... když ho zapnu naběhne do fáze spouštění 'Spouští se operační systém' ( Windows 7 při zapínání jak se zobrazí pulzující logo).
Zdravím všechny,
mám problém se svým dva roky starým Acerem Aspire 5738Z ( Intel Pentium processor T4400 ( 2.2 GHz, 800 MHz FSB), Intel GMA 4500M Up to 1695 DVMT, 4GB RAM, 320 HDD). Před třemi týdny jsem prováděla celkový reinstal z důvodů, že mi nešel nainstalovat program potřebný pro mé studium, tak jsem po důkladné rozvaze a prověřování přistoupila k reinstalaci. Notebook běžel v pohodě, zvýšil se mírně výkon, avšak nešel mi nainstalovat ovladač na Chipset, vše v pořádku běželo takže jsem to nechala být. Před dvěma dny mi notebook začal hlásit, že mám zvažovat výměnu baterie, také jsem to nějak neřešila, na adaptéru fungoval stále.
Včera začal drnčet větráček, před vypnutím jsem si všimla, že má trochu teplejší spodní část než obvykle, dala jsem ho na studený stůl a ještě chvilku na něm pracovala. Dnes ráno jsem ho chtěla zapnout avšak neúspěšně. Stiskla jsem tlačítko, naběhla obrazovka spouštění Biosu, poté klasické Spouštění Windowsu, avšak do další fáze spouštění se notebook nedostal, naběhla pulzující ikonka, větráček běžel ( drnčel ), kontrolka načítání také svítila, neblikala, nic. Po chvíli zhasla, větráček také přestal pracovat a notebook se sám restartoval. Po spuštění se zobrazila klasická obrazovka po neúspěšném spuštění OS, zkusila jsem poprvé standardním způsobem, neúspěšně. Druhý pokus na nouzový režim se také nezdařil. Jednou mi to vyhodilo i obrazovku, kde bylo, že selhala ROM pamět, a Operační systém nebyl nalezen, ale po opětovném zkoušení spuštění se tato obrazovka neukázala...
Prosím poraďte, data v notebooku jsou pro mě životně důležitá kvůli škole a časopisu, který vedu a notebook také potřebuji... nevím si už rady.
Děkuji za odpověď Krisí
Nespuštění OS při zapnutí počítače aneb...
Re: Nespuštění OS při zapnutí počítače aneb...
Ahoj, měl jsem podobný problém před rokem se svým notebookem od HP. Tenkrát se mi to stalo po instalaci aktualizací nějakého ovladače nebo tak něco počítač naběhl na spouštění windows a poté jen černá obrazovka s kurzorem a nic...
Tenkrát jsem to vyřešil, že jsem měl od výrobce RECOVERY disk přímo na HDD a při nabíhání biosu jsem zmáčkl jednu klávesu a právě přes "zálohu" na hdd jsem se vrátil asi o den zpět při poslední záloze před instalací ovladačů a pak už PC fungoval normálně...
Tenkrát jsem to vyřešil, že jsem měl od výrobce RECOVERY disk přímo na HDD a při nabíhání biosu jsem zmáčkl jednu klávesu a právě přes "zálohu" na hdd jsem se vrátil asi o den zpět při poslední záloze před instalací ovladačů a pak už PC fungoval normálně...
HP Pavilion dv6 1320ec
CPU: Intel Mobile Core 2 Duo T6600 @ 2.20GHz
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 398MHz
ATI Mobility Radeon HD 4650
HDD:320GB Seagate ST9320423AS
WIN 10 64-bit
CPU: Intel Mobile Core 2 Duo T6600 @ 2.20GHz
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 398MHz
ATI Mobility Radeon HD 4650
HDD:320GB Seagate ST9320423AS
WIN 10 64-bit
Děkuji za odpověď, a radu ( do života ), včera se ještě problém s mým notebookem vyřešil, nějakým způsobem se mi ho pokusilo spustit, a zapnula jsem chkds - bylo hoooodně chyb na C: a to tam dělalo problémy, i to drnčení mi přestalo ( byl to HDD a ne větráček ). Ještě mi to nabídlo obnovu systému, ale to už mi přišlo zbytečné provádět :)
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli ti drncel disk a mas na nem zivotne dulezita data, tak nelze nez silne doporucit jejich zalohu na jine medium.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Mno, bych potřebovala sehnat exterák akorat ... a dneska opět mi trochu zadrnčel ... :/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1838
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 14:29