(Ne)funkční internet

...

Moderátor: Mods_senior

Niort
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

(Ne)funkční internet

Příspěvekod Niort » 25 bře 2012 11:33

Ahoj,

Poslední dobou mám problémy s připojením. Jsem na vesnici ppřipojen přes místního providera pomocí wifi antény která je umístěna na komínu.
Kabel mám od tohoto bodu dotažen k Pc, před kterým je něco jako rozbočka, která je napájena adaptérem, z jedné strany do něj vede kabel z antény, z druhé potom kabel do mého pevného PC. JEstli to chápu správně, ten rozbočovač slouží i k napájení té antény na komíně ( jsou v tom přívodním kabelu využity nějaké drátky).

Sem tam se stane že přestane fungovat internet, ipconfig ukáže že mám nějakou smyšlenou adresu. Vytáhnu kabel z tohoto rozbočovače, dám jej zpět, ikonka v PC načítá, načte po 5ti sekundách a vše je OK.

Až dnes ráno, už nefunguje nic. Tedy, nic není správné slovo, protože jsem kabel vytáhnul z PC a dal ho do ntb, ze kterého teď píšu o radu.
Zkusil jsem vytáhnout zase kabel abych jakože resetoval ip adresu a dostal ji znovu v mém stolním PC - nic, ikonka ukazuje NEPŔIPOJENO.
Není k dispozici žádné připojení. po odstranit potíže mi to napíše abych připojil kabel do PC ( jako kdyby tam nebyl ), ve správci zařízení vidím tak jako vždy "normálně" fungující síťový adapter, zkusil jsem jej alespoň zakázat a povolit, bez úspěchu. Prostě se teď PC tváří, že není vůbec spojeno kabelem, neblikají ani diody (žlutá a zelená) na kartě.

A jak jsem psal výše, kabel jsem vzal, dal ho do ntb a z toho Vám sem teď píšu o radu.

Ještě jsem tak jako mini pokus vzal starou síťovou kartu, a dal ji do PC, nicméně v PC ji vidím ve správci, ale kabel do ní po připojení taky nic nevyvolá ( žádné blikání ). Může jít tedy o softwarovou chybu, nebo to může být něco jiného ? nejsem si vědom instalace žádné hry, programu či něčeho co by mohlo nějak vrtat do nastavení za poslední týden.

Děkuji za nějakou radu.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: (Ne)funkční internet

Příspěvekod Žbeky » 25 bře 2012 11:54

PRvní co jsem chtěl zkusit byla ta jiná síťovka - přesně to odpovídá příznakům... Ale jestli je ok, pak to opravdu asi bude SW chyba. Zkus si stáhnout třeba ubuntu, vypal jej a spusť jako liveCD. Pokud tam net pojede, je to opravdu SW chyba WIN
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Niort
nováček
Stav:

Příspěvekod Niort » 26 bře 2012 08:30

neměl jsem možnost postupovat podle tvé rady, jelikož vypalovačka dosloužila, vzal jsem celou bednu do práce, a připojil se na místní net, a funguju. Tudíž nepůjde o SW chybu, ale asi to vypadá na problém mezi anténou a krabičkou před PC u mě doma.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 bře 2012 14:38

Pak ti pomůže jen poskytovatel
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4858
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    3132
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3280
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8220
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Vše ostatní (inet)”