Ahoj,
Poslední dobou mám problémy s připojením. Jsem na vesnici ppřipojen přes místního providera pomocí wifi antény která je umístěna na komínu.
Kabel mám od tohoto bodu dotažen k Pc, před kterým je něco jako rozbočka, která je napájena adaptérem, z jedné strany do něj vede kabel z antény, z druhé potom kabel do mého pevného PC. JEstli to chápu správně, ten rozbočovač slouží i k napájení té antény na komíně ( jsou v tom přívodním kabelu využity nějaké drátky).
Sem tam se stane že přestane fungovat internet, ipconfig ukáže že mám nějakou smyšlenou adresu. Vytáhnu kabel z tohoto rozbočovače, dám jej zpět, ikonka v PC načítá, načte po 5ti sekundách a vše je OK.
Až dnes ráno, už nefunguje nic. Tedy, nic není správné slovo, protože jsem kabel vytáhnul z PC a dal ho do ntb, ze kterého teď píšu o radu.
Zkusil jsem vytáhnout zase kabel abych jakože resetoval ip adresu a dostal ji znovu v mém stolním PC - nic, ikonka ukazuje NEPŔIPOJENO.
Není k dispozici žádné připojení. po odstranit potíže mi to napíše abych připojil kabel do PC ( jako kdyby tam nebyl ), ve správci zařízení vidím tak jako vždy "normálně" fungující síťový adapter, zkusil jsem jej alespoň zakázat a povolit, bez úspěchu. Prostě se teď PC tváří, že není vůbec spojeno kabelem, neblikají ani diody (žlutá a zelená) na kartě.
A jak jsem psal výše, kabel jsem vzal, dal ho do ntb a z toho Vám sem teď píšu o radu.
Ještě jsem tak jako mini pokus vzal starou síťovou kartu, a dal ji do PC, nicméně v PC ji vidím ve správci, ale kabel do ní po připojení taky nic nevyvolá ( žádné blikání ). Může jít tedy o softwarovou chybu, nebo to může být něco jiného ? nejsem si vědom instalace žádné hry, programu či něčeho co by mohlo nějak vrtat do nastavení za poslední týden.
Děkuji za nějakou radu.
(Ne)funkční internet
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: (Ne)funkční internet
PRvní co jsem chtěl zkusit byla ta jiná síťovka - přesně to odpovídá příznakům... Ale jestli je ok, pak to opravdu asi bude SW chyba. Zkus si stáhnout třeba ubuntu, vypal jej a spusť jako liveCD. Pokud tam net pojede, je to opravdu SW chyba WIN
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
neměl jsem možnost postupovat podle tvé rady, jelikož vypalovačka dosloužila, vzal jsem celou bednu do práce, a připojil se na místní net, a funguju. Tudíž nepůjde o SW chybu, ale asi to vypadá na problém mezi anténou a krabičkou před PC u mě doma.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pak ti pomůže jen poskytovatel
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4859
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 3132
-
od Alferi