

Kolísá podle momentálních akcí systému. V taskmgr ti ukazuje jen schvost 99%? A v ProcessExploreru jen 20%? Tak zkus ten svchost otestovat na těch stránkách nahoře

davsa
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod davsa » 18 úno 2007 19:14

Dobry vecer tak jsem musel preinstalovat Windows pac mi to vubec neslo takze to zatim beha.Dekuji vam za ochotu a pomoc. :D DIKY

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”