Tabulka xls jako zdroj pro filtr v KontTab Vyřešeno
Tabulka xls jako zdroj pro filtr v KontTab Vyřešeno
Mám KontTab, z které čerpám data pro další vizualizaci. Tyto data jsou tvořeny výběrem požadovaných položek (projektů) ve filtru sestavy. hledám řešení, jak propojit tabulku, v které budu evidovat, které položky chci sledovat s filtrem sestavy v KonTab. Příklad v příloze.
- Přílohy
-
- Tab jako zdroj pro filtr v KontTab_kReseni.xlsm
- Příklad
- (18.16 KiB) Staženo 49 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Tabulka xls jako zdroj pro filtr v KontTab
Není to to samé téma jen trochu jinak? Tady se určitě neví co se přesně chce, proto ty dvě skoro stejná témata.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=83817
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=83817
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Smazáno duplicitní téma
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
Máte skoro pravdu, jedná se o dvě podobná témata. V každém z nich je ale jiný požadavek.
V téma "Tabulka xls jako zdroj pro filtr v KonTab je hledáno řešení, kde pomocí pomocné tabulky, v které budou uvedeny všechny požadované hodnoty pro filtr (projekty), budou zaškrtnuty dané hodnoty ve filtru, tzn. I více násobný filtr. Je zde vazba pomocná tabulka -> KonTab. Přesně tak, jak je uvedeno v příloze.
Téma „Filtr vazba mezi KontTab a oblastí dat“ řeší případ, kdy v KonTab vybereš hodnotu, tak aby tato stejná hodnota byla zafiltrována v oblasti dat. Jedná se jednonásobný filtr.
V téma "Tabulka xls jako zdroj pro filtr v KonTab je hledáno řešení, kde pomocí pomocné tabulky, v které budou uvedeny všechny požadované hodnoty pro filtr (projekty), budou zaškrtnuty dané hodnoty ve filtru, tzn. I více násobný filtr. Je zde vazba pomocná tabulka -> KonTab. Přesně tak, jak je uvedeno v příloze.
Téma „Filtr vazba mezi KontTab a oblastí dat“ řeší případ, kdy v KonTab vybereš hodnotu, tak aby tato stejná hodnota byla zafiltrována v oblasti dat. Jedná se jednonásobný filtr.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem to nějak udělal, určitě by to šlo i jinak
, ale je to funkční. Odzkoušeno na excelu 2010.
A zároveň bych chtěl dodat, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Rychlejší je to tou myší naklikaný

A zároveň bych chtěl dodat, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Rychlejší je to tou myší naklikaný

- Přílohy
-
- Tab jako zdroj pro filtr v KontTab k Reseni.xlsm
- (27.25 KiB) Staženo 29 x
díky moc, funguje skvěle. Aplikoval jsem to do praxe a snažil jsme se ještě vyřešit stejný princip pro oblast dat, sešit Data.
Shořel jsem na:
'zobrazeni detailu = True
ActiveSheet.PivotTables("Kontingenční tabulka 30").PivotFields("Project2").ShowDetail = True
V podstatě tomuto řádku nerozumím - jaký má v makru význam, čímž se mě nepodařil dodělat nový požadavek.
předem díky za radu.
Shořel jsem na:
'zobrazeni detailu = True
ActiveSheet.PivotTables("Kontingenční tabulka 30").PivotFields("Project2").ShowDetail = True
V podstatě tomuto řádku nerozumím - jaký má v makru význam, čímž se mě nepodařil dodělat nový požadavek.
předem díky za radu.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ten řádek tam být nemusí. Dělá jen to že rozevře ten seznam projektu (takový to plus před tím projektem)
ať dělám co dělám, nedaří se mě hodnoty, stejným principem, zafiltrovat v listě Data.
V příloze zasílám mírně dopracovaný kód od cmuch.
V příloze zasílám mírně dopracovaný kód od cmuch.
- Přílohy
-
- Tab jako zdroj pro filtr v KontTab_Reseno.xlsm
- (30.68 KiB) Staženo 22 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
To na toto nelze aplikovat, jelikož to makro je dělané pro kontingenční tabulku a na listě "Data" se používá filtr.
Stačilo se třeba juknout do již hotového podobného makra co jsem dělal http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=83817 a tym by to bylo vidět, nebo ses na ten příspěvek ještě nedíval?
Stačilo se třeba juknout do již hotového podobného makra co jsem dělal http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=83817 a tym by to bylo vidět, nebo ses na ten příspěvek ještě nedíval?
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Respektive lze , ale pouze pro zviditelnění jediného projektu,
těch ostatních si to nevšímá (prostě když je ještě něco viditelného tak to nechá a to i samé pro co je zneviditelněno)
Tzn, že se prvně musí zobrazit vše a pak postupně zapisovat projekty co mají být vidět do pole "Array(...,...,...)",
to pak celé zavolat a filtr se podle toho nastaví.
Zatím jsem nepřišel na to jak ty projekty zapisovat do toho pole.
těch ostatních si to nevšímá (prostě když je ještě něco viditelného tak to nechá a to i samé pro co je zneviditelněno)
Tzn, že se prvně musí zobrazit vše a pak postupně zapisovat projekty co mají být vidět do pole "Array(...,...,...)",
to pak celé zavolat a filtr se podle toho nastaví.
Zatím jsem nepřišel na to jak ty projekty zapisovat do toho pole.
Ahoj,
Samozřejmě jsem se na to díval a ihned jsem ho zapracoval tam, kde jsem potřeboval. funguje skvěle. Bohužel, ať jsem dělal co jsem udělal, nepodařilo se mě to rozchodit ve výše uvedeném případě.
Samozřejmě jsem se na to díval a ihned jsem ho zapracoval tam, kde jsem potřeboval. funguje skvěle. Bohužel, ať jsem dělal co jsem udělal, nepodařilo se mě to rozchodit ve výše uvedeném případě.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak pokud tento příspěvek je vyřešen tak uzavři.
A teď k tomuto:
Nakonec jsem vyřešil jinak než jsem původně psal.
Na listě "data" jsem vytvořil kriteriální tabulku (nastavuje se pomocí listu "sledovani") podle které v makru nastavuji filtr
- jednoduché a hlavně rychlé (v makru přidáno na konec)
A teď k tomuto:
Nakonec jsem vyřešil jinak než jsem původně psal.
Na listě "data" jsem vytvořil kriteriální tabulku (nastavuje se pomocí listu "sledovani") podle které v makru nastavuji filtr
- jednoduché a hlavně rychlé (v makru přidáno na konec)
- Přílohy
-
- Tab jako zdroj pro filtr v KontTab_Reseno.xlsm
- (35.64 KiB) Staženo 32 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2891