Dobrý den,
Nedávno jsem narazil na velmi užitečnou (alespoň pro mne) věcičku, šlo o jakýsi server nebo tak nějak - U kamaráda : spustil Start a dal příkaz "Spustit", do kolonky napsal \\xx.x.xx.xx (místo x byla čísla) a rázem jsme se octli ve složce, kde byli fotky a videa ale on sám to neměl v počítači. U mě to jde taky se připojit, aniž bych se ptal tvůrce serveru. Chci se zeptat, jak se to dá vytvořit, chtěl bych taky něco takového, aby to bylo přístupno odkudkoliv a dali se tam sdílet data, jenom ten kdo zná samozřejmě adresu.
Děkuji
PS : Kdyžtak to napište trochu srozumitelně, jsem v tomhle lama
Jak vytvořit vlastní server
Jak vytvořit vlastní server
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak vytvořit vlastní server
Klasické sdílení. Stačí zná´t IP adresu (to jsou ta 4 čísla)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Mimochodem, na co to má být server,, Např v Minecraft (strašná kravina) Tam potřebuješ "Port Forward" nebo "Virtual Server" atd...
Na jakou hru to má být? většinou to býva CSko nebo Minecraft...
-EDIT-
Ty myslíš Sdílení.. Pokuď je kamoš nebo PC od tebe daleko, použij "HAMACHI"
Pokuď ho maš blízko, Použíj kabel k routeru a nebo vzdalené (WIFI)..
Využij "Síťove nastavení".
Tam (pokuď maš Win7) U 1.PC vytvoř a ukaže ti to heslo který potřebuje ten 2.PC...
(U staršich) (to samý akorat bez toho hesla)
Na jakou hru to má být? většinou to býva CSko nebo Minecraft...
-EDIT-
Ty myslíš Sdílení.. Pokuď je kamoš nebo PC od tebe daleko, použij "HAMACHI"
Pokuď ho maš blízko, Použíj kabel k routeru a nebo vzdalené (WIFI)..
Využij "Síťove nastavení".
Tam (pokuď maš Win7) U 1.PC vytvoř a ukaže ti to heslo který potřebuje ten 2.PC...
(U staršich) (to samý akorat bez toho hesla)
Naposledy upravil(a) Morfik01 dne 09 dub 2012 20:03, celkem upraveno 2 x.
Je to na sdílení dat - dokumenty,videa,obrázky...
Už jsem na to trochu kápnul : Složky budou sdílené, jen když bude zapnutý počítač ? Jestli ano, tak asi zprovozním starý počítač a budu na něj dávat data ke sdílení, a jestli bude běžet pořád, tak bude sdílení taky běžet pořád. Jo a ta adresa to je interní IP adresa, že ? Děkuji každopádně za odpovědi
Už jsem na to trochu kápnul : Složky budou sdílené, jen když bude zapnutý počítač ? Jestli ano, tak asi zprovozním starý počítač a budu na něj dávat data ke sdílení, a jestli bude běžet pořád, tak bude sdílení taky běžet pořád. Jo a ta adresa to je interní IP adresa, že ? Děkuji každopádně za odpovědi
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
Není lepší data, která chceš sdílet někam šoupnout? Třeba na box.com. A pokud máš náhodou nějaký loňský nebo letošní telefon z řady Xperia, tak můžeš využít 50GB prostoru zdarma. Pro ostatní je tam myslím že 5GB.
Počítače propojíš kabelem, přes router nebo bezdrátově, na obouch PCs pak nastavíš statický IP adresy s tím že jeden bude odkazovat na ten druhej (DNS a brána) a pak se jen připojíš na tu adresu. Ve FAQ je přesnější návod od Žbekyho.
Just Fucking Google It!
Juj, to ste mě jen blbě pochopili, nebo nechápu já, ale myslel jsem udělat si prostě složku na sdílení, abych se tam mohl připojit odkudkoliv bez hesla, hned po zadání interní IP do příkazu "spustit". Jak bych to měl udělat, díky.
Jak se chceš připojovat? Bezdrátově? Nebo kabelem?
Tady je ten návod viewtopic.php?t=2172
Tady je ten návod viewtopic.php?t=2172
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2951
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
-
-
VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení - 6
- 5282
-
od ski1961
Zobrazit poslední příspěvek
26 srp 2024 15:48
-
-
- 7
- 3519
-
od petrvorisek