Ovládání VLC Media Playeru klávesnicí

...

Moderátor: Mods_senior

petrofff
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: OVLÁDÁNÍ VLC MEDIA PLAYERU KLÁVESNICÍ

Příspěvekod petrofff » 17 úno 2012 19:01

Existuje program AutoHotKey, který umožňuje snadno nadefinovat/přiřadit libovolné klávesové kombinaci sekvenci akcí - příkazy jsou uloženy v souboru v text.podobě a načtou se automaticky při zapnutí počítače.
V tomto případě stačí 3 akce:
1.Přepnout fokus do VLC
2.Send shortcut operace
3.Přepnout fokus zpět

Příklad:
;>>> Kombinace (WIN + G)
#g::
WinGet, active_id, ID, A
;----------(1.)---------
WinActivate, ahk_class QWidget,
WinWaitActive, ahk_class QWidget,
sleep, 100
;----------(2.)--------- PLAY/PAUSE
Send, {Space}
sleep, 100
;----------(3.)---------
WinActivate, ahk_id %active_id%
return

;>>> Kombinace (WIN + J)
; <Nastavitelný skok nazpět>
; (přidržením levé WIN klávesy se prodlužuje skok nazpět)
$#j::
WinGet, active_id, ID, A
;----------(1.)---------
WinActivate, ahk_class QWidget,
WinWaitActive, ahk_class QWidget,
sleep, 100
;----------(2.)--------- REPEAT SHORT JUMP BACK
loop
{
Send, !{Left}
sleep, 500
if not GetKeyState("LWin", "P")
break
}
;----------(3.)---------
WinActivate, ahk_id %active_id%
return

; (A) VLC: Předvolby > Kompletní rozhraní > Rozhraní > Nastavení Kláv.zkratek > Délka krát.skoku
; => Nastavit na požadovaný interval =5s
; (B) Tento text uložit v Notepadu jako jako soubor: Ovladani_VLC.ahk
; a přetažením zástupce do složky <Po spuštění> zajistit automatické načtení po zapnutí PC

PS.
Pokud máš multimediální klávesnici, lze použít pro PLAY/PAUSE klávesu >║
Media_Play_Pause::

Reklama
Rudaa
nováček
Stav:

Re: Ovládání VLC Media Playeru klávesnicí

Příspěvekod Rudaa » 21 úno 2012 07:56

Pro Petroff ze dne 17 Úno 2012 19:01

; (A) VLC: Předvolby > Kompletní rozhraní > Rozhraní > Nastavení Kláv.zkratek > Délka krát.skoku
; a přetažením zástupce do složky <Po spuštění> zajistit automatické načtení po zapnutí PC

Dík za věcnou odpověď. Potřebuji ale ještě další inFo. Nevím, proč mi to nejde. Samozřejmě, pokud by mi to šlo, tak bych neotravoval.
Dostal jsem se až na,,Nastavit klávesové zkratky". Přiřadil jsem,,Krátký skok vpřed= kláv.3, Krátký skok Zpět = kláv.1, ale o možnosti ,,Délka skoku" ani zmínky.

Zadal jsem Použít>Uložit. A Uložit v Notepadu?? Kde je, nebo pokud ho vytvořím, tak kam ho dát aby si to VLC přečetl. To nevím.

PS. Pro správce: Nejde písmeno malé F.

Proč nevidím svoje příspěvky po otevření fora?

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 22 úno 2012 08:01

[quote="Blue Spirit"]Především by sis měl založit samostatné téma.

Děkuji za napomenutí.
1. Nevím proč zakládat nové téma, když je již v běhu
2. Na stránce jsem nenašel ,,Založit nové téma". Asi nevidím nebo neumím číst. Napiš, kde to je schované.
Add Mederi- Děkuji za odpověď. Četl jsi opravdu celý můj příspěvek? ,,Tie časové posuny sú v nastaveniach pod klávesovými skratkami. Takže nastav si požadované sekundy a pozri si príslušné klávesové skratky". Mohl bys popsat kde a jak ??? Pozrel som, ale psal jsem, že většinou jsou uvedené klávesy neaktivní. Prosím upřeňosňoval bych odbornější odpověď. Pokud to opravdu znáš, dej upřesňující popis.
+++++++++++++++++++

Add Petroff

Dík za věcnou odpověď. Potřebuji ale ještě další inFo. Nevím, proč mi to nejde. Samozřejmě, pokud by mi to šlo, tak bych neotravoval.
Dostal jsem se až na,,Nastavit klávesové zkratky". Přiřadil jsem,,Krátký skok vpřed=3, Krátký skok Zpět =1, ale o možnosti ,,Délka skoku" ani zmínky.

Zadal jsem Použít>Uložit. A Uložit v Notepadu?? Kde je, nebo pokud ho vytvořím, tak kam ho dát aby si to VLC přečetl.

PS. Pro správce: a. Nejde písmeno malé F.
b. Dělá mi problém najít svoje příspěvky na foru, nikoliv v mých příspěvcích. Zdá se mi těžká orientace. Také dlouhé
otevírání. Otestoval bych to někým cizím, aby se potvrdila funkčnost. Moje příspěvky zmizely a nenašel jsem je
v daném tématu.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 22 úno 2012 08:06

Rudaa:
1. Je to proti pravidlům, které jsi asi nečetl, takže je máš tu viewtopic.php?t=7248
2. Asi pak opravdu neumíš číst. Návod pro začátečníky zde viewtopic.php?t=66250
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 03 bře 2012 10:29

A.
Rudaa píše: Add Petroff
Dostal jsem se až na,,Nastavit klávesové zkratky". Přiřadil jsem,,Krátký skok vpřed=3, Krátký skok Zpět =1, ale o možnosti ,,Délka skoku" ani zmínky.

!!! Důležité !!!
Předvolby > Zobrazit nastavení: Kompletní > Rozhraní
Obrázek

B. Pokud by ses rozhodl použít skript ahk k ovládání klávesovýma zkratkama, musíš mít nainstalovaný program AutoHotKEY.
Ten soubor Ovladani_VLC.ahk vytvoříš v Notepadu a ulož si ho kam budeš chtít - třeba do složky Dokumenty/ahk
Poklepej na něj myší a od této chvíle ti budou nové zkratky ( = ty co jsou ve skriptu před :: ) fungovat
Důležité:
Kdybys měl problémy, mohu ti radit v reálném čase přes Skype + sdílení obrazovky, lepší a rychlejší způsob neznám
Nebo aspoň dej přečíst obsah tvého souboru "Ovladani_VLC.ahk"

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 04 bře 2012 14:48

Existuje možnost nastavit globalní účinnost kláves (v rozhraní VLC > sloupec Global). Pozor - dokud nerestartujete aplikaci, změny nebudou fungovat!
Výhoda: jednoduchost
Nevýhody (oproti skriptu ahk):
- při použití neproběhne přepnutí do fokusu VLC -> a tedy neuvidíš pohyb ukazatele pozice v nahrávce
- nelze nastavit při delším přidržení klávesy prodlevu mezi příkazy

Zpět na “Vše ostatní (sw)”