Dobrý den,
Prosím Vás o radu. Tvořím tabulku v Excelu, která v záložce EVIDENCE obsahuje sloupce: VOZÍK; ČÍSLO; CHYBÍ; NA ÚČTÁRNĚ; ZAPLACENO; FA
V další záložce: POUZE NA ÚČTÁRNĚ, potřebuji mít pod sebou vypsané pouze ty položky, které obsahují nějaké číslo ve sloupci NA ÚČTÁRNĚ(záložka EVIDENCE). A to ve formě: VOZÍK; ČÍSLO; NA ÚČTÁRNĚ; FA
jak toho docílím? Děkuji za každou radu a omlouvám se za asi ne moc srozumitelné vyjádření se.
EXCEL - MAKRO Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: EXCEL - MAKRO
Vítej na PC-HELP
Řešení je celkem snadné. Procedura která se pustí např. při aktivaci listu a odkontroluje položky. Číslem může být i 0?
//mrknu na to, až bude chvilka
Řešení je celkem snadné. Procedura která se pustí např. při aktivaci listu a odkontroluje položky. Číslem může být i 0?
//mrknu na to, až bude chvilka
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Děkuji. Číslo musí být větší nebo menší než 0. Už jsem to ale "vyřešil" formou filtru, která se mi zatím zdá pro mne nejsnažší. Vše je alespoň v jedné tabulce... Pokud se někde znovu zaseknu, dám vědět. :-)
Je možné tabulku někam poslat, aby se na to někdo podíval? Je totiž úplně na dvě věci... Kdyby byl někdo tak hodný, kouknul se na to a poupravil to tak, aby byla použitelná, byl bych neskutečně vděčný. Děkuji!
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přidejte ten sešit s vaším řešením do přílohy ať máme z čeho vycházet, bude to potom snadnější s tím něco udělat 

Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
Potřebuji, aby to umělo: Zjištění celkové částky na účtárně, zjištění celkové částky urgovaných/neurgovaných a nějakou funkci pro vyhledání určitého vozidla podle VIN kodu, s tim, že chci aby mi vyjelo které částky u něj chybí, jsou na účt., nebo jsou zaplacené. Tyto informace bych chtěl v nové záložce, kde by se generovali na základě toho, co v daný moment potřebuji vědět.
- Přílohy
-
- sešit0005.xls
- (100 KiB) Staženo 17 x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevadí když se po vyhledání toho VIN kódu na novém listě zkopírují celé ty 3 řádky se všemi informacemi?
Přepočet urgovaných a neurgovaných částek si makro kontroluje podle písmene "A" nebo "N" ve sloupci F.
Vyzkoušejte a dejte vědět jestli to vyhovuje.
Přepočet urgovaných a neurgovaných částek si makro kontroluje podle písmene "A" nebo "N" ve sloupci F.
Vyzkoušejte a dejte vědět jestli to vyhovuje.
- Přílohy
-
- sešit0005.xls
- (124 KiB) Staženo 21 x
Pokud je to vše.
DĚKUJI!!! Je to naprosto přesně, co jsem potřeboval. Ještě že jsou na světě lidé, kteří jsou ochotní poradit a pomoct. Moc si toho vážím!
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není zač
když je vyřešeno, tak označte téma za vyřešené.

Pokud je to vše.
Dobrý den,
Ještě bych měl jednu prosbu. Dalo by se v tabulce ještě vytvořit, aby se u každé početní operace zobrazil počet? Např. u výpočtu NA ÚČTÁRNĚ (vše ve žlutém sloupci), aby byla částka + vedle toho počet kusů. Pod tím aby bylo tlačítko NEZAPLACENO Z URGOVANÝCH(pokud je ve žlutém sloupci částka a zároveň má status A) + vedle zase počet, pod tím tlačítko ZAPLACENO Z URGOVANÝCH (pokud je v zeleném sloupci částka a má status A) + vedle počet, pod tím tlačítko NEURGOVANÉ (částka ve žlutém sloupci a status N) + vedle počet.
Pokud Vás tím mohu ještě obtěžovat a máte chvilku se na to kouknout, budu moc rád.
Děkuji
Ještě bych měl jednu prosbu. Dalo by se v tabulce ještě vytvořit, aby se u každé početní operace zobrazil počet? Např. u výpočtu NA ÚČTÁRNĚ (vše ve žlutém sloupci), aby byla částka + vedle toho počet kusů. Pod tím aby bylo tlačítko NEZAPLACENO Z URGOVANÝCH(pokud je ve žlutém sloupci částka a zároveň má status A) + vedle zase počet, pod tím tlačítko ZAPLACENO Z URGOVANÝCH (pokud je v zeleném sloupci částka a má status A) + vedle počet, pod tím tlačítko NEURGOVANÉ (částka ve žlutém sloupci a status N) + vedle počet.
Pokud Vás tím mohu ještě obtěžovat a máte chvilku se na to kouknout, budu moc rád.
Děkuji
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Třeba takto?
- Přílohy
-
- sešit0005.xls
- (126 KiB) Staženo 20 x
Pokud je to vše.
Vyhazujeme mi to chybu, že proměnná není definována. Funguje pouze částka a počet u CELKEM ÚČTÁRNA. A ještě bych potřeboval tlačítko ZAPLACENO Z URGOVANÝCH, což bude součet částek ve žlutém sloupci, které mají status A.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4805
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12222
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
- 1
- 4711
-
od atari
07 kvě 2025 09:41
-
- 3
- 3341
-
od lubo.
24 říj 2024 00:00
-
-
Excel 2016 - vzorec kombinace podmínek Příloha(y)
od MK_Vs » 08 led 2025 17:56 » v Kancelářské balíky - 5
- 4094
-
od lubo.
14 led 2025 00:51
-