Nelze nabootovat notebook
Nelze nabootovat notebook
Dobrý večer, mám dotaz na řešení mého problému. Notebook MSI - CR640, CPU core i3 sandy bridge, 2x HDD, RAM 2x2 GB, Windows 7 - pouze nainstalované se štítkem zespodu notebooku. Stalo se mi, že notebook asi prováděl aktualizaci windows 7 a došla baterie. Jen pak už jsem notebook nerozběhl a na obrazovce hned po zmáčknutí vyskočí "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Najet do biosu se nedaří pomocí žádného fíglu - del, F2,F11, tab ani F8 nefungují, má to být del, jenže notebook má fastboot, takže po zmáčknutí off tlačítka naskočí hned ta zpráva a vyskakuje po zmáčknutí jakékoliv klávesy. Zkusil jsem ze zoufalství tam dál orig. windows XP, ale proběhlo jen začáteční načítání a pak se prý vyskytla chyba a windows byl ukončen aby nedošlo k poškození, modrá obrazovka, co nejde resetnout. Tak jsem zkusil i vypálené iso windows 7, windows 8 - tu beta verzi, která mi jela na pc, linux a to všechno se ani nepokusilo - jen že nenalezen bootmgr. Poradíte mi co s tím, tipuji ten bios - špatně nastavenej, ale jak do něj? Děkuji za každou radu, notebook je měsíc starý a řekli mi, že je to softwarová chyba a na reklamaci to není.
Re: Nelze nabootovat notebook
Nedostanu se nikam, ani do biosu, ani do windows a ani na začátku nevidím naběhnutí disků, pamětí ..., co to znamená clear cmos?
To bych asi mohl udělat teda, ale co pak? Jak nastavím v biosu ty disky a mechaniku, když se do něj nemůžu nijak dostat - má to být del, ale nefunguje. Mám to zkusit a doufat, že něco půjde?
Podíval jsem se do toho víkem, které šlo odšroubovat - ale tam jsou tak malinké věcičky a nic tam není zastrkané, žádné jumpery, jako u pc-čka, to bych musel rozdělat i ty okraje a kouknout pod kostru, jsou u notebooků jumpery, to nyvypadá, musel by být velký asi jako špendlíková hlavička, aby nevypadal mezi tím vším jako kolohnát.
Není tam někde malá plochá 3V baterka? Pod klávesnicí nebo tam někde..
Just Fucking Google It!
Juknul jsem pod klávesnici, nic, jen pár malinkejch nastrčenejch drátků, sice jedna dira v kovovém dně, ale zaslepená z druhé strany plastovou krytkou, jinak nic.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A knoflajz TimeStamp? Vlevo nahore, ale nevim, jestli pojede bez predchozi/prvotni zalohy.

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
V manuálu nic není?
http://www.manualowl.com/m/MSI/CR640/Manual/220509
http://www.manualowl.com/m/MSI/CR640/Manual/220509
Just Fucking Google It!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ten problém nemá s BIOSem nic společného. Polezeš-li dovnitř, tak o tu záruku příjdeš úplně. Pravděpodobně je poškozen zaváděcí svazek.
Teď musím pryč, později něco zkusíme vymyslet.
Připrav si instalačku W7.
Teď musím pryč, později něco zkusíme vymyslet.
Připrav si instalačku W7.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3308
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5076
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
24 dub 2025 17:54
-
-
- 4
- 3320
-
od sasshrek