PC nelze nastartovat Vyřešeno
PC nelze nastartovat
PC se při startu př zobrazení první uvodní BIOSove obrazovky zasekne a na obrazovce se misty objevi bílé čáry (viz příloha). To samé i při restartu a při pokusu vstoupit do BIOSu. Na PC jsem nezpozoroval nic neobvykleho, pouze vcera vecer vytuhnul při přechodu do režimu spánku a tak jsem ho vypl násilně vypínačem. Zkoušel jsem vytáhnout a znovu zasunout grafiku, ale problém přetrvává. Neví někdo alespoň co by mohlo být příčinou?
-
- Pohlaví:
Re: PC nelze nastartovat
Příčinou by mohla být GK. Restartuj PC a mačkej F8, zde vyber Režim nouze, jestli to naskočí.
Myslím, že se to zakousne ať mačkám cokoli jak Del tak F8 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stiskáš (ne držet) klávesu Delete ihned po spuštění PC?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Myslet, víš co znamená...
Musíš to mačkat opakovaně, dokud nenaskočí požadovaná nabídka. Ne vždy se to povede na první pokus.

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zasekne se na Detecting IDE drives, takze bych zkusil odpojit vsechny mechaniky a disky krome systemoveho (nejspis ten WD, co jiz je na vypisu). Pokud stale nepujde, resetuj BIOS pomoci jumperu (tim nic nezkazis) a prip. zkus jinou grafickou kartu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus si vypůjčit nějakou jinou GK, pokud se chyba objeví znovu je vada v HDD nebo RAM, tu můžeš vyzkoušet samostatně, jeden modul po druhém, máš li jich vícero.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Re: PC nelze nastartovat Vyřešeno
Zkusil jsem tedy odpojit všechny disky a mechaniky až na systémový. Start se povedl, následně jsem zjistil že k problému dochází pokud jsou připojeny dva další disky, přičemž disky v jinem PC šlapou. Usuzuji že chyba bude v SATA kanálu ke kterému byly oba připojeny. Zkoušel jsem tedy ještě zapojit alespoň jeden disk na SATA kanál se systémovým diskem ale v tom případě mi vždy v okamžiku kdy má začít nabýhat systém zčernala obrazovka 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3286
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
08 zář 2024 15:12