Obnova pri pouziti norton ghost 10
Namísto stěžování trochu přemýšlej. Pokud máš zálohu disku na CD/DVD, tak systém nastartuj z flashky nebo jiného bootovacího média (kam jsi si předtím samozřejmě přihrál i Ghosta) a pak není o čem mluvit. Jenom se dívat ....
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Popíšu ti přesný postup tak, jak to já provozuji ve firmě již několik let. Máme tady přes 1400 počítačů, takže bez tohoto programu bysme se neobešli.
Na spouštěcí bootovací disketě, CD, externím HD nebo flashce máme adresář s programem Ghost (nebo PowerQuest Image Center) - říkejme tomu bootovací médium. Z tohoto bootovacího média nastaruji počítač, který chci zálohovat. Pak spustím program Ghost z tohoto média. U nás to děláme dále tak, že zálohujeme pouze systémový sektor s Woknama, tzn. provedeme zálohu partition C:, a to buď na jiný oddíl harddisku v počítači anebo na externí harddisk. Ta druhá možnost je pro nás lepší, protože pak jenom připojím tento harddisk k jinému počítači a zálohu obnovím z tohoto disku. Když mám tedy zálohu udělanou, externí disk odpojím, vytáhnu bootovací médium a restartuji počítač.
Když potřebuji po nějaké době obnovit systémový oddíl C:, tak obnovovací počítač vypnu, připojím externí disk se zálohou, vložím bootovací médium a počítač restartuji. Dojde k nabootování z bootovacího média, z kterého pak spustím Ghosta, najdu uloženou zálohu na externím disku a spustím obnovu. Za 10 až 20 minut je všechno obnoveno.
Před prvotním provedením zálohy doporučuji odstranit ze systémového harddisku zbytečné soubory a vysypat Koš. Pak nebudeš mít tu zálohu tak velkou.
Na spouštěcí bootovací disketě, CD, externím HD nebo flashce máme adresář s programem Ghost (nebo PowerQuest Image Center) - říkejme tomu bootovací médium. Z tohoto bootovacího média nastaruji počítač, který chci zálohovat. Pak spustím program Ghost z tohoto média. U nás to děláme dále tak, že zálohujeme pouze systémový sektor s Woknama, tzn. provedeme zálohu partition C:, a to buď na jiný oddíl harddisku v počítači anebo na externí harddisk. Ta druhá možnost je pro nás lepší, protože pak jenom připojím tento harddisk k jinému počítači a zálohu obnovím z tohoto disku. Když mám tedy zálohu udělanou, externí disk odpojím, vytáhnu bootovací médium a restartuji počítač.
Když potřebuji po nějaké době obnovit systémový oddíl C:, tak obnovovací počítač vypnu, připojím externí disk se zálohou, vložím bootovací médium a počítač restartuji. Dojde k nabootování z bootovacího média, z kterého pak spustím Ghosta, najdu uloženou zálohu na externím disku a spustím obnovu. Za 10 až 20 minut je všechno obnoveno.
Před prvotním provedením zálohy doporučuji odstranit ze systémového harddisku zbytečné soubory a vysypat Koš. Pak nebudeš mít tu zálohu tak velkou.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Ahoj, tak já jsem asi taky debilní. Může mi někdo, prosím popsat jak funtuje Norton Ghost 10?? Kdysi jsem používal starší verzi Ghosta, který běžel pod DOSem a v klidu jsem zálohoval a obnovoval 95 i 98. Ale jak jsem přešel na XP s FAT NTFS už byl nepoužitelný. Takže: Nainstaloval jsem GHOST 10, vytvořil zálohu C: /systém, atd../ na D: /D je 2. oddíl 80GB disku, na prvním oddílu je systém/. Jak mám obnovit?? Vytvořit si bootovací CD WINDOWS XP, na které nakopíruji z C:/Program Files/Norton Ghost/*.* do adresáře Norton Ghost? Po nabootování z CD spustit z tohoto adresáře Ghosta? Půjde to?? A potom klasicky obnovit?? Chápu to dobře nebo jak to tedy je?? Dík moc. Honza.
Příjemnou práci s oknama.
Program Norton Ghost a jemu podobné pracují na principu zálohy zadaného oddílu nebo celého disku metodou byte po bytu + použitá komprimace dat. Znamená to, že pokud provedeš zálohu na jiný fyzický disk (nebo jen jiný oddíl, pokud jsi zálohoval pouze oddíl) a pak např. původní disk (z kterého již máš zálohu) celý přeformátuješ a pak obnovíš data ze zálohy - opět Ghostem, samozřejmě, tak dostaneš přesnou kopii (klon) původního disku. Zálohuje se tím pádem všechno od Master Boot Recordu přes alokační tabulky (FAT, NTFS apod.), ovladače, systém, data ... Ghostem můžeš provést zálohu buď tak, že se ti vytvoří zálohovací soubor s příponou GHO (pro Ghost), anebo si můžeš zadat, že se provede záloha oddílu nebo disku ve formě kopie 1:1. Tímto způsobem můžeš pak použít tento druhý disk namísto toho prvního bez použití Ghosta (protože kopie je 1:1). A k tomu spouštění: Flashku nebo CD si můžeš naformátovat na bootování a automatické spuštění Ghosta z tohoto média po rebootu. Nemusíš ho pak hledat na HD.
To je vsechno pekne co mi tu rikate, ale norton ghost 10 NEVYTVORI soubor .gho, ale .v2i. Mam cd, ktere nabootuje a dokonce spusti nejakeho pruvodce na obnovu systemu. Ale tento soft OTEVIRA POUZE .GHO. Takze neotevre to .v2i. A to je to o cem tu od zacatku mluvim. Konecne je tu nekdo se stejnym problemem :) Takze bez systemu neotevru zalohu kterou mam na nesystemovem disku a kdyz dam zalohovat na dvd, tak po skonceni NENI bootovaci a je na nem zase jen ta zaloha .v2i. Takze bez systemu nepouzitelne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2105
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
04 úno 2025 17:28
-
-
Použití mobilních dat při probíhajícím hovoru Příloha(y)
od MK_Vs » 01 říj 2024 10:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 12
- 5183
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 11:20
-
-
-
15" notebook na domácí použití
od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 3737