SOS nelze otevřít soubory ve složce...
SOS nelze otevřít soubory ve složce...
Prosím znalejší o pomoc. Chtěl jsem zkopírovat složku s důležitými dokumenty z disku D na disk C. Složka se zkopírovala, ale uvnitř nic nebylo. Když jsem se podíval na její původní místo, už tam nebyla vůbec. Nechápal jsem a byl jsem bezmocný. Napadla mě obnova systému - bodu z předcházejícího dne. Složka se objevila na původním místě, tedz na disku D, soubory v ní byly,ale žáden nelze otevřít. Jak dokumenty ve wordu, fotky v jpg, pdf soubory atd. Vždy hlásí: Dokument nelze otevřít, uživatel nemá oprávnění k přístupu. Když složku změřím, je tam odpovídající množství megabajtů, ale nic nelze otevřít, ani fotky v ACDSee, PDF v Acrobat riederu atd.Použil jsem program TuneUp na vyčistění registrů ale nic a zase nic, Mám tam důležité dokumenty. Už se mi to stalo jednou ale nebral jsem na to moc ohled - nic důležitého tam nebylo. Mám Systém XP Home. Můžete mi prosím naznačit cestu k úspešnému otevření dokumentů a dalších souborů? Předem děkuji za každý příspěvek... Jinak snad budu muset začít čarovat..... :-)
Asi jsi ztratil vlastnická práva k těmto souborům. Zkus si vytvořit ve svém vlastním profilu (C:\Documents and Settings\tvůj_účet\) pomocný adrtesář a tyto soubory i s adresáři překopíruj z původního umístění. Dle pravidel dědičnosti vlastnických práv bys měl mít pak k těmto souborům už přístup.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Tak jsem to zkusil. Najel jsem do složky Doc and Setings, a tam do složky s mým názvem. V ní jsem si vytvořil novou složku a do ní se pokusil tu mou problematickou z jednotky "D" zkopírovat do ní. Bezúspěšně. Hodilo to nějakou negativní hlášku a zkopírovalo to jen holou složku..... Tak už fakt nevím...
-
- Pohlaví:
jariquick píše:Tak jsem to zkusil. Najel jsem do složky Doc and Setings, a tam do složky s mým názvem. V ní jsem si vytvořil novou složku a do ní se pokusil tu mou problematickou z jednotky "D" zkopírovat do ní. Bezúspěšně. Hodilo to nějakou negativní hlášku a zkopírovalo to jen holou složku..... Tak už fakt nevím...
Bylo by dobré napsat, jakou to hodilo negativní hlášku. Vy už fakt nevíte a ten na druhém konci "drátu" je na tom o něco hůř. Zkuste se v nouzovém režimu přihlásit jako administrátor a pak to otevřít případně zkopírovat.
-
- Pohlaví:
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mělo by to jít v nouzáku. Pokud ne,tak zkus Nápovědu, v internetu na MKB,tam je třeba toto:
[u]Při pokusu o otevření složky dochází k chybě „Přístup byl odepřen“
Produkty, které se vztahují k tomuto článku.
ID článku : 810881
Poslední aktualizace : 14. dubna 2005
Revize : 2.0
Příznaky
Při pokusu o otevření složky v systému Microsoft Windows XP může dojít k následující chybě, kde Složka je název složky, kterou nelze otevřít:
Složka není přístupná. Přístup byl odepřen.
Zpět nahoru
Příčina
K tomuto problému může dojít, pokud složka, kterou nelze otevřít, byla vytvořena na svazku se systémem souborů NTFS v předchozí instalaci systému Windows, která byla přeinstalována systémem Windows XP. Tento problém se může vyskytnout i při zadání správného uživatelského jména a hesla. Dochází k němu, protože bylo změněno ID zabezpečení uživatele. Přestože uživatel používá stejné uživatelské jméno a heslo, neodpovídá ID zabezpečení uživatele ID zabezpečení vlastníka složky, kterou nelze otevřít.
I když uživatel používá stejné uživatelské jméno a heslo, nemusí mít oprávnění k otevření složky například po provedení následujících kroků: 1. Před instalací systému Windows XP Professional změní skutečné umístění (neboli cílové umístění) složky Dokumenty na jiný svazek.
2. Zformátuje primární oddíl.
3. Nainstaluje systém Windows XP Professional.
Zpět nahoru
Řešení
Při řešení tohoto problému je třeba vypnout funkci Zjednodušené sdílení souborů a poté převzít vlastnictví dané složky. 1. Vypnutí funkce Zjednodušené sdílení souborů: a. Klepněte na tlačítko Start a potom na položku Tento počítač.
b. V nabídce Nástroje klepněte na příkaz Možnosti složky a potom na kartu Zobrazení.
c. V seznamu Upřesnit nastavení zrušte zaškrtnutí políčka Použít zjednodušené sdílení souborů (doporučeno) a potom klepněte na tlačítko OK.
2. Pravým tlačítkem myši klepněte na složku, jejíž vlastnictví chcete převzít, a potom klepněte na příkaz Vlastnosti.
3. Klepněte na kartu Zabezpečení a potom na tlačítko OK ve zprávě Zabezpečení, pokud se zobrazí.
4. Klepněte na tlačítko Upřesnit a potom na kartu Vlastník.
5. V seznamu Název klepněte na své uživatelské jméno, na uživatelské jméno Administrator, pokud jste přihlášeni jako správce, nebo na skupinu Administrators.
Pokud chcete převzít vlastnictví obsahu dané složky, zaškrtněte políčko Nahradit vlastníka v podřízených kontejnerech a objektech.
6. Klepněte na tlačítko OK.
Může se zobrazit následující chybová zpráva, v níž bude termín název složky nahrazen názvem složky, jejíž vlastnictví chcete převzít:
Nemáte oprávnění ke čtení obsahu adresáře název složky. Chcete nahradit oprávnění pro adresář oprávněním umožňujícím úplné řízení? Pokud klepnete na tlačítko Ano, budou všechna oprávnění nahrazena.
7. Klepněte na tlačítko Ano.
8. Klepněte na tlačítko OK a potom znovu nastavte oprávnění a nastavení zabezpečení požadovaná pro danou složku a její obsah. [/u]
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Až teď jsem se dostal k PC. Zkusím ten nouzák. Jen pro pořádek: Neměl jsem nikdy podobné problémy. Přešel jsem na Home (z XP) a už se mi tohle stalo dvakrát. Naštěstí u bezvýznamné složky. Teď je problém. Disk mám rozdělený na dvě jednotky. Tuto složku tam mám snad odjakživa - je na "D" a přežila několik instalací.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus si udělat kontrolu disku, možná na něm jsou chyby. Tento počítač - klik pravým myšítkem na příslušný disk - Vlastnosti - záložka Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat a v okénku zaškrtnou oba čtverečky a OK. Počítač restartovat a kontrola u systémového disku proběhne během restartu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4288
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 kvě 2025 14:38
-
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9224
-
od pajauh
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 18:07
-
-
- 3
- 3706
-
od buchtik