Dobrý den.
Mám nový mikrofon a dnes jsem narazil na nastavení mikrofonu v PC. Když jsem se na nastavení díval tak jsem zjistil že mám nastavení na CD kvalitu (což je nejnižší kvalita nahrávání zvuku.) Takže jsem si ji chtěl zkusit zvýšit. Když ji dám na DVD kvalitu rozdíl skoro nepoznám. Ale když ji dám na studiovou (je jedno jestli na první nebo na druhou) nahrávání hlasu je prostě krása... Jen co je hlavní a velký problém, v pozadí je ohromný šum ale fakt hrozný. Zvuk je krásný ale ten šum se nedá vydržet. Prosím poradíte mi co s tím? Díky :)
Nastavení mikrofonu - Šum Vyřešeno
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nastavení mikrofonu - Šum
UNITY3DNová česko slovenská komunita o Unity3D
-
- Pohlaví:
Re: Nastavení mikrofonu - Šum
Určitě prvním předpokladem pro kvalitu je kvalitní mikrofon, zvuková karta a reproduktory.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nastavení mikrofonu - Šum Vyřešeno
Tvůj problém patrně nebude mít lehké řešení. Nahrávací studia po celém světě bojují s šumem nemalými investicemi do kvalitních=drahých převodníků, kabely ke studiovým mikrofonům, které mají také značný podíl na hladině šumu, stojí desítky a mnohdy i stovky korun za jediný metr a pochopitelně i mikrofony, produkující jen užitný signál bez šumu se pohybují řádově v tisícovkách a ty opravdu kvalitní, dokáží stát několik desítek tisíc korun. Mám obavu, že ani jedno z uvedeného, nemáš...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nemám...mám mikrofon za 350kč
zvuk má pěkný akorát je to takový "dunivý" zvuk. Ten studiový byl dobrý akorát šum no :) Tak děkuji za vysvětlení :) za ty peníze mi to nestojí

UNITY3DNová česko slovenská komunita o Unity3D
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud bys s tímto řetězcem:
mikrofon
kabel
převodník
slyšel nějaký šum, pak bys měl navštívit ušního lékaře, protože ti z nějakých příčin šumí v uších
mikrofon
kabel
převodník
slyšel nějaký šum, pak bys měl navštívit ušního lékaře, protože ti z nějakých příčin šumí v uších

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
On tě karlos dost vyděsil, ale ona by, pro domácí potřeby, stačila možná jen lepší zvukovka...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Pochopitelně jsem jen chtěl nastínit, za kolik peněz se produkuje kvalita. Že to zkrátka nejde na tom, co koupíme v hypermarketu a myslíme si, že pořídíme nahravku roku 
Možná více, než lepší zvukovka, by pomohl lepší mikrofon, respektive přívodní kabel.

Možná více, než lepší zvukovka, by pomohl lepší mikrofon, respektive přívodní kabel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2981
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01