Notebook nedetekuje HDD
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook nedetekuje HDD
Nene, tohle s MBR nebudu mít co dočinění. Při formátu disku se vytvoří vždycky novej, případně lze i obnovovat ze zálohy pomoci příkazů - to je usefull při napadení bootkitem, typickým příkladem je TDL rootkit. Pokud není disk vidět ani v BIOSu, tak je KO.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

A není tu možnost,co jsem se dočetl při hledání podobných problémů, že je např. vadný řadič zákl desky?
Nevím jestli to má cenu znovu posílat na reklamaci,když jsem ho posílal na reklamaci před týdnem se stejným problémem a prodejce po odzkoušení řekl,že mu normálně funguje,dokonce se mu ho povedlo znovu zformátovat a prý zkoušel i instalaci windowsů a také bez problémů.Právě mi dneska přišel.
Jenom u mě v notebooku to dělá neplechu mi přijde. Začlo to před měsícem, když jsem starý disk vyměnil,protože mi ze dne na den nechtěli naject windowsy a kamarád technik ho projel programem a zjistil více než 80 vadných sektorů,tak mi doporučil zakoupit novej a teď se bude dít zase tohle
Jinak před týdnem se mi stalo to stejné dostal jsem se až do zadávání licence windows a potom založení uživ. účtu a vyskočila hláška že není možné se přihlásit do systému windows nebo něco podobného a potom modrá smrt a pak byl hdd taky právě mrtvej.
Tak jsem ho poslal a zjistím že jim v krámku funguje(jestli nekecali samozřejmě,ale potom nechápu jak by se jim ho povedlo naformátovat,kdyby byl mrtvej).
Ale divné že se mi občas HDD v biosu ukázal, většinou když jsem nechal déle vypnutej noťas a hdd odpojenej.
Nevím jestli to má cenu znovu posílat na reklamaci,když jsem ho posílal na reklamaci před týdnem se stejným problémem a prodejce po odzkoušení řekl,že mu normálně funguje,dokonce se mu ho povedlo znovu zformátovat a prý zkoušel i instalaci windowsů a také bez problémů.Právě mi dneska přišel.
Jenom u mě v notebooku to dělá neplechu mi přijde. Začlo to před měsícem, když jsem starý disk vyměnil,protože mi ze dne na den nechtěli naject windowsy a kamarád technik ho projel programem a zjistil více než 80 vadných sektorů,tak mi doporučil zakoupit novej a teď se bude dít zase tohle

Jinak před týdnem se mi stalo to stejné dostal jsem se až do zadávání licence windows a potom založení uživ. účtu a vyskočila hláška že není možné se přihlásit do systému windows nebo něco podobného a potom modrá smrt a pak byl hdd taky právě mrtvej.
Tak jsem ho poslal a zjistím že jim v krámku funguje(jestli nekecali samozřejmě,ale potom nechápu jak by se jim ho povedlo naformátovat,kdyby byl mrtvej).
Ale divné že se mi občas HDD v biosu ukázal, většinou když jsem nechal déle vypnutej noťas a hdd odpojenej.
Naposledy upravil(a) tomy91 dne 13 bře 2012 23:19, celkem upraveno 1 x.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A proč tam nepošleš teda celej notebook? Samozřejmě může bejt chyba i na ZK, ale to se rovná vícémě koupí novýho ntb, protože oprava se nevyplatí.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

Od nich mám zakoupenej jen HDD, tak jsem ho zkoušel vyreklamovat.
Na notebook boužel záruka už neplatí takže mám smůlu.
Asi s notebookem budu muset nakonec do servisu, protože jak jsem si myslel že připojím nový HDD a bude to ok, tak takhle lehké to asi nebude .. bohužel.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Bře 2012 00:19) ---
Ještě malej dotaz-při googlování jsem zjistil další věc. Nejspíš to bude ale blbina
Nemůže dělat neplechu například to že můj starý HDD byl SATA a tento nový HDD co se mi nedaří ho normálně zprovoznit je SATA II ?
Koukal jsem do manuálu ntb a tam píšou jen cosi o SATA I.
Na notebook boužel záruka už neplatí takže mám smůlu.
Asi s notebookem budu muset nakonec do servisu, protože jak jsem si myslel že připojím nový HDD a bude to ok, tak takhle lehké to asi nebude .. bohužel.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Bře 2012 00:19) ---
Ještě malej dotaz-při googlování jsem zjistil další věc. Nejspíš to bude ale blbina

Nemůže dělat neplechu například to že můj starý HDD byl SATA a tento nový HDD co se mi nedaří ho normálně zprovoznit je SATA II ?
Koukal jsem do manuálu ntb a tam píšou jen cosi o SATA I.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mělo by to být zpětně kompatibilní, na některých 3,5" (snad u WD) bývá jumper na přepnutí u 2,5 nevím.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Na heuréce jsem zjistil že tento typ HDD přepnout nejde, jen prý existuje utilita co ho srovná na úroveň biosu či co.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak to tedy je, toci se vubec? Jestli ne, vyzkousej ho v PC a bud reklamuj (nejde) nebo pomoci Hitachi Feature Tool zkus nastavit SATA-I rezim a zapoj zpet.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7210
-
od Luk4579