Zdravím, mám GTX 460 (http://www.alza.cz/gigabyte-n460se-1ge-d290928.htm) a strašně mi z ničeho nic začali hučet větráky. Grafika byla přendaná z jednoho PC do druhého, ale i dříve to bylo v tom, ve kterém je nyní a nedělalo to takový rambajs.
Teplota grafiky se pohybuje (když nehraju) okolo 32°C. V tom ve kterém je nyní grafika je Rasurbo RAPM 550W (dříve jsem zde měl obyčejný za pár korun a nedělalo to takový rámus), ale cca před dvouma týdny jsem zde tu grafiku měl a nedělalo to takový hluk na stejný zdroj (mám ho asi od Vánoc 2011) a jak jsem opět sem strčil grafiku, začalo to dělat, poprvé vůbec za tu dobu co tu grafiku mám. V tom druhém je nějaký BeQuiet 500W myslím.
Nemyslím si že by to bylo přehřátím nebo tak, já prostě zapnu PC a hned při bootování se mi to točí jak centrifuga.
Zkoušel jsem grafiku i přehodit do druhého PCI-E slotu, šlo to normálně, potichu, krásně, ale přehřívala se, grafika měla 65°C, tak jsem to raději vyndal. Dnes jsem jí dal opět do druhého slotu a větráky se točí stejně jako v tom prvním slotu, hrozně rychle.
Poradí mi někdo prosím, jestli je chyba v grafice, zákl. desce, ovladačích nebo jestli existuje nějaký program na úpravu rychlosti, díky moc.
Větráky GTX460
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Větráky GTX460
Vítej na PC-HELP
Na úpravu rychlosti ventilátoru můžeš zkusit MSI Afterburner. Možná na grafice odešla PWM regulace (vadný ventilátor, PCB, těžko říct). Grafiku bych reklamoval.
Na úpravu rychlosti ventilátoru můžeš zkusit MSI Afterburner. Možná na grafice odešla PWM regulace (vadný ventilátor, PCB, těžko říct). Grafiku bych reklamoval.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak když má grafika 65°C tak se ještě nepřehřívá, grafika zvládne i kolem 90-100°C
, pokud je v záruce tak ji reklamuj.

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
jak radí tady pánové, pokud je možnost tak rozhodně reklamace. Moje stará HD 5870 takhle taky začla hučet, dva týdny na to se vymlelo ložisko (ten zvuk si nedokážeš přestavit) ale dopadlo to dobře, výměnou jsem dostal asus matrix 5870
Třeba budeš mít taky takové štěstí a dostaneš lepší kartu

asus p8p67 rev.3 | intel i5 2500k | Asus Matrix 5870 platinum | 8Gb DDR3 1333 Mhz RAM | 1TB WD | Corsaire cmpsu-750tx | 24'' LG Flatron | Razer Megalodon | Razer Lycosa Mirror | Razer Gloliathus alpha | Logitech G9x
Zkusim jí ještě dát do druhého PC. Je to divné, z ničeho nic.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2408
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 14:24