Dobrý den,
mám tento problém. Před pár dny jsem zakoupil nový 22" LED monitor Samsung S22A300H. Ale vůbec se na to nedá dívat, pokud je na obrazovce bílá barva. Jedno, zda je to pozadí internetu, či průzkumníka, nebo nějaký obrázek. Jakmile je na pozadí bílá, po max 20-30 minutách odcházím od pc se slzavějícíma očima, manželka má tutéž potíž... Samozřejmě, že jsem zkoušel monitor "poštelovat". Stahoval jsem jas i kontrast. I při kontrastu 0 a jasu 20 ze 100, oči stále pálí. Připodobnil bych to koukání se do bílé zářivky..třeba Phillips. Nemám zkušenosti s LED podsvícením, ale takhle to snad nemá vypadat ?!

Je tam i několik přednastavených režimů, na které se také nedá koukat, aniž by mi netekly slzy. Snad jen režim "Standing Mode", ale obrázky na monitoru jsou pak jakési hnědé zoufalosti. Schválně sem dávám screen, jak obraz vypadá po "stažení " hodnot jasu a kontrastu u obého na 0. Mám u druhého pc LCD M¨monitor LG cca z r.2009, a tam můžu surfovat a makat třeba 10 hod denně, bez jakéhokoliv problému. Ted koukám na výkřik techniky, na který jsem se tak těšil /LED/, v recenzích velice slušně hodnocený, a brečím. Obrazně i doslova...co vy na to? Máte zkušenost ? Chová se tak LED LCD normálně ? Je to na reklamaci ? Díky...

Uploaded with
ImageShack.us