Mam problemy se sdilenim 3G pripojeni pres router Air3G od firmy Airlive. Pouzivam USB modem D-Link DWM-156 a poskytovatelem je mi O2.
Vyrobce Airlive deklaruje ze USB modem je kompatibilni s routerem, ale zacinam o tom mit vazny pochybnosti...
Predem bych chtel rict, ze problem uz resim nekolik dni a sem z toho pekne otravenej slusne receno... Komunikace telefonem nebo emailem s technickou podporou firem Airlive a D-Link je nocni mura a kdokoliv byste nekdy od nich cokoliv potreboval je mi Vas lito... behem chvile zkouseni a hledani budete o danem zarizeni vedet vic nez oni, nechapu k cemu existujou asi na zvedani telefonu a odesilani nesmyslnych rad... Tak ted jsem si pobrecel, mozna tady bude nekdo kdo bude umet poradit. Kdyz ne tak konecne udelam to co sem mel udelat uz davno pujdu a hodim jim to na hlavu.
Takze zarizeni funguji vyborne, ale jen do chvile nez se zapoji USB modem do routeru. Pak dojde k tomu ze router pozna 3G modem (Airlive jim rikaji Dongle) ale aby se spustilo pripojovani je potreba router Rebootovat. Jenze po rebootovani a pripojeni na wirless network uz webove rozhrani nespustim (prohlizec vraci chyba spojeni - Firefox nemůže navázat spojení se serverem 192.168.1.254). Webove rozhrani pres ktere se router nastavuje nebo zjistuje jeho stav lze spusti jedine odpojenim USB modemu a vypnutim routeru na chvili. Pri opetovnem zapojeni (bez pripojeni USB modemu) funguje reboot normalne.
Dalsi indikaci problemu je myslim ze po pripojeni USB modemu k routeru sice dojde k LED indikaci z cervene na zelenou, avsak po pripojeni k 3G siti tato zelena LED blika k cemuz u me zatim nikdy nedoslo (pri zapojeni k notebooku to tak chodi). Upgradoval jsem firmware routeru na nejnovejsi verzi, ale bez vysledku.
Tak co vy na to?
Mate se sdilem 3G nekdo zkusenosti?
Premyslim o vymene Airlink routeru za D-Link router, ktery by si s modemem mel lepe rozumet, ale na muj dotaz zda tato dve zarizeni od stejne firmy mitechnicka "podpora" sdelila ze nevi a ze mi daji vedet zitra... takze to uz z toho fakt nechapu.
Sdileni 3G pripojeni
Re: Sdileni 3G pripojeni
Tak uz to neresim, vcera jsem Air3G vratil a misto nej jsem si vzal jako druhy pokus o 400 levnejsi TP-LINK TL-MR3420 ten funguje na prvni pokus naprosto bez problemu!
Tzn. pokud muzu poradit uzivatelum modemu D-Link DWM-156 pak je to jednoznacne TP-LINK TL-MR3420....
Tzn. pokud muzu poradit uzivatelum modemu D-Link DWM-156 pak je to jednoznacne TP-LINK TL-MR3420....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3095
-
od TechShowGamer
Zobrazit poslední příspěvek
27 črc 2024 06:31
-
- 0
- 1532
-
od Vítek Pokorný
16 dub 2025 11:34
-
- 19
- 3620
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4778
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3276
-
od Bary-Jan