Ovladač na touchpad

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

David.C
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ovladač na touchpad

Příspěvekod David.C » 22 bře 2012 20:51

Ahoj, koupil jsem mininotebook Acer Aspire One z druhé ruky.
model: KAV60 jestli jsem to vyčetl správně. Po reinstalaci win7 mi nefunguje rolování na touchpadu a nemůžu najít žádný ovladač ani řešení. Poradíte mi někdo prosím?

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Ovladač na touchpad

Příspěvekod memphisto » 22 bře 2012 21:46

No a není to jen tak čistě náhodou, že jedním prstem jedeš jako myší a dvěma roluješ?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

David.C
nováček
Stav:

Příspěvekod David.C » 22 bře 2012 21:53

Tak to už jsem samozřejmě vyzkoušel, hledal rady nebo zkoušel stahovat nějaký ovladače, ale zatím to nefunguje :(

WIFT
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod WIFT » 23 bře 2012 09:41

Bývají zpravidla dva typy touchpadů (dle výrobce) - Alps a Synaptics. Blbé je, že se nedá dost dobře od oka poznat, který je který a navíc pro oba dva jdou nainstalovat konkurenční ovladače, samozřejmě pak se to pozná podle toho, že to nefunguje správně, že nejde nastavit spousta věcí a podobně. Pokud se to nedá vyčíst z manuálu, na webu výrobce a podobně, zkouším to metodou pokus-omyl. Nejdřív zkusím drivery od Synaptics, pak od Alps, jsou-li k dispozici (samzořejmě je potřeba nejdřív ten předchozí korektně odinstalovat). Pro tenhle konkrétní netbook je to zrovna blbé, že Acer dává ke stažení oba, takže ani podle toho se to nedá poznat ;).

Synaptics má drivery zde, pro Alps je potřeba zajít k výrobci na web (Acer) (má tam samozřejmě i drivery pro Synaptics). Hledej ho jako Acer Aspire One AOD250.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”