Zdravím.
Mám drobný problém v práci. Pracujem s GPS zariadením, ktoré mi exportuje namerané dáta do texťáku v takej, nazvem to "chaotickej" štruktúre :). Potreboval by som tieto dáta dostať do Excelu, poprípade texťáku v upravenej forme. Ide to manuálne, ale keďže ide o veľký počet dát, tak je to časovo náročné.
Dúfam že nejaký príkaz cez makro by to mohol zvládnuť, ale veľmi sa v tejto problematike nevyznám, tak sa obraciam na Vás s prosbou o pomoc.
Trošku to vysvetlím... Jedno meranie z toho textového súboru má takúto formu:
GPS,PNST1,LA48.470317232000,LN19.481062438000,EL949.595000,--
--GS,PNST1,N 5404159.4021,E 412068.0581,EL947.4640,--
--HRMS:0.847, VRMS:1.245, STATUS:DGPS(SBAS), SATS:9, PDOP:1.600, HDOP:1.000, VDOP:1.200
--DT12-01-2011
--TM13:18:24
Ja potrebujem do jedného riadku vytiahnuť názov stanoviska a jeho súradnice. Čiže zadať niečo takéto: vytiahni mi hodnoty po PN (názov stanoviska), po LA, po LN a po EL... teda výsledný riadok by mal vyzerať takto (každá hodnota v samostatnej bunke v Exc.):
ST1 48.470317232000 19.481062438000 949.595000
samozrejme ide o ďaleko viac meraní takže je asi potrebné zadať aj riadok z ktorého treba dané údaje vytiahnuť (čiže v tomto prípade riadky ktorý začína "GPS"). Prikladám aj jeden txt súbor (nedal sa mi pripojiť ako príloha, tak som ho dal na uložto)...
http://uloz.to/xAT7nv4/michal-podlieskova-txt
Snáď som to vysvetlil dobre :). Dúfam že sa niekto nájde kto mi pomôže vyriešiť tento drobný problém.
Ďakujem za Váš čas.
ace
Výber hodnôt z txt do Excelu. Macro? Vyřešeno
Re: Výber hodnôt z txt do Excelu. Macro?
Dobry den,
asi jsem to pochopil, zkuste otevrit prilozeny soubor, tam po kliku na tlacitko 'načíst .txt' vyberete v dialogu .txt soubor, ktery chcete prevest a na novem listu se pak objevi vysledek...treba to bude nejaka pomoc...
asi jsem to pochopil, zkuste otevrit prilozeny soubor, tam po kliku na tlacitko 'načíst .txt' vyberete v dialogu .txt soubor, ktery chcete prevest a na novem listu se pak objevi vysledek...treba to bude nejaka pomoc...
- Přílohy
-
- Podlieskova-txt.xls
- (55 KiB) Staženo 26 x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravím,
koukám že jsem pomalá
ale i tak přidám svoje řešení.
koukám že jsem pomalá

- Přílohy
-
- import dat z gps.xls
- (47.5 KiB) Staženo 30 x
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
Wow, to je presne to čo potrebujem
. Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
Ešte mám malý dotaz... Ak by som chcel hodnoty z toho druhého riadku ("--GS"; sú to odlišné hodnoty, ale je možné že ich časom budem tiež potrebovať), čo by som mal zmeniť v tom Macre?

Ešte mám malý dotaz... Ak by som chcel hodnoty z toho druhého riadku ("--GS"; sú to odlišné hodnoty, ale je možné že ich časom budem tiež potrebovať), čo by som mal zmeniť v tom Macre?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V tom mém případě pouze v makru "extrahuj_data" přepíšete co se kontroluje, z "GPS" na "--GS" v řádku: 'If activecell = "GPS" Then' nic víc není třeba měnit.
Pokud je to vše.
...tady budou obe dve hodnoty
- Přílohy
-
- Podlieskova-txt.xls
- (56.5 KiB) Staženo 22 x
Ešte raz veľká vďaka... To je presne to, čo som potreboval 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3335
-
od Grimm
Zobrazit poslední příspěvek