Co je podle vás nejlepší počítač?
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Co je podle vás nejlepší počítač?
Lidský zrak má 24-25 FPS.
I proto se filmy promítaj touto rychlostí a né poloviční. Přece by neplácali dvojnásobkem filmu, když by stačila poloviční dýlky, tjs. 12 snímku do sekundy.

Naposledy upravil(a) Orcus dne 18 bře 2012 22:12, celkem upraveno 1 x.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Těch 12 FPS mi přijde jako hloupost. Většina lidí je schopná poznat rozdíl při sledování her 20FPS vs 30 FPS, 40 fps vs 60fps a podobně, natož aby zvládali pouze 12 FPS..
Kdyby zrak zvládal "krátkodobě" max. 20 FPS, určitě by mi nevadilo na to koukat.. Osobně mě rozbolí hlava po sledování té slide-show kolem pod 40FPS ve hrách.. .)
Jinak preferuji perfektní kombinaci všeho, co je zrovna potřeba - stolní PC doma, protože platit za podobný výkon u těžkýho notebooku mi přijde zbytečné.
Notebook / Netbook na cesty, kdy stolní PC nestačí, ale pořád je čas a místo rozložit notebook.
A pak samozřejmě SmartPhone do kapsy, když potřebuju s GPS najít nejbližší hospodu, kde točí Plzeň.
Kdyby zrak zvládal "krátkodobě" max. 20 FPS, určitě by mi nevadilo na to koukat.. Osobně mě rozbolí hlava po sledování té slide-show kolem pod 40FPS ve hrách.. .)
Jinak preferuji perfektní kombinaci všeho, co je zrovna potřeba - stolní PC doma, protože platit za podobný výkon u těžkýho notebooku mi přijde zbytečné.
Notebook / Netbook na cesty, kdy stolní PC nestačí, ale pořád je čas a místo rozložit notebook.
A pak samozřejmě SmartPhone do kapsy, když potřebuju s GPS najít nejbližší hospodu, kde točí Plzeň.

Vtip je v tom že těch 12 snímků zrak zvládne od sebe ještě odlišit, při vyšší frekvenci už vnímá jen blikání. Problém dělá to že ty obrázky v počítači jsou ostré, takže vidíš mezery mezi nimi, a ty působí rušivě. Ve skutečnosti oko snímá rozmazaný pohyb a ostrý obraz se z těch šmouh vypočítá teprve v mozku 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Tak to je teda hodně rychlej počítač! 
Úplně to vidim za očima..

Úplně to vidim za očima..

Just Fucking Google It!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mám dojem, že jste ve srovnání počítače s lidským mozkem trochu ujeli. Zásadní je, že lidský mozek prostřednictvím smyslů nevnímá digitálně, ale spojitě, nebo jinak zjednodušeně řečeno analogově.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jen co se týče toho FPS tak u fulmu stačí 25 FPS protože tam jsou ty snímky promazané apod. Kdežto například u hry rozeznám klidně i 60 PFS protože tam se renderujou čistý snímky v reálném čase.. A je to pravda neříkejte mi že ne mám to vyzkoušené.. Ve hře když mám 30 FPS tak mi to připadá nic moc... Hlavně nejhorší je když to lítá třeba z 50 na 25 apod...
Základní Deska : MSI Z87-G45 Gaming, CPU : Intel Core i7-4770K 3,5 GHz @ OC 4,2 GHz, 1,214V FAN : Noctua NH-U12P SE2, RAM : 16GB Kingston Black Series (2x8 GB, 1600 MHz, CL10) GPU : nVidia MSI GTX 760 2GB, Zdroj : Seasonic M12II-620W, SSD : Samsung EVO 840, basic 120GB, HDD : Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB, Seagate SV355 7200.14 - 3TB
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
12 FPS je podle mě blbost. Teda takhle... Je to složitější - FPS je digitální jednotka, ale to je detail. Mělo by to být kolem 25-30. Víc toho píšou tady: http://www.100fps.com/how_many_frames_c ... ns_see.htm
Page Up, faraon už to dost dobře vysvětlil.
Just Fucking Google It!
Tady se to nějak rozjelo, můj mozek má operační systém Nula 0.0 xD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Která PC sestava je podle vás nejlepší? Příloha(y)
od Rhadley » 04 lis 2024 16:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1783
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 09:03
-
-
- 6
- 1884
-
od buripe
15 pro 2024 18:21
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4725
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5750
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 4
- 1916
-
od rykatyka