Ahoj, chtěl jsem se jen zeptat na jednu věc. Odešel mi v práci LCD monitor, tak jsem si koupil nový, ale měli jen tento LED: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000010RS
Hned jak jsem to zapojil, tak jsem byl překvapen, jaké má nechutně vyblité barvy, oproti předchozímu LCD. Doma mám na notebooku také LED a barvy jsou naprosto v pořádku. Nevíte, čím by to mohlo být ?
Díky za radu.
LED monitor - barvy
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: LED monitor - barvy
Zkontroluj nastaveni jasu a kontrastu, u novych monitoru to byva chybne nastavene (hlavne jas byva na nejake silene hodnote). Jako druha vec je to same nastaveni v moznostech graficke karty. Je to sice Acer, ale koukat by se na to melo dat.
LED monitor aneb Marketing rulez
Čistě technická: termín LED monitor je marketingový krasožvást. Nic jako LED monitor se běžně neprodává. Prodávají se LCD monitory s LED podsvícením namísto podsvícení trubicemi (CCFL). Kdyby to byl LED monitor, musely by obraz tvořit samotné LEDky. Tvoří je ale úplně stejně jako v dosavadních LCDčkách LCD panel (tekuté krystaly).
Takže kvalitu zobrazení ovlivňuje v první řadě nastavení jasu, barev, atd... a pak panel samotný - ten se může a pravděpodobně bude od předchozího lišit.
Takže kvalitu zobrazení ovlivňuje v první řadě nastavení jasu, barev, atd... a pak panel samotný - ten se může a pravděpodobně bude od předchozího lišit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11140
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41