Problem s hardiskom - chyba čtení disku (PC nebootuje)
Problem s hardiskom - chyba čtení disku (PC nebootuje)
Dobry den. Pozeral som na internete podobny problem tomu mojmu ale aj tak neviem ako to vyriešit. Asi pred troma dnami mi prvy krat vypisalo pri štarte "chyba čteni disku" " reštartujte ctrl+alt+del" Na druhy štart sa to pustilo. Potom ked som skusil reštartovat pc vždy sa to spustilo. Avšak ked bol pc dlhšie vypnuty na dalši den to zase vypisalo tu istu chybu. Potom sa to na 3,4 krat pustilo, no dnes to už nejde vobec. Naposledy ked všetko išlo som skenoval PC s antivirusom NOD32. Odstranil zo 5 virusov. Čital som niekde že nod može odstranit windowsu nejake sučasti a potom to može robit taketo problemy........... Našiel som na internete že mam skusit recovery consolu. Neni tam všan nainštalovana a ked som tam dal CD a začalo sa to načitavat vypiše že "IDE drive doesn't exist or all primary partitions are occupied". Nasledne som tam dal Windovsacke CDčko a skušal som najskor opravit inštalaciu windowsu, nešlo to. Potom som dal inštalovat windows a vyhodilo mi že žiadne pevne disky neboli najdene. V biose mi moj hardisk tiež nevie najsť. Včera mi ho tam ukazovalo aj ked už vypisovalo tu chybu čteni disku. Dnes tam už neni. Neviem či mi to ten NOD pokazil, ale pravdepodobne ano. Zda sa mi že som už takyto problem mal, len si nepametam ako som ho vyriešil. Akurat s istotou viem že hardisk som nemal odpaleny, len tam trebalo niečo spravit. Za každu pomoc vopred ďakujem.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 10 bře 2012 15:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
-
- Pohlaví:
Re: Problem s hardiskom
Vítej na PC-Help!
Pokud to hlásilo nějaké chyby disku, je možné že odešel úplně. Asi jediné co se dá udělat, zkusit ho v jiném PC .
Pokud to hlásilo nějaké chyby disku, je možné že odešel úplně. Asi jediné co se dá udělat, zkusit ho v jiném PC .
A v biose sa neda niečo nastavit ? Mne sa zda že raz som mal presne tento isty problem a nebol odpaleny hardisk
-
- Pohlaví:
Podle mne je to nastavené dobře, jen to píše že disk neexistuje anebo je plný. Co je to za isk ATA nebo SATA.
je to SATA. povysaval som to trochu a opatrne, vybral som napajanie hardisku a naspet zapojil a počitač a windows sa zapol. Ale tak myslim si že zajtra mi to zase nepojde :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Bře 2012 14:27) ---
Našiel som doma hardisk ATA, možem ho zapojit k doske a mat v jednej zostave aj SATA aj ATA či ne ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Bře 2012 14:27) ---
Našiel som doma hardisk ATA, možem ho zapojit k doske a mat v jednej zostave aj SATA aj ATA či ne ?
-
- Pohlaví:
To co znamená?povysaval som to trochu
Ano, můžeš mít oba disky.
očistil som to od prachu vysavačom.
-
- Pohlaví:
Vysavačem nikdy!!! Tvoří se na něm statická elektřina a může zničit obvody!
dik za radu, nabuduce radšej metličkou
-
- Pohlaví:
Nějaký štetec který nevytváří statickou elektřinu a plyn - http://www.czc.cz/stlaceny-plyn/produkty
okej, už mi to zase nejde... pripojil som tam druhy hardisk a ten mi v biose našlo... mam nainštalovat windows nan? alebo čo :/
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš dobré kabely?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 3993
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 09:43