Zdravíčko všem
mam velký dotaz
Po uspěšném vyrobení instalačky win7 na usb sem chtěl udělat to samé s WIN MC2005 jak instalačku tak flashku která by šla nabootovat jako system ... potřebuju to hlavně pro sychr,každé pc někdy dvd nečte a tak sem to chtěl takto udělat.
Je to možné ?? Profíci čekám na vaše rady
Alpine
Instalace XPček MC2005 na flash disk
Instalace XPček MC2005 na flash disk
Naposledy upravil(a) Alpine dne 28 úno 2012 20:08, celkem upraveno 1 x.
Re: Instalace XPček MC2005 na flash disk
mysliš něco jako má linux,bootovací usb?Pokud mysliš tohle,de to,ale myslím jenom xp home a profi pomocí prográmku PE Builder,pokud tě správně chápu.
jj díky ,ale ještě sem chtěl nainstalovat system na flashku .... win 7 sem ještě nezkoušel ,ale pc co máme v síti jsou slabý na w7. proto řešim XP jak instalačku (usb) tak nabootovat system s (USB),trochu píšu nepřehledně ale jinej nebudu
system na usb by byl ideal,každej by měl svuj system v kapse a jen se připojil,bohužel sem pod adminem,který mě sleduje co dělám v práci a měl sem výstup i za blbou hru a takhle bych mu ten jeho vypnul a pustil vlastní co mam i s číslama atd.... je to možný ??
system na usb by byl ideal,každej by měl svuj system v kapse a jen se připojil,bohužel sem pod adminem,který mě sleduje co dělám v práci a měl sem výstup i za blbou hru a takhle bych mu ten jeho vypnul a pustil vlastní co mam i s číslama atd.... je to možný ??
Já takový USB flash operační systém mám,ale mam ho zakoupený a převedený pomocí PE builder do iso souboru,který se dá náhrát na flešku a s flešky spustit.pokud máš na CD windows xp,není co řešit,takový kapesní systém se dá lehce vytvořit.Ale není plnohodnotný,je hooodně osekaný,všechny věci se musí z pluginů zdlouuuhavě instalovat.Pokud by tě to ale neodradilo,skus to pomocí PE builder,anebo si vytvořit vlastní embedded systém,ale ten stojí dost peněz.Návod na bart PE builder zde: http://craftcom.net/index.php?article=185 Kdyby něco nebylo jasné,můžeš mi napsat ZS a já ti klidně pošlu jak ten systém vypadá(obrázky)
Instalace windows na USB disk půjde oficiálně až s Windows 8, a to ještě nikoli uživatelskou cestou. Mám na toto téma rozepsaný článek na diitku včetně postupu, ale ještě jsem se nedokopal k tomu ho dokončit (v zásadě mi k tomu chybí natočit video s tím, jak se to dělá a jak to funguje - tedy to, co zabere nejvíc času). Něco mi říká, že to dokončím až s uvolněním Consumer Preview verze.
Nevěříš?Podívej se na ten odkaz a klidně ti pošlu i video.Funguje to přesně jako live fleška linux.
Jestli to "Nevěříš?" bylo na mě, tak WinPE znám a v porovnání s plnohodnotnými Windows 8 na USB disku je to nebe a dudy. Windows 8 jedou z USB jako kompletní plnohodnotný systém, nic ořezaného. Používám to přesně tak, jak si Alpine představuje - jako zatraceně dobrou verzi "mobilních" nouzových Windows, když ty v PC selžou. Přijdu s USB diskem, nabootuju plnou verzi Windows a řeším, co třeba jest. Většinou to šlape jak hodinky. V momentálním stádiu (Developer Preview) to má jen jednu nevýhodu: ten USB disk by se měl hlásit jako "fixed", nikoli "removable" médium (páčto ty Windowsy na removable neumí dát swapák a z toho důvodu některé i dost důležité věci v tom systému pak nefungují). Doufám, že tohle MS do finální verze pořeší, pak to bude turbo ultra hyper cool :).
