Zdravím,
mám sloupec E a F, E je stav zásob na skladě, F sečtené zakázky. Potřebuji např. tlačítko, u kterého by se mě vyfiltrovali řádky kde E=F a E=(F+1).
Mám nastavené podmíněné formátování, když se hodnoty rovnají nebo stav na skladě je o jeden větší, tak mě to barevně upozorní a já mohu přednostně tato položky vyrobit a zavčas zjistit kdyby na skladě vznikl nějaký problém z materiálem. Jenže to bohužel musím procházet ručně a neustále kontrolovat.
Dřív jsem to měl řešené přes autiomatický filtr. V sloupci A byla funkce "Když", pokud byla splněná některá z podmínek tak se ve sloupci A doplnila 1. Pak stačilo pomocí filtru vyfiltrovat 1 a bylo hotovo. Bohužel dnes to nejde. Data v tabulce jsou plněna dotazem SQL z databáze firmy a při každé aktualizaci se mě vzorce smažou. Takže bych to nějak potřeboval vyřešit nejspíš makrem a tlačítkem.
EXCEL - filtr Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: EXCEL - filtr
Vyřešte to samotným SQL dotazem a nezabývejte se dvě hodiny makrem pod VBA.
Dobrý den.
Jestli jsem to správně pochopil, tak podmíněný formát vám funguje. Tak proč nepoužít filtr podle barvy?
Pavel
Jestli jsem to správně pochopil, tak podmíněný formát vám funguje. Tak proč nepoužít filtr podle barvy?
Pavel
Bohužel mám Excel 2003 a ten to ještě neumí, doma jsem to zkoušel na 2007. Tam to šlo.
Zdravím.
OK. Tak co makro co skryje řádky splňující podmínku. Je nutné aby ve sloupci smyčky nebyla prázdná buňka.
.
Pro znovuzobrazení skrytých řádků lze využít menu nebo toto makro
Snad to pomůže
Pavel
OK. Tak co makro co skryje řádky splňující podmínku. Je nutné aby ve sloupci smyčky nebyla prázdná buňka.
Kód: Vybrat vše
Sub Skryt_Radky()
'Makro projde tabulku a skryje řádky splňující podmínku
'Začne na řádku 2 a skončí na první prázdné buňce ve sloupci E
Const E As Long = 5 'Sloupec E
Const F As Long = 6 'Sloupec F
Dim Radek As Long
Radek = 2 'Začít na řádku 2
Do While Cells(Radek, E) <> ""
'Podmínka
If Cells(Radek, E).Value > Cells(Radek, F).Value + 1 Then
Rows(Radek).Hidden = True 'Podmínka splněna tak skrýt
End If
'Další řádek
Radek = Radek + 1
'Znovu
Loop
End Sub
Pro znovuzobrazení skrytých řádků lze využít menu nebo toto makro
Sub Zobrazit_Radky()
Rows.Hidden = False
End Sub
Snad to pomůže
Pavel
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Třeba to odmítnete, ale tohle je další alternativa.
Makrem zapsat vzorec do všech buněk sloupce podle množství dat. Stejně tak jako jste to měl předtím i s tou filtrací
Makrem zapsat vzorec do všech buněk sloupce podle množství dat. Stejně tak jako jste to měl předtím i s tou filtrací

Sub zapis()
Dim a As Double
a = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row 'číslo 2 udává sloupek kde se počítá počet řádků
Range("A2").Select
Range("A2").FormulaLocal = "=když(B2=""text"";1;"""")" 'zapsaný vzorec do buňky, jen nezapomeňte zdvojovat uvozovky ve vzorci aby se do buňky zapsal správně.
Selection.AutoFill Destination:=Range("A2:A" & a), Type:=xlFillValues 'kopírování vzorce dolů až k poslednímu záznamu
End Sub
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Re: EXCEL - filtr Vyřešeno
Díky, tohle jsem přesně potřeboval. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2891
-
od lubo.