Dobrý den,
můj problém je, že můj ovladač zobrazení přestal fungovat a byl obnoven (což se mi občas stává a ne jenom mě, ale hodně lidem na Vistách) a ntb fungoval zas dál nebo se sám restartoval, ale teď k hlavnímu problému. Nedávno se mi to stalo, ale ntb se zasekl a na obrazovce se mi zobrazilo toto: foto
blikající barevné proužky. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače grafiky a i jsem nahodil nový. Zkusil jsem reinstal systému, ale problém stále přetrvává. Stačí abych se přihlásil do systému a po chvíli to tam naskočí, někdy to i vydrží, ale pak to padne. Jsem si skoro jistý, že problém se týká grafiky a zobrazení. Při odinstalování ovladače, problém není.
Chyba v ovladačích? blikající barevné proužky
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chyba v ovladačích? blikající barevné proužky
Něco podobného jsem u mě také viděl, občas při zapnutí počítače se mi stane že "nenaběhne" grafická karta (asi nějaká drobná chybka v křemíku), a v grafickém režimu zobrazuje takovýhle guláš. Ale ihned po restartu je všechno v pořádku, tak jsem se naučil hlídat jestli se zobrazí hlášení BIOSu a když ne, ihned restartovat. Zkus jestli to u tebe náhodou také nezabere.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No newím, co přesně myslíš tím hlášením BIOSu? Jako ze začátku spuštění?
Myslím tím dobu před načítáním systému, tobě se nejspíš bude zobrazovat nějaký splash screen, dřív bylo zvykem místo malování reklamních obrázků vypisovat textové informace o počítači a probíhajících kontrolách hardwaru 
Pokud mi po probliknutí LEDek na klávesnici nenaskočí monitor, tak vím že něco probíhá špatně, a ihned počítač restartuji stisknutím Ctrl+Alt+Del. Napodruhé už to najede vždycky.
Stejně tak mi pomůže restartovat systém, jestli znáš sekvenci kláves, kterou to můžeš udělat po naběhnutí systému.
Také bys mohl zkusit nainstalovat starší verzi ovladače, nejlépe pokud byla dodaná přímo s notebookem, jestli to s ní bude dělat také, abys zjistil jestli je to nějaký vážnější hardwarový problém nebo jen špatný ovladač.

Pokud mi po probliknutí LEDek na klávesnici nenaskočí monitor, tak vím že něco probíhá špatně, a ihned počítač restartuji stisknutím Ctrl+Alt+Del. Napodruhé už to najede vždycky.
Stejně tak mi pomůže restartovat systém, jestli znáš sekvenci kláves, kterou to můžeš udělat po naběhnutí systému.
Také bys mohl zkusit nainstalovat starší verzi ovladače, nejlépe pokud byla dodaná přímo s notebookem, jestli to s ní bude dělat také, abys zjistil jestli je to nějaký vážnější hardwarový problém nebo jen špatný ovladač.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vypadá to na přehřátou grafiku nebo její vadnou paměť, pokud je sdílená může být vadná RAM.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Notebook nabíhá stejně jako vždy, v tom rozdíl není. Po nainstalování nejnovějších ovladačů se mi po restartu objevil stejnej problém hned po přihlášení, při těch původních ovladačích se to objevilo o chvíli později, někdy dokonce i vydrželo. Ikdyž mám pocit, že ovladače v tom nehrají roli. Myslím si, že když se karta "zahřeje", tak pak se objeví ty proužky. Zřejmě se moc přehřívá a asi došlo i k poškození grafiky(není integrovaná, vlastní paměť). Teď jsem dal zakázat ovladač grafiky, abych aspoň mohl pracovat, takhle vše šlape. No zkusím vypitvat kartu a zkusím vizuálně zjistit, jestli není napálena. Jinak koupím novou a díky za rady. Kdyby jste měl ještě někdo nějakej nápad...?
Utavuje se Ti grafika, časem odejde zcela. To nejsou ovladače.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5887
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-
-
-
Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu - 1
- 1668