Sprava certifikátů

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

konzervator
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Sprava certifikátů

Příspěvekod konzervator » 31 bře 2012 14:49

Dobrý den,
potřeboval bych pomoc ohledně správy certifikátů webových prohlížečů. Jde o to, že jednoho dne mi ESET začal jeden certifikát hlasit jako podvrh, který se snaží sám od sebe otevřít.Jsem BFU a tak jsem laicky certifikát a několik dalších odinstaloval a problém byl vyřešen... Delší dobu jsem nb nepoužíval až těd jsem si všiml co jsem nejspíše provedl. Mám problémy s otevíráním stránek v lepším případě si si o certifikát řeknou samy a dá se přidat v horším případě tam vyskočí jen hlaška, že server nemohl být nalezen...
Chci se zeptat lze certifikáty zkopírovat z jiného pc jestli ano tak od kud nebo kde se dají případně takové certifikáty stáhnout ?

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Sprava certifikátů

Příspěvekod memphisto » 31 bře 2012 14:55

Myslíš si, že certifikát o nějakém školení s mým jménem můžeš bez problémů používat ty a vydávat se za nositele?

Zkus vymazat historii, cache, cookies. Zapiš si ale někam hesla! Pak se zkus vrátit na tu stránku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

konzervator
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod konzervator » 31 bře 2012 15:29

Když jde cracknout Win 7 a nejsem nositelem licence tak jsem myslel, že tohle by taky nějak šlo :D ...
Zkusil jsem něco obdobného ... vymazal historii, cache, cokies, sesasion a následně přes Revo Uninstaler odinstaloval se vším všudy ... následná instalace nepomohla ...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod memphisto » 31 bře 2012 15:48

A ty bys dal někomu cizímu přístup ke svému bankovnímu účtu? To je to samé. Certifikát obsahuje tvoje osobní informace.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

konzervator
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod konzervator » 31 bře 2012 15:53

ok ok toto bych už neřešil zkrátka a dobře zkopírovat to nejde, ale co s tím teda ?
Jen tak mimochodem další postřeh je ten, že se to netýká jen ve Fire Foxu přes který jsem to "úspěšně" smazal, ale i IE a Opera ...
Je to tedy zakopané někde ve Win ? Ještě jsem také zjistil, že oproti PC mi v mém nb chybí ve správě certifikátů nějaké Autority a to bud celé skupina nebo jen nějaká složka z podskupiny

EDIT : Tak i přes upozornění jsem z velkého PC exportoval Autority i Servery jelikož chodím na stejné stránky tak jsem doufál, že to bude fungovat .... Hodil jsem to na flash disk a následně označil dál instalaci a zvolil automaticky vybrat uložiště podle typu certifikátu...
Chci se zeptat je možné identifikovat jaký server používá ten či onen certifikát ?

Ještě jsem našel nějaký správce certifikátu přímo ve WIN přes mms a modul snap-in certifikaty ... ale neumím v tom chodit mohl by mě prosím vás někdo odnavigovat :cry:

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”