Jinak jako hodně nouzová verze se dá použít i PE z Windows 7, což se vejde i na 256MB flešku ;). Samozřejmě to je hodně ořezané, neb primární funkcí takového systému je instalace Windows, ale leccos se s tím udělat dá, když má člověk nástroje nevyžadující instalaci a kopici dalších instalovatelných knihoven ;).
Jinak jako hodně nouzová verze se dá použít i PE z Windows 7, což se vejde i na 256MB flešku ;). Samozřejmě to je hodně ořezané, neb primární funkcí takového systému je instalace Windows, ale leccos se s tím udělat dá, když má člověk nástroje nevyžadující instalaci a kopici dalších instalovatelných knihoven ;).
Omlouvam se,mas pravdu...muzes mi prosim o tom projektu napsat vice? Docela mě to zajímá.klidne napis i sz.a skusime mu tady vyresit i ten xp na flesce,jak vidim,ty si na to expert.tet du do skoly
Dneska má vyjít Windows Consumer Preview, takže to asi rovnou udělám na ní. Budu se snažit na toto téma vytvořit článek na diitku co nejdřív, protože už to sám sobě slibuju víc jak měsíc.
Ve zkratce jde o to, přenést nástrojem imagex obsah souboru install.wim na primární partition USB disku a nastavit správně bootování. Pak už stačí spustit systém z takto vytvořeného USB disku a normálně probíhá instalace, zadávání údajůo PC, uživateli, a tak dále. Výsledkem je, že naběhne plná verze Windows, kde je možné instalovat a spouštět libovolné aplikace, jako na klasickém systému. Při spuštění na jiném počítači si systém sám nainstaluje všechny ovladače prakticky v rámci prvního spuštění, a to poměrně rychle (samozřejmě pokud je má, jakože osmičky toho v sobě mají momentálně docela dost).
Už jsem takhle zachránil nejednu instalaci, poslední případ byl, kdy někomu odešel pevný disk a systém se stal zcela nenabootovatelným. Přišel jsem se svým USB diskem s osmičkami, nastartoval, zazálohoval data a ještě z prohlížeče objednal rovnou nový počítač. Tahle funkce je u mě zatím, co se osmiček týče, killer feature :).
Ve zkratce jde o to, přenést nástrojem imagex obsah souboru install.wim na primární partition USB disku a nastavit správně bootování. Pak už stačí spustit systém z takto vytvořeného USB disku a normálně probíhá instalace, zadávání údajůo PC, uživateli, a tak dále. Výsledkem je, že naběhne plná verze Windows, kde je možné instalovat a spouštět libovolné aplikace, jako na klasickém systému. Při spuštění na jiném počítači si systém sám nainstaluje všechny ovladače prakticky v rámci prvního spuštění, a to poměrně rychle (samozřejmě pokud je má, jakože osmičky toho v sobě mají momentálně docela dost).
Už jsem takhle zachránil nejednu instalaci, poslední případ byl, kdy někomu odešel pevný disk a systém se stal zcela nenabootovatelným. Přišel jsem se svým USB diskem s osmičkami, nastartoval, zazálohoval data a ještě z prohlížeče objednal rovnou nový počítač. Tahle funkce je u mě zatím, co se osmiček týče, killer feature :).
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Alpine píše:řešim XP jak instalačku (usb) tak nabootovat system s (USB)
uz ta instalacka je docela magie a spustitelna verze ma znacna omezeni (viz ondoubek)
Alpine píše:bohužel sem pod adminem,který mě sleduje co dělám v práci..
on to ma asi v popisu prace a neboj, sledovat te muze i na tvem systemu

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
WIFTe,to co máš ty je skvělé!prosím,nemohl bys jsi mi popsat postup jak udělat bootovací flšku windows 8?
Prosím o trpělivost, budu se snažit to udělat o víkendu a vydat to jako článek na diit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3382
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 22:17
-
- 35
- 4831
-
od PARKR
28 led 2025 17:02
-
- 3
- 3683
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5231
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3355
-
od šulda
30 kvě 2025 11:32
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”