Zdravím všetkých,
mám problém a trápim sa s ním už 2 dni snáď mi pomôžete.
Mám vloženú excel tabuľku vo worde,v tejto tabulke mám bunky,ktore potrebujem vyplniť cez formulár,
to nie je problém,až na to,že keď chcem zadať cestu kam sa má zadaná hodnota napísať do excel tabulky,napríklad B3,tak to nejde,lebo VBA nevie najst list excelu a neviem ako mu ho zadať aby ho našiel.
prosím poradte
prepojenie Excel tabulky vo Word dokumente s VBA
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: prepojenie Excel tabulky vo Word dokumente s VBA
Vítej na pc-help
Pro rychlejší odpověď by to chtělo nějakou ukázku co přesně chceš.
Z tvého dotazu to není moc jasné.
Pro rychlejší odpověď by to chtělo nějakou ukázku co přesně chceš.
Z tvého dotazu to není moc jasné.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to srozumitelné dostatečně, pán chce aby se mu pomocí VBA ve Wordu zapisovaly data do excel tabulky vloženou v tom dokumentu Wordu.
A na co jsem přišla, je to, že ta tabulka se musí nejprve dvojklikem aktivovat jako když do ní chcete zapisovat, potom jde makro napsat a použít. Vlastně se s tím taky pracuje stejně jako s excelem. Protože editor VBA je evidentně zvlášť pro Excel a Word.
Takže: aktivace tabulky, potom otevření VBA a napsání maker. Stejným způsobem se ta makra i spouští.
PS: nejsem odbornice na Word, tak třeba existuje i lepší řešení. Záznamník maker mi v tomhle bohužel nijak nepomohl.
A na co jsem přišla, je to, že ta tabulka se musí nejprve dvojklikem aktivovat jako když do ní chcete zapisovat, potom jde makro napsat a použít. Vlastně se s tím taky pracuje stejně jako s excelem. Protože editor VBA je evidentně zvlášť pro Excel a Word.
Takže: aktivace tabulky, potom otevření VBA a napsání maker. Stejným způsobem se ta makra i spouští.
PS: nejsem odbornice na Word, tak třeba existuje i lepší řešení. Záznamník maker mi v tomhle bohužel nijak nepomohl.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
http://imgupload.sk/viewer.php?file=fqa ... twpdo4.jpg
tu je link na obrázok,potrebujem, aby sa mi udaj z formulára,napr meno,po stlačení tlačítka OK, prenieslo do bunky "B3" v exceli,v samotnom exceli to nie je problem a vsetko mi funguje,ale akonáhle mám excel tabulku vlozenu do wordu tak to nejde.
tách položiek ako meno a podobne bude viac,ale na začiatok potrebujem len toto snád si s tým už ďalej poradím,
díky za akúkolvek pomoc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2012 13:22) ---
díky Azuzula,já to skúšal i pres VBA word aj pres VBA excel a nešlo to,nevie si to prí nájst cestu k te tabulke,nevím ani co tam už zadat aby to jelo potrebuju to do práce,mám udelanej excel,pre nejaké výpočty a potrebuju to udelat aby to yvhadzovalo to okno kdyz se kliknem do excel tabulky, to okno by som pak vyplnil a dal tisk,to je vše,ešte by som to potom vypiloval na detaily ale prozatím byto stačilo.
tu je link na obrázok,potrebujem, aby sa mi udaj z formulára,napr meno,po stlačení tlačítka OK, prenieslo do bunky "B3" v exceli,v samotnom exceli to nie je problem a vsetko mi funguje,ale akonáhle mám excel tabulku vlozenu do wordu tak to nejde.
tách položiek ako meno a podobne bude viac,ale na začiatok potrebujem len toto snád si s tým už ďalej poradím,
díky za akúkolvek pomoc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2012 13:22) ---
díky Azuzula,já to skúšal i pres VBA word aj pres VBA excel a nešlo to,nevie si to prí nájst cestu k te tabulke,nevím ani co tam už zadat aby to jelo potrebuju to do práce,mám udelanej excel,pre nejaké výpočty a potrebuju to udelat aby to yvhadzovalo to okno kdyz se kliknem do excel tabulky, to okno by som pak vyplnil a dal tisk,to je vše,ešte by som to potom vypiloval na detaily ale prozatím byto stačilo.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No jo, máte pravdu, je to rozbitý, ale když si napíšu makro tak funguje ale jen po dobu co je ta tabulka aktivní, jakmile přepnu jinam a nebo sešit uložím, zavřu a otevřu, tak už píše chybu že makro nelze nalézt. A přitom tam je.
Omlouvám se ale víc toho už nezmůžu, ať zkouším co chci tak nic nefunguje jak má.
Nešel by ten dokument udělat komplet v excelu? Potom by mě i Vám odpadly komplikace a řešení by bylo snadné.
Omlouvám se ale víc toho už nezmůžu, ať zkouším co chci tak nic nefunguje jak má.
Nešel by ten dokument udělat komplet v excelu? Potom by mě i Vám odpadly komplikace a řešení by bylo snadné.
Pokud je to vše.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já když si udělám tabulku v excelu do které budu vkládat údaje přes formulář
a tu zkopíruji do wordu s propojením tak se mi automaticky mění hodnoty podle excelu.
a tu zkopíruji do wordu s propojením tak se mi automaticky mění hodnoty podle excelu.
Díky všem za rady,
sranad je v tom že ten súbro musí bít wordovský dokument,ktorý sa bude dať premiestnovat a taky tak ukladat na server,
nejde proto použit odkaz na jiný dokument,musí to bít jeden dokument,
takže asi to je beznadejní
sranad je v tom že ten súbro musí bít wordovský dokument,ktorý sa bude dať premiestnovat a taky tak ukladat na server,
nejde proto použit odkaz na jiný dokument,musí to bít jeden dokument,
takže asi to je beznadejní

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2727
-
od petr22