PC se v neurčitých intervalech vypíná
PC se v neurčitých intervalech vypíná
Dobrý den, poslední dobou se mi PC začal v naprosto náhodných intervalech resetovat, nějakou dobu jsem se pokoušel pc opravit, zkoušel sem nejrůznější programy na měření teplot a všechny říkaly, že je teplota v pořádku, ale celkem mě zarazilo ve speedfanu u mého PSU hodnota +12V, ovšem v biosu jsou všechny hodnoty v pořádku (i ten hw monitor říká že je to OK), takže mým zdrojem to asi nebude? nově jsem kupoval case, protože mi rádoby odborník po testování řekl, že se nejspíš jedná o bednu, že mám zastaralý typ a určitě mi to vyřeší problém, čemuž sem vůbec nevěřil a taky to problém nevyřešilo...o přehřívání by se tedy nemělo jednat, ikdyž občas PC po vypnutí a následném resetu chvíli trvá než se rozjede, což je ale co vím náznak přehřívání ? Prosím o jakoukoliv pomoc, jediné co mě napadá je vadný zdroj, nebo možná poškozená základní deska, ale problém je v tom, že nikdy nedostanu blue screen, prostě se pc vypne jako kdybych ho vytrhnul ze zásuvky, děkuji za jakoukoliv odpověď.
Naposledy upravil(a) nuke dne 15 bře 2012 09:01, celkem upraveno 3 x.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC se v neurčitých intervalech vypíná
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

-
- Pohlaví:
Vítej na PC-Help!
Pokud si četl pravidla /a to bys měl/, pak víš, že obrázky se vkládají sem jako příloha.
S tím napětím je to v pořádku, SF tam jenom neumí zobrazit tu jedničku, takže napětí je 11,28V.
Jaké je složení počítače včetně zdroje? Výrobce a výkon?
A když sem vkládáš obrázek tak ho ořízni od nepotřebné informace, plocha není důležitá a navíc zabírá místo!
Pokud si četl pravidla /a to bys měl/, pak víš, že obrázky se vkládají sem jako příloha.
S tím napětím je to v pořádku, SF tam jenom neumí zobrazit tu jedničku, takže napětí je 11,28V.
Jaké je složení počítače včetně zdroje? Výrobce a výkon?
A když sem vkládáš obrázek tak ho ořízni od nepotřebné informace, plocha není důležitá a navíc zabírá místo!
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
To jsou teploty v zátěží? Já že min a max se od sebe nelíší a to je divný.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

omlouvám se :) sestava: procesor Intel core duo E6850 3GHz, deska gygabite GA-P35-DS4, paměť 4GB ram, grafika AMD radeon 6850, co se týče zdroje, jedná se o Blue storm II 500W.
*až budu mít více času, tak to změřím pořádně pod zátěží, co mě zaráží je, že to třeba běží i 7hodin vklidu a pak při vypínání pc se mi to resetne a pak znova a nebo to může bejt tak, že to hodinu jde, pak to 2krát padne a pak zas jde.
*až budu mít více času, tak to změřím pořádně pod zátěží, co mě zaráží je, že to třeba běží i 7hodin vklidu a pak při vypínání pc se mi to resetne a pak znova a nebo to může bejt tak, že to hodinu jde, pak to 2krát padne a pak zas jde.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusil bych nejdřív jiný zdroj, jak je tenhle starý? Otestuj RAM memtestem, nejsou kondenzátory na MB nafouklé?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
ok otestuji, zdroj je starý asi 3 roky, pravda je, že bych se nedivil kdyby se za tu dobu vzhledem k zatížení mého pc poškodil, akorát mě zajímá, jak poznám nafouklý kondenzátor od toho správně fungujícícho?
-
- Pohlaví:
Často z nich vytéká elektrolyt.
- Přílohy
-
- Nafouklé C.jpeg (14.09 KiB) Zobrazeno 121 x
tranzistrory jsem zkontroloval, jsou v pořádku, co se týče testu RAMek, tak jsem to provedl, 0 errorů ale ke 100% se mi to zas restartovalo no, nějaké další nápady? Není možné, že by byla poškozená čidla zaznamenávající teplotu komponentů?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1932
-
od Petr pc help
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 23:06