problém se zvukem, please help

...

Moderátor: Mods_senior

erzikh
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

problém se zvukem, please help

Příspěvekod erzikh » 27 úno 2007 09:51

Zdravím, chtěl jsem se zeptat na něco kolem zvuku. Takže koupil jsem si nové PC, ale ta potvora nechce přehrávat zvuk. Myslel jsem, že to bude kodeky, tak jsem tam hodil nové, myslel jsem, že to bude ovladači, tak jsem tam zase hodil nové, v biosu mi to ukazuje, že zvuk je zapnutý. Nevím, ale obávám se že asi bude problém v hardwaru. Ještě mě napadlo, jestli tam nejsou ty konektory popřehazované, že systém neví, který je ten správný (nevím jak to mám říct, snad mě chápete) anebo je chyba v biosu, ale vzhledem k tomu, že to je nové PC bych to neřekl, ale tak, kdo ví :lol:

Reklama
djmalda
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod djmalda » 27 úno 2007 10:21

cau , ten stejny problem jsem zde resil asi pred 2 tydny , muj problem se vyresil tim , ze jsem si nainstaloval jinou verzi XP, ani me nepomahalo reinstal PC , vubec nic , kodeky taky ne ! tak jsem si sehnal new XP a tedka me to facha bez problemu ,
Taky jsem si myslel ze by to mohlo byt spis hardware ale nakonec to bylo spatnyma XPeckama , zkus si od nekoho pujcit jinaci XP , treba i neorigonalni , jestli ten problem bude trvat dal , tak je jiste ze je to Hardwarem , treba nemas zvukovku kompatibilni s tvym PC ?! newim , musel bys vic popsat tvuj problem , co mas za PC , zvukovku a taky verzi XP - orig , neorig

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 27 úno 2007 12:14

Takže:
a) přesně dle djmaldy sem napiš, jakou máš zvukovku a pokud máš zvukovku integrovanou, pak, co máš za základní desku.
b) koukni do správce HW (nebo jak se jmenuje ten chlap), jestli u zvukových zařízení není vykřičník
c) koukni na ten malý mixáček, jestli nemáš stažené fadery na minimum, nebo zvuk rovnou vypnutý
d) koukni na kabel k bedýnkám, jestli je zapojený v zeleném konektoru (pokud máš zvukovou kartu a zároveň je na základní desce integrovaná, pak zapoj kablík do karty, v BIOSU pak bude integrovaná disabled)
e) nastav hlasitost bedýnek na "lidskou" úroveň a dotkni se prstem špičky konektoru tak, aby ses nedotýkal země konektoru, pokud uslyšíš bručení, máš jistotu, že bednama to není
f) zkus přendat kartu do jiného PCI slotu
Jistě by se dala vyjmenovat ještě část abecedy, ale prozatím to snad stačí. Dej vědět, jak jsi pochodil a uvidíme co dále.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

erzikh
nováček
Stav:

Příspěvekod erzikh » 27 úno 2007 12:26

djmalda píše:cau , ten stejny problem jsem zde resil asi pred 2 tydny , muj problem se vyresil tim , ze jsem si nainstaloval jinou verzi XP, ani me nepomahalo reinstal PC , vubec nic , kodeky taky ne ! tak jsem si sehnal new XP a tedka me to facha bez problemu ,
Taky jsem si myslel ze by to mohlo byt spis hardware ale nakonec to bylo spatnyma XPeckama , zkus si od nekoho pujcit jinaci XP , treba i neorigonalni , jestli ten problem bude trvat dal , tak je jiste ze je to Hardwarem , treba nemas zvukovku kompatibilni s tvym PC ?! newim , musel bys vic popsat tvuj problem , co mas za PC , zvukovku a taky verzi XP - orig , neorig

Bohužel tot jsem již také zkoušel :( ale jedno se aspoň podařilo, už se mi neukazuje ve vlastnostech zvuku, že podporované zařízení je modem, ale realtek... ale zvuk stejne nejede. Jeste me tak napadlo, ze by to mohlo byt biosem, protoze tam je dost divna nabidka :idea:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Opakovaný problém se zvukem
    od Bambi666 » 29 pro 2024 23:36 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2317
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    30 pro 2024 07:03
  • Problém s PC - reaguje zvukem na křeslo Příloha(y)
    od Tucnak105 » 02 říj 2024 20:13 » v Problémy s hardwarem
    23
    9388
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    25 úno 2025 08:05
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4256
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3565
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče