V jakém jazyku začít programovat?* Vyřešeno
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: V jakém jazyku začít programovat?*
Vše funguje. Díky všem! Potřeboval bych najít nějakou knihu. Marně hledám na netu. Je tam kniha pouze na Pascal Turbo. Šlo by to s ní?
Vývojáři Free Pascalu se snaží o co největší kompatibilitu s Turbo Pascalem, protože ten se pro svojí kvalitu a rozšířenost stal prakticky novou normou, i když měl od standardizovaného Pascalu pár odchylek, takže až na nějaké (příliš DOSově závislé) drobnosti by měla většina z té knihy platit.
Třeba tahle: http://www.knihy-arcanum.cz/knihy-arcan ... III-VYDANI
Třeba tahle: http://www.knihy-arcanum.cz/knihy-arcan ... III-VYDANI
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na tuhle knihu jsem také narazil, určitě zkusim. Díky
já jsem začínal s programování s JavaScriptu a pak hlavně v PHP.. teď momentálně dělám v PHP a JS/jQuery a zkoušel jsem i Javu, ale na něco pořádného nemám ještě v Javě znalosti. Někdo říká že PHP tě naučí nějaké zlozvyky, když budeš chtít přejít.. já jsem zatím žádné nepocítil
(asi tím, že jsem stále v PHP na začátečnicko-pokročilejší úrovni) jde hlavně o to co chceš dělat. Aplikace pro desktop? asi přes ten Pascal se dostat na C++/C#/Javu... jestli chceš dělat web atd. tak PHP, ASPX

ello dere
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mojim cílem je C++/C#/Java
Javu také protože se pak můžu dostat i k Androidu
Javu také protože se pak můžu dostat i k Androidu
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Honziak: V Javě můžeš dělat i na web, je tam na to JavaEE
C++ - Dělají se v něm PC hry (MW3 třeba)
C# - Sám jsem na něm začínal
. Napíšeš na něm cokoli od desktopu po web, ale pouze na MS strojích
Java - Multiplatformní prostředí, co víc dodat......
C++ - Dělají se v něm PC hry (MW3 třeba)
C# - Sám jsem na něm začínal

Java - Multiplatformní prostředí, co víc dodat......
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tím pádem bych vynechal C++
To spíš vynech C#, protože to je akorát zmršená Java, vznikl tak že M$ prohrál soud o vlastní verzi Javy, která byla nekompatibilní s oficiální verzí, a tak z toho na truc udělali "jakože nový" jazyk
Navíc orientovaný jen na Widle jak píše domitea, zatímco Java jede na Windows, Macu, Linuxu, BSD, Solarisu, Androidu, a pár dalších systémech které neznám ani názvem, prostě na všem od kapesních krabiček po mnohatunové sálové počítače. A ve většině případů se na kterémkoliv z nich ten tvůj javovský program spustí bez jakýchkoliv úprav, pokud nepoužiješ nějakou příliš speciální věc.
Cíle zatím nech stranou a cestu k nim klidně také, než se naučíš ty základy programování tak se může spousta věcí změnit. A také spousta názorů rádců a jejich rad, člověk se pořád učí něco nového (teda měl by)
Teď je důležité jestli už jsi pobral rozdíl mezi Real a Integer, jestli víš kdy použít While a kdy Repeat, jestli rozlišíš předání parametrů hodnotou a odkazem, jestli...
No, prvního půl roku prostě zatím nic napevno neplánuj, protože budeš mít hromadu úplně jiných starostí.

Cíle zatím nech stranou a cestu k nim klidně také, než se naučíš ty základy programování tak se může spousta věcí změnit. A také spousta názorů rádců a jejich rad, člověk se pořád učí něco nového (teda měl by)

No, prvního půl roku prostě zatím nic napevno neplánuj, protože budeš mít hromadu úplně jiných starostí.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zpět na “Programování a tvorba webu”