Nový panel nástrojů a tlačítka s VBA Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Azuzula
Level 3
Level 3
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Nový panel nástrojů a tlačítka s VBA

Příspěvekod Azuzula » 03 dub 2012 20:57

Zdravím,
chtěla jsem si vytvořit pomocí VBA vlastní panel nástrojů v excelu 2010, to se mi sice povedlo, dokonce se mi povedlo tam dostat i tlačítko (malou ikonku) s makrem co ptřebuji, ale už nedokážu vložit větší tlačítko se jménem vedle nebo pod ikonou. Nikde se mi nepodařilo najít komplexnější návod nebo postup řešení a ani v nápovědě office, tak jsem odkázána na Vás.

Dokonce jsem si stáhla jeden doplněk RJ Tools ale je zaheslovaný, vědět jak prolomit heslo tak se budu učit z něho.
Zkoušela jsem i program na přímou úpravu ribbonu, ale nevyznám se v tom jazyku který používá a navíc mi po každém uložení sešitu vymazal makra co jsem tam pracně napsala... to bude asi chyba uživatele, že.

Ale zpět k problému pokud nepůjde prolomit to heslo.
Tady je kousek kódu na vytvoření panelu a tlačítka co jsem po několika dnech hledání a testování použila.

Kód: Vybrat vše

'vytvoří nový panel
CommandBars.Add(Name:="Auto_save", Position:=MsoBarPosition.msoBarLeft).Visible = True
'a tlačítko
CommandBars("Auto_save").Controls.Add Type:=msoControlButton
With CommandBars("Auto_save").Controls(1)
    .FaceId = 2998
    .Caption = "Vypnuto"
    .OnAction = "zap"
End With

Tady určitě bude nějaká banalitka kterou nedokážu rozlousknout jak změnit/udělat to tlačítko větší. Budu ráda za jakékoliv rady.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.

Reklama
VALL
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nový panel nástrojů a tlačítka s VBA

Příspěvekod VALL » 04 dub 2012 08:47

Ahoj,

toto jsi zkoušela? http://www.bastleni.eu/vba článek: jak odemknout zamčené záložky.

Azuzula
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Azuzula » 04 dub 2012 09:16

Ahoj, tohle jak koukám, odemyká zamčené listy v sešitu ne projekty maker ve VBA, ale děkuju, uschovám na pozdější použití.

Tak už jsem přišla na to jak k ikonce přidat i název :)
Mezi tag With stačí přidat

Kód: Vybrat vše

.Style = msoButtonIconAndCaption 'škoda že tady msoButtonIconAndCaptionBelow nefunguje jak říká název

Ale bohužel jak zvětšit to tlačítko aby ta ikona byla větší a název tlačítka vespod ještě nevím, možná že za pár dnů na to taky přijdu :D
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2012 15:03

Původně jsem chtěl pomoct, ale teď mám pocit, že vám jde jen o hacknutí projektu VBA třetí strany a konkrétně RJ Tools kolegy a kamaráda Radka Jurečka. Takže vás s tím dotazem pošlu akorát tak do prdele.

Azuzula
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Azuzula » 04 dub 2012 17:30

xlnc: Nejde mi o hacknutí, v první řadě mi jde o to se naučit jak dělat ty ikony, tlačítka a podobné vychytávky. A prozkoumání něčího projektu by bylo ideální to nezastírám, protože podkladů na internetu k tomuto je tak málo a navíc chaoticky a v drtivé většině anglicky.
To že jsem zmínila projekt pana Jurečka bylo jen tím že byl první na co jsem při pátrání narazila. Nikdy jsem neměla v úmyslu někoho poškodit třeba kopírováním a použitím celých částí kódu. Jen se učit a to mi přece nemůže nikdo zakazovat! Mít tak možnost se podívat do podobného projektu a tam zjišťovat sintaxi kódu, to je to co jsem chtěla.

Byla bych vděčná za rady když už moje hledání a myšlení selhává. Děkuji a zároveň se omlouvám pokud to vyznělo tak že chci hacknout a zneužít něčí práci.
Pokud je to vše.

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2012 18:52

Jistě. Takže když odpověď bude v knize, kterou vlastní soused a bude na dovolené, tak mu necháte zámčeníkem otevřít byt, protože se chcete jen vzdělávat... Nějak to nechápu. Férově odkazujete v patičce na stránky s danou tématikou, kde jste se hodně naučila, a pak přijdete s tímhle..

cmuch
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod cmuch » 04 dub 2012 18:54

Hodně se dá čerpat i zde u p. Slezáka

Azuzula
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Azuzula » 04 dub 2012 20:27

Ano může to někdo i tak chápat pane xlnc, ale proč bych se měla vloupat někomu do bytu? Nejsem tak sociálně slabá abych si nemohla koupit knihu, bohužel jsem nenašla výtisk který by se zabýval výlučně tím co potřebuju, z 80-90% je tam něco co nepotřebuji a to co chci je tam probráno jen okrajově nebo jen zmínka viz. http://knihy.cpress.cz/excel-2007-vba.html o sedmi stech stránek ze kterých je drtivá většina na internetu jasně popsána a to co mě skutečně zajímá tam buď není a nebo se o tom jen zmiňuje.

Bohužel ne vše se dá najít na internetu ve srozumitelné formě a netvrďte mi, že jste v životě neudělal něco špatného. Člověk občas věci řeší za hranicí zákona když už nevidí jiné řešení...
Prioritně jsem hledala návod na ty tlačítka a ne jak něco hacknout (brala jsem to spíše jako krajní řešení ale ideální) i když to z mého textu mohlo vyznít jinak. Omlouvám se tedy ještě jednou, mrzí mě to že jsem se vyjádřila tak špatně.

cmuch: díky, tenhle sešit jsem včera už taky viděla a moc mi nepomohl.
Pokud je to vše.

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2012 21:18

Výstup text, text + ikona, ikona na standardním panelu nástrojů do verze Office 2003 je řešen zmíněnou vlastností Style a patřičnou kontantou.
Velká ikona na standardním panelu nástrojů do verze Office 2003 šla řešit jen volbou Velké ikony (Nástroje / Vlastní, karta Možnosti). Výsledek je ale příšerný.
Velká ikona v Office 2007/2010 vzniká pouze na základě XML definice ribbonu (úvod ... http://excelplus.net/news.php?readmore=39).
Knihy k ribbonu v češtině pokud vím neexistují (i ve světě jsou cca 3 různé kousky v angličtině a němčině).
Hacknutí RJTools by vám nepomohlo.

Azuzula
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Nový panel nástrojů a tlačítka s VBA  Vyřešeno

Příspěvekod Azuzula » 05 dub 2012 09:20

Díky za jasné vyjádření. Tak zatím budu pracovat s tím co mám teď.
Pokud je to vše.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový Pc - 40 000,-
    od Lebedil » 11 srp 2024 21:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2330
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    13 srp 2024 03:47
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    3186
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 16:24
  • nový SSD disk
    od Bibliotaph » 29 črc 2024 08:26 » v Problémy s hardwarem
    2
    2238
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    29 črc 2024 12:51
  • Nový procesor
    od Shokata88 » 12 led 2025 11:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC