Zoufalství s HW Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

toydolls
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zoufalství s HW

Příspěvekod toydolls » 27 bře 2012 00:52

Dobrý den,

Psal jsem zde dříve problém, že mi padají ovladače typu ( ovladač zobrazení AMD přestal pracovat a byl obnoven),

Moje PC sestava: Amd phenom II x4 955 3,2 Ghz,gb Ram Corsair vengance 1600Mhz DDR3, Ati RAdeon HD 6870 1gb DDR5, MB: asus AM3

Když se problém poprvé ukázal měl jsem zdroj 430W a MB: ASROCK AM3 a grafiku RAdeon HD 4870
Poprvé jsem si myslel, že to je grafikou, koupil novou, ale problém přetrvával, pak jsem to sváděl na špatný zdroj (slabý 430W), koupil jsem rtic Cooling 550W, nepomohlo, a byl jsem tk zoufalej, že jsem koupil ASUS AM3 desku, ale ani to nepomohlo...
Už nevím, kde může být chyba, samozřejmě mám všechny ovladače, aktualizované, WIN 7 64bit SP1...
U kamaráda jsme zkoušeli bez SP1 benchmark Unigine HEaven DX11 a prošlo to v phodě, ovladač ani jednou nespadl...dojdu s tím dom, stáhnu přčs windows update SP1 a ještě další aktualizace, zkusím ten samý benchmark a ejhle..černý obraz, zvuk zásek a tvrdej restart...už mi nedává nic logický smysl, jakto, že u kamaráda mě vždy jede vše OK, minule jsem u něho spustil na FULL HD Bf3 aníž by to jednou spadlo, dojdu dom a ani se to nenačte prostě spadne...hledám chybu i tam, kde to je snad nemožne (špatná zásuvka, monitor naprd atd...) Jsem fakt zoufalej...
Jediný kde chyba ještě může být tak procák a Hardisk, protože RAMky jous podle testů ok, grafiky jsem vyměnil dvě a pořád to chybovalo, desky jsem vyměnil dvě a pořád to chybovalo, zdroje jsem vyměnil dvě a pořád a pořád...
Bud vděčný za každou radu

abych to sestručnil tak aktualizace nové, nejnovější ovladače

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Zoufalství s HW

Příspěvekod d1amond » 27 bře 2012 08:00

To že je to podle testů OK, ještě neznamená že to je OK. Máš v PC pravděpodobně navolené komponenty, které se vzájemně nesnesou. Např. grafika-deska, paměť-deska, paměť-grafika.
Bezhlavě si začal kupovat věci, namísto důkladného testování třeba v servisu, což by Tě stálo podstatně méně.
Pak je tady i varianta chyby na úrovni OS, tam bych začal = přeinstalovat s čistým formátem systém.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 27 bře 2012 08:36

Nejdříve přeinstaluj windows. Předpokládám, že máš windows 7? Jestli máš XP, tak se není čemu divit. Jestli máš sedmu, tak jí úplně smaž a přeinstálni. A když ani to nepomůže, tak už nevím :D snad to bude disk, když už nic jiného to být nemůže. Ještě můžeš asi zkusit ty koupené komponenty něják promíchat...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

toydolls
nováček
Stav:

Příspěvekod toydolls » 27 bře 2012 23:56

WIN 7 64 bit SP1 mám reinstalovaný, disk naformatovany, ovladače padají...nicméně novinka, která Vás shodí ze židle...
Bylo mi divné, že když můj PC skládáme u kamaráda (ajťák), tak když tam vše dáme dohromady PC jede..Bf3 pohoda, ovladače se drží a benchmark HEAVEN DX 11 unigine jede třeba i půl hoďky v pohodě...dojdu dom a nezapnu ani bf3 a při tom stejným testu černý obraz, sekne se zvuk a tvrdej reset, na 10tý pokus spustím BF3 Singleplayer, hraju 1,2 minuty a zničeho nic černý obraz, sekne se zvuk a musím opět tvrdej restart...to mě nedalo a šel jsem zapojit můj pc (bez monitoru) k bratrovi s jeho monitorem (značka stejná YUSMART) a voala--> bf3 pohoda hraju (zkoušel jsem i restartovat a bf3 opět hraju), testy vydržely opět 30 minut v pohodě a já nemůžu uvěřit, že mám špatnej monitor...vtal PC ke mě do pokoje, vzal prodlužku a napojil to do ní (kdyby náhodou špatná zásuvka) nic..chyba opět nastala..takže je opravdu možné, že tyhle věci mi děla monitor ? protože se mi tomu nechce věřit...

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 bře 2012 23:59

Zkus vyměnit jen kabel u monitoru. DVI nebo HDMI posílají signál i do karty, může to být chyba.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

toydolls
nováček
Stav:

Příspěvekod toydolls » 29 bře 2012 07:23

Tak jsem vyměnil kabel od monitoru do zásuvky - nefungovalo, vytáhl jsem tedy prodlužku, strčil jí do zásuvky co mám za židlí, pak zapojil ten jiný kabel od monitoru do té prodlužky a voala...funguje...nechápu už vůbec nic, to není snad ani možné, aby byla špatná zásuvka pod stolem a psalo mi to Ovladač zobrazení AMD přestal pracovat a byl obnoven... Já už tomu vůbec nerozumím a myslím, že většina co tohle čte taky ne...Když přece nefunguje zásuvka, tak buď nefunguje a nebo funguje ne ? a ne že funguje na 50%...to stejný i ten kabel od monitoru...s tím to nefungovalo, ale když jsem tedy zapojil náhradní kabel do zásuvky od zdroje, který mám navíc, tak to funguje...každopádně díky za rady a prosím ještě tohle vysvětlení...zda-li to je možné ? :D

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 29 bře 2012 08:45

Psal jsi že jsi přišel domů a spustil windows update. Mohl se Ti zaktualizovat grafický ovladač (od Microsoftu) a to nedělá často dobře. Mě se to taky stalo a pak jsem měl Tvé problémy. Odeber tedy aktualizace co jsi nainstaloval jako poslední a při instalaci aktualizací používej pouze aktualizace důležité a ne volitelné.

--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Bře 29, 2012 8:47 am) ---

Až to odebereš sosni ze stránek výrobce nejnovější ovladač grafiky a nainstaluj ho. Pak napiš výsledek jestli jsem se trefil.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

toydolls
nováček
Stav:

Příspěvekod toydolls » 29 bře 2012 18:02

dobrá tedy...už mě to zsae nejede :-(, jeden den no měsíc ne a tak pořád dokola...zkusím co píšeš ty nicméně, nalezl jsem tedy ,k de to smažu, ale nemůžu najít ty ovladače od winu jsou tam jen NETFRAMEWORK defender a takové blbosti, ale s ovladačama nic

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 29 bře 2012 18:28

hledej zobrazit aktualizace tam to bude, nebo dej obnovit system do doby nez jsi to instaloval
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

toydolls
nováček
Stav:

Příspěvekod toydolls » 30 bře 2012 07:18

Našel jsem ty aktualizace všechny podle data poslední tam je z 27.3.2012 a je zajímavé, že 28.3.2012 mě to jelo bez jediného spadnutí...
Abych zjistil co nejrychleji, že ovladače zobrazení amd......a byl obnoven, tak zapnu BF3 a tam mě to spadne hned během načítání...včera jsem bf3 zapnul celkem 10x a na po desátý jsem si mohl zahrát...ale jen 30 minut, pak opět spadly ovladače, je smutné, že 21.století neexistuje program, který zjistí celkovým testem, kde je přená chyba...pouze spekulace a to nestačí...
Logicky, když se objeví hláška ovladač zobrazení AMD přestal pracovat a byl obnoven, tak je jasné, že to děla grafický adaptér nebo ovladače...
Ale,ovladače mám nejnovější Catalyst 12.3 (2x opět reinstall všech ovladačů + byl i fragmentován disk a nově nainstalovaný W7 64bit SP1)
Byla i výměna Grafiky z HD4870 na HD6870, tento problém nastál ihned jakmile jsem dal desku+procák+RAM nově do PC
Je vůbec možné aby byl špatnej procesor ? Ale jakto že se objevuje hláška ovladače zobrazení AMD........ já už vůbec nechápu.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 30 bře 2012 08:24

Logicky, když se objeví hláška ovladač zobrazení AMD přestal pracovat a byl obnoven, tak je jasné, že to děla grafický adaptér nebo ovladače...

Znamená to pouze to, že videoplánovač zjistil fakt, že provádění nějaké grafické operace trvá více jak 2 sec a považuje GPU za "zavěšený". Proto ho také restartuje.
Chyba může být např. i v propustnosti PCIe sběrnice nebo může docházet přímo k chybám na sběrnici. Chyba tedy může být i na základní desce, v chybném nastavení BIOSu, přehřívání GPU, chipsetu, přetaktování atd.

Zkus v klíči registru HKLM\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers vytvořit hodnotu typu REG_DWORD, pojmenuj ji jako TdrDelay a nastav na hodnotu 5.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

toydolls
nováček
Stav:

Příspěvekod toydolls » 30 bře 2012 09:50

Dobrá zkusím, ale můžu dostat podrobnější info co to znamená ? když to změním na 5 ?
...základní deskou to není, vyzkoušel jsem už 2, přehřívání taky ne, vyzkoušené 2 grafiky a teploty při zátěži max 70 stupnu, pretaktovani taky ne, mam to na default od výrobce, bios taky ne, nainstalovanej nejnovejsi, na desce starsi taktez => chyba se stále zobrazovala
PS: přeci není možné aby jsem měl špatnou desku nebo Grafiku, když dvě jsem zkoušel oba komponenty 2x
Ještě jedna věc, teď se vyjádřím jako lajk --> jak je u základní desky to kulatý místo kam se dává baterie (kulatá), jsme tam dali tu baterii ze staré desky, ale to je asi blbost, že to je tím že ?

Zpět na “Problémy s hardwarem”