Nabíječka na notebook - lze použít jinou s nižším napětím?
Nabíječka na notebook - lze použít jinou s nižším napětím?
Ahoj,předem se omlouvám za hloupý dotaz(případné špatné umístění) ale dostal jsem nabídku za pár korun koupit od jednoho známého pár měsíců starý notebook(typ si již nepamatuji ale má to intel core duo 2x2.1GHZ,4GB ram.....),ovšem je to bez jakéhokoliv příslušenství,doma mám jednu pár týdnů starou nabíječku na notebook která se ovšem trochu liší od nabíječky na onen notebook,takže bych se chtěl zeptat jestli by vadilo když bych do notebooku který chce nabíječku 110-240V , napětí:18V , El.proud 4,7A strčil nabíječku patona vstupní:100-240V , 1.6A , výstupní:18.5V , 3.5A .Vím že nabíječky většího napětí by se do notebooku neměli moc strkat aby se nespálila baterka či co ale nevím jak by to fungovalo s touto nabíječkou která má nejspíše nizší napětí snad všeho,moc děkuju za odpověd,co se týče elektriky vstupní,výstupní,jak to funguje tak my to moc hlava nebere
Naposledy upravil(a) Ltb dne 01 dub 2012 08:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Nabíječka na notebook
Je tam nějaká tolerance, ten půl volt by snad nevadil. Ale má menší proud takže by se to asi imho pomaleji nabíjelo, nejsem ale žádnej elektrikář takže nevim, píšu jen to co si myslim.
Taky zkontroluj konektor jestli se stejnej.
Taky zkontroluj konektor jestli se stejnej.
Just Fucking Google It!
Konektor je stejnej,to jsem zkoušel jako první,ale nechci do toho notebooku když si ho koupím hned strčit nabíječku která by ho odvařila a nebo eště hůř odvařit ho tou nabíječkou eště dřív než si ho koupím,ale moc děkuju za odpověd,pokud bych mohl,tak bych poprosil nějaké další abych tedy věděl zda to alesponˇzkusit,jinak to kdyby se pomaleji nabíjel by mi nevadilo protože notebook by sloužil převážně jako stolní,max nějaké to přenášení po bytě a jen vyjímečně do školy takže by byl skoro pořád v síti
Já myslím, že 0.5V navíc by nevadilo. Ale s tím proudem jsem to nepochopil. Notebook by měl mít správně nabíječku, která dává 4.7A a ta nabíječka, kterou máš dává 3.5A? Jinak když píšeš, že nákup notebooku bude cenově výhodný, nebylo by lepší dát nějakou tu stovku za nabíječku, které je pro daný typ určená?
Ano,notebook chce 4.7A a ta co mám dává 3.5A.Cenově výhodný jsem myslel vzhledem k tomu kolik stojí nový(cca 13000kč a já ho budu mít za 4000 skoro nový a po vzhledové stránce jako fungl nový) a vzhledem k tomu že jsem student tak nemám moc financí a dávat dalších necelých patnáct stovek za nabíječku to se mi zase nechce pokud by tato mohla fungovat.
Napětí o půl voltu nevadí,ale ty ampéry rozdíl jedné ampéry je dost,vyzkoušej zatížit notebook na ten zdroj bez baterie.Jestli to utáhne.
Uprav si název topicu, nikoho nezajímá "nabíječka na notebook", přitom to třeba nejeden uživatel ví.
Just Fucking Google It!
To je rozdíl ve výkonu 20W, zkus to co píše Vikinic.
Pokud sem to dobře pochopil tak ten větší rozdíl by měl bejt u výstupní hodnoty,mohl by mi někdo jen stručně napsat jak moc je důležitá ta výstupní hodnota???Určitě to zkusím,když nikdo nepsal že by to tomu notebooku mělo ublížit.
A jaký název topicu bych tam měl dát???žádný mě nenapadá,proto tam mám tak blbej název
A jaký název topicu bych tam měl dát???žádný mě nenapadá,proto tam mám tak blbej název
"Můžu použít na notebook adaptér s menším I a větším U?"
Zapoj fantazii..
Zapoj fantazii..
Just Fucking Google It!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bude se nabíjet pomaleji, nebo to zdroj vzdá vzhledem k vyšší zátěži a klekne...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Právě toho se bojím aby to nekleklo,je mi jasné že by to nekleklo nejspíš hned ale mít notebook na pár týdnů,takovej luxus si může dovolit asi jenom málo kdo.Já to vyzkouším přímo s tím notebookem jestli to alespon pojede a pak někde zkusím sehnat raději jednoho známého elektrikáře,to bude asi nejlepší,všem moc děkuju za odpovědi
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ktorú Ram použiť? Příloha(y)
od Frank Burns » 11 lis 2024 21:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 874
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
11 lis 2024 21:39
-
-
-
Jak použít zálohu z CodePen na ChatGPT?
od Minapark » 01 led 2025 18:48 » v Programování a tvorba webu - 1
- 1909
-
od Minapark
06 led 2025 08:08
-
-
-
CPU pasta 2 roky stará, neotevřená... Mohu použít...?
od TomiDomi » 28 říj 2024 22:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1727
-
od atari
29 říj 2024 20:08
-
-
- 0
- 2583
-
od Kaspo