Sdileni 3G pripojeni

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tommy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Sdileni 3G pripojeni

Příspěvekod Tommy » 15 bře 2012 18:33

Mam problemy se sdilenim 3G pripojeni pres router Air3G od firmy Airlive. Pouzivam USB modem D-Link DWM-156 a poskytovatelem je mi O2.
Vyrobce Airlive deklaruje ze USB modem je kompatibilni s routerem, ale zacinam o tom mit vazny pochybnosti...

Predem bych chtel rict, ze problem uz resim nekolik dni a sem z toho pekne otravenej slusne receno... Komunikace telefonem nebo emailem s technickou podporou firem Airlive a D-Link je nocni mura a kdokoliv byste nekdy od nich cokoliv potreboval je mi Vas lito... behem chvile zkouseni a hledani budete o danem zarizeni vedet vic nez oni, nechapu k cemu existujou asi na zvedani telefonu a odesilani nesmyslnych rad... Tak ted jsem si pobrecel, mozna tady bude nekdo kdo bude umet poradit. Kdyz ne tak konecne udelam to co sem mel udelat uz davno pujdu a hodim jim to na hlavu.

Takze zarizeni funguji vyborne, ale jen do chvile nez se zapoji USB modem do routeru. Pak dojde k tomu ze router pozna 3G modem (Airlive jim rikaji Dongle) ale aby se spustilo pripojovani je potreba router Rebootovat. Jenze po rebootovani a pripojeni na wirless network uz webove rozhrani nespustim (prohlizec vraci chyba spojeni - Firefox nemůže navázat spojení se serverem 192.168.1.254). Webove rozhrani pres ktere se router nastavuje nebo zjistuje jeho stav lze spusti jedine odpojenim USB modemu a vypnutim routeru na chvili. Pri opetovnem zapojeni (bez pripojeni USB modemu) funguje reboot normalne.

Dalsi indikaci problemu je myslim ze po pripojeni USB modemu k routeru sice dojde k LED indikaci z cervene na zelenou, avsak po pripojeni k 3G siti tato zelena LED blika k cemuz u me zatim nikdy nedoslo (pri zapojeni k notebooku to tak chodi). Upgradoval jsem firmware routeru na nejnovejsi verzi, ale bez vysledku.

Tak co vy na to?
Mate se sdilem 3G nekdo zkusenosti?

Premyslim o vymene Airlink routeru za D-Link router, ktery by si s modemem mel lepe rozumet, ale na muj dotaz zda tato dve zarizeni od stejne firmy mitechnicka "podpora" sdelila ze nevi a ze mi daji vedet zitra... takze to uz z toho fakt nechapu.

Reklama
Tommy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Sdileni 3G pripojeni

Příspěvekod Tommy » 17 bře 2012 22:12

Tak uz to neresim, vcera jsem Air3G vratil a misto nej jsem si vzal jako druhy pokus o 400 levnejsi TP-LINK TL-MR3420 ten funguje na prvni pokus naprosto bez problemu!
Tzn. pokud muzu poradit uzivatelum modemu D-Link DWM-156 pak je to jednoznacne TP-LINK TL-MR3420....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Google mapy-sdílení polohy
    od Anett » 26 črc 2024 09:53 » v Vše ostatní (inet)
    1
    3095
    od TechShowGamer Zobrazit poslední příspěvek
    27 črc 2024 06:31
  • Google Meet sdílení obrazovky
    od Vítek Pokorný » 16 dub 2025 11:34 » v Vše ostatní (sw)
    0
    1532
    od Vítek Pokorný Zobrazit poslední příspěvek
    16 dub 2025 11:34
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    3620
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    4778
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3276
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07

Zpět na “Sítě - hardware